Θανάσης Γεράνιος (62)

geranios thanassis1Ο Θανάσης Γεράνιος γεννήθηκε το 1944 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1962. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από όπου πήρε το πτυχίο του το 1967 και το διδακτορικό του το 1971 στην Πυρηνική Φυσική, εργαζόμενος παράλληλα στο Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Το 1980 εξελέγη Υφηγητής. Έχει μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες συνεργασίες με τα Iνστιτoύτα Max-Planck Aστρoφυσικής τoυ Moνάχoυ, Max-Planck Πυρηνικής Φυσικής της Xαιδελβέργης, Max-Planck του Lindau και του Πανεπιστημίου Christian-Albrechts του Kiel, πάντοτε με την οικονομική στήριξη των ανωτέρω Ινστιτούτων και της DAAD.

Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001. Το ερευνητικό του έργο περιστρέφεται γύρω από το Ενδοπλανητικό πλάσμα και την Αστροφυσική υπερυψηλών ενεργειών. Έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές και συμμετοχές σε 40 Eυρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια Koσμικής Aκτινoβoλίας, Ενδοπλανητικού Πλάσματος καθώς και Φυσικής Ραδιενέργειας, ενώ έδωσε πάνω από 650 ομιλίες και συνεντεύξεις σε θέματα πυρηνικών και ραδιενεργών εξοπλισμών, πυρηνικών αντιδραστήρων, κοσμικής ακτινοβολίας και αστροφυσικής.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διακρίθηκε στην Ομάδα ξιφασκίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη αρχαιολόγο και ένα γιο αρχιτέκτονα.

Συνέντευξη στο MEGA στο δημοσιογράφο Π. Τσίμα, Πυρηνική ενέργεια-Πυρηνικοί αντιδραστήρες

Published on Nov 20, 2014: In this video, produced by MEGA TV and the journalist P. TSIMAS, Prof. Geranios presents an overall aspect of nuclear energy and nuclear reactors. Δείτε το video…

Η Ηθική πλευρά της πυρηνικής ενέργειας

Περισσότερα…

Συνέντευξη στο STRATEGIST του ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ στη δημοσιογράφο Χ. Λιακοπούλου με θέμα Επανεξέταση της διεθνούς πυρηνικής πολιτικής, 19.3.2011

Περισσότερα…

Prof. A. Geranios interview for the French-German ARTE TV on 25 Years Chernobyl, 29.4.2011

Δείτε το video…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας