Ο Justus Oehler αποφοίτησε από το Γερμανικό Τμήμα (Deutsche Abteilung) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών το 1979. Εκπαιδεύτηκε σε visual communication στο Μόναχο της Γερμανίας και ξεκίνησε την καριέρα του στον σχεδιασμό το 1985 στο γραφείο του Rolf Müller. Το 1988 φοίτησε στο Central School of Art and Design του Λονδίνου και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη γραφιστική. Το 1989 εντάχθηκε στην Pentagram και το 1995 προσκλήθηκε να γίνει εταίρος της εταιρείας.
Ο Justus δημιουργεί εταιρικές ταυτότητες, εκδόσεις, προγράμματα περιβαλλοντικού σχεδιασμού και οπτικής επικοινωνίας για ένα ευρύ φάσμα πελατών σε όλο τον κόσμο. Η ξεκάθαρα διεθνής ποιότητα του έργου του Justus αντανακλά την πολυπολιτισμική του ανατροφή. Γεννημένος στη Γερμανία, έζησε στην Ιαπωνία ως παιδί και φοίτησε σε σχολεία στην Ελλάδα και τη Γαλλία, καθώς και στη Γερμανία και την Αγγλία.
Το έργο του έχει παρουσιαστεί στους ετήσιους διαγωνισμούς σχεδιασμού των Communication Arts, του D&AD και πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων.
Για το λογότυπο του World Economic Forum 2026 έκανε μία ανάρτηση αναφέροντας: “Every year, the World Economic Forum reminds us that politics change, people change, and the world changes. Sometimes radically. So it’s a quiet comfort that the logo I designed over 30 years ago has stood the test of time…”
