montags2

Από τα θρανία

Οδηγίες για σπουδές

120+1 Χρόνια

Στείλτε μας φωτογραφίες
από την τάξη σας και δείτε
τις στο Klassenzimmer
και στο Lehrerzimmer.
Στο Klassenbuch θα βρείτε
όλα τα ονόματα ανά χρονιά.

Φοιτητής στην Γερμανία;
1. πως θα βρεις σπίτι
2. πως θα συμπληρώσεις
    τα απαραίτητα έγγραφα
3. τι χρήματα θα πρέπει να
    προΰπολογίσεις;

hansen diafimisi
Φίλτρο
 • Λένα Κιτσοπούλου:Το μάτι του ψαριού


  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" το βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου, αποφοίτου 1989, με τίτλο "Το μάτι του ψαριού"
   
 • "Archipelagos" 23.5.2015

  Η Αλίκη Πάνου ('72), απόφοιτος μας και ιδρύτρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Archipelagos" δίνει διάλεξη με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος στα Ιόνια Νησιά το Σάββατο 23 Μαΐου, ώρα 19.30 στην Ευαγγελική Εκκλησία (Σίνα 64). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην γερμανική γλώσσα.

  archipelagos

 • Ο Τάσος Γιαννίτσης στις 28/5/2015

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  ”Ελλάδα: Μορφές προσαρμογής, αλληλεγγύη & ανισότητες στην περίοδο της κρίσης”

  Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, 18.00 μ.μ.

  Πολυχώρος, Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”,

  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

   

  Συντονιστής:

  Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος

   

  Εισαγωγική τοποθέτηση:

  GustavAHorn, Prof. Dr., Επιστημονικός Διευθυντής HansBöcklerStiftung

   

  Παρουσίαση συμπερασμάτων Επιστημονικής Έρευνας:

  Τάσος Γιαννίτσης, Ομοτ. Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

  Σταύρος Ζωγραφάκης, Αναπλ. Καθηγητής-Αναπλ. Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

   

  Συζήτηση – Τοποθετήσεις:

  Βασίλης Ράπανος, Ομοτ. Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

  Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

  Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ

  «Στην Ημερίδα οι ομιλητές θα παρουσιάσουν, θα σχολιάσουν και θα συζητήσουν τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας και τη σημασία τους για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της χώρας»

   

 • Μυκήνες – Ναύπλιο 17 Μαΐου

  Μυκήνες – Ναύπλιο

   

  την Κυριακή 17 Μαΐου οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή προς Μυκήνες – Ναύπλιο!

  Θα μας ξεναγήσει η απόφοιτός μας Μαρία Πασσά (΄73).

  Κόστος συμμετοχής 25€ (μεταφορικά, είσοδος στα μουσεία και ξεναγήσεις)

  Τόπος επιβίβασης: Ακαδημίας & Δημοκρίτου

  Ώρα αναχώρησης: 8.00΄ π.μ.

  Ώρα επιστροφής:   7.30΄ μ.μ.

  Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 11 Μαΐου 2015 στην γραμματεία του

  Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΑ (τηλ.: 210 6106589, e-mail: info@ex-dsathen.gr)

 • «Παιδιά του πολέμου»

  Ένα διπολιτισμικό θεατρικό πρότζεκτ του Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

   

  Η θεατρική ανάγνωση «Παιδιά του πολέμου» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Martin Scharnhorst παρουσιάζεται την Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014, στις 21.30' στο Μαυσωλείο Διστόμου και στις 18 Ιουνίου 2014, στις 20.30' στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Η παράσταση «Παιδιά του πολέμου» θα δοθεί στα ελληνικά. Στη Γερμανική Σχολή, στο πλαίσιο μιας θεματικής βραδιάς με δύο μέρη, θα παρουσιαστεί αμέσως μετά την θεατρική παράσταση η ταινία «μικρό νησί» του Fabian Eder.

  Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών με τη μορφή πρότζεκτ στο πλαίσιο μαθητικής ανταλλαγής. Αφετηρία της μαθητικής ανταλλαγής είναι η κοινή αντιμετώπιση και εξέταση των τραγικών γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, όμως η θεώρηση αυτή δεν περιορίζεται στο παρελθόν. Η ενασχόληση με το παρελθόν εμπεριέχει την κριτική ματιά στο παρόν και στα προβλήματά του.

  Για αυτό το λόγο, κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι Γερμανοί μαθητές της ΓΣΑ ετοίμασαν μαζί με τους συνομήλικους μαθητές του Λυκείου Διστόμου, τους σημερινούς απογόνους των παιδιών του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και επιζώντων της σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944, μια θεατρική ανάγνωση σχετικά με το πρόβλημα των παιδιών που βρέθηκαν είτε στο παρελθόν είτε σήμερα σε θέατρα πολέμου. Παράλληλα αφηγούνται τις γεμάτες πόνο ιστορίες των δικών τους παππούδων. Με τη μορφή ενός σκηνικού κολλάζ η σκηνή κατακλύζεται από την αδικία και την τραγικότητα των παιδιών. Η κατηγορία των μαθητών δεν μπορεί παρά να ακουστεί: Εβδομήντα χρόνια μετά τη σφαγή στο Δίστομο υπάρχουν σε όλο τον κόσμο χιλιάδες Δίστομα. Ο κόσμος δεν έγινε καλύτερος, ειρηνικότερος, πιο ανθρώπινος. Πολύ λίγα έμαθε η ανθρωπότητα από τη φρικαλεότητα και τα εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πού είναι οι υπεύθυνοι, όταν τα παιδιά ακόμα και σήμερα βασανίζονται, βιάζονται, τους στερούν βίαια την παιδική τους ηλικία;

  Μια ολόκληρη σχολική χρονιά οι μαθητές ερεύνησαν, ενημερώθηκαν και συγκέντρωσαν λογοτεχνικά κείμενα, επίκαιρα άρθρα από τον Τύπο, στίχους τραγουδιών, εικαστικό και φωτογραφικό υλικό και όλα αυτά συνενώθηκαν σε ένα συναρπαστικό και συγκινητικό θεατρικό κολλάζ υπό την καθοδήγηση του M. Scharnhorst.

  Στις 18 Ιουνίου στη ΓΣΑ το εκρηκτικό θέμα των παιδιών στα σύγχρονα θέατρα πολέμου θα εμβαθυνθεί με το ντοκιμαντέρ «μικρό νησί» του Fabian Eder. Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την κατάσταση των προσφύγων στη Μάλτα, στη Λαμπεντούζα και στη Σικελία και ερευνά το ερώτημα, πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό η ΕΕ, ο ντόπιος πληθυσμός και οι αρμόδιες αρχές. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα γερμανικά.

  Το θεατρικό πρότζεκτ «Παιδιά του πολέμου» υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα. Η προβολή του ντοκιμαντέρ «μικρό νησί» του Fabian Eder πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας.

 • Εκδήλωση Hueber Hellas 1 Ιουνίου

  Εκδήλωση Hueber Hellas

   

  Η HueberHellas/ Χρήστος Καραμπάτος (γερμανικές εκδόσεις)  διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την

  Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 από τις 10.30 έως τις 16.00 στο DivaniCaravelHotel (roofgarden– 9ος όροφος)

  Περισσότερες πληροφορίες στο www.karabatos.gr

 • "Η αναχώρηση" Ν.Θέμελης 2 Ιουνίου

  ΝΙΚΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
  Η αναχώρηση


  Το ύστατο βιβλίο του Νίκου Θέμελη.
  Η Ελλάδα της επανάστασης και του σήμερα.

  Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν
  στην παρουσίαση του ύστατου βιβλίου
   του Νίκου Θέμελη

  Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, στις 8 μ.μ.,
  στο Polis Art Café
  (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

  Για το βιβλίο και τον Νίκο Θέμελη θα μιλήσουν
  ο Βασίλης Βουτσάκης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου,
  η συγγραφέας Άλκη Ζέη,
  η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά,
  η επιμελήτρια του συγγραφέα Ελένη Μπούρα
  και ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος.


  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
  1823-1825. Στις δύσκολες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, στο τσιφλίκι του που δέσποζε στον κάμπο του Ναυπλίου, και ο Μισέλ Ντε Κριγιόν, φιλέλληνας, γιατρός, ταλαντεύονται ανάμεσα στα διλήμματα και στις αλλαγές της εποχής τους.
  2009. Αθήνα, σε άλλες δύσκολες εποχές. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, απόγονος του πρώτου, ανώτερος δικαστικός, τη μέρα που συνταξιοδοτείται αναλογίζεται τη ζωή του. Θα τολμήσει και την αναχώρησή του;

  «Είναι η παρακαταθήκη του Θέμελη, είναι αυτά που ήθελε να διαβάσουμε όσοι τον γνωρίσαμε, και όσοι τον γνώρισαν μόνο μέσα από τα βιβλία του, όταν ο ίδιος δεν θα ήταν πια εδώ. Σημειώνει με αυτό το νέο βιβλίο μία ακόμη νίκη επί του χρόνου, μια νίκη που θα προστεθεί σε όσες κέρδισε με το έργο του, με τις αναζητήσεις του και με τις ανατροπές του στην πολιτική και στον πολιτισμό, με το πνεύμα του, με όσα έλεγε, όσα εννοούσε και όσα πρόσφερε, επιτυγχάνοντας έτσι τον σταθερό στόχο του, να ζήσει δυο ζωές μέσα σε μία».
  Παύλος Παπαδόπουλος, BHΜΑgazino

  Διαβάστε ΕΔΩ κριτικές που γράφτηκαν για το βιβλίο στον Τύπο.

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
  Ο Νίκος Θέμελης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μετά το στρατιωτικό του συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1998. Εξέδωσε τα μυθιστορήματα: Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003), Για μια συντροφιά ανάμεσά μας (2005), Μια ζωή δυο ζωές (2007), Οι αλήθειες των άλλων (2008). Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Η συμφωνία των ονείρων. Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και με το αντίστοιχο του περιοδικού Διαβάζω για την Ανατροπή. Πέθανε στις 20 Αυγούστου του 2011.

 • Δ. Μπελαντής "Αριστερά και Εξουσία"

  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπελαντή, αποφοίτου του 1981, με τίτλο "Αριστερά και Εξουσία".

 • Βραβείο στον Βασίλη Παπαθεοδώρου

  Στον Βασίλη Παπαθεοδώρου, απόφοιτο του '85 απενεμήθη το βραβείο «Φανή Αποστολίδου» του ελληνικού τμήματος IBBY - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου(απονέμεται σε συγγραφέα εκτενούς παραμυθιού) για το βιβλίο του Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης! Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 Απριλίου 2014, και το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
  Το βιβλίο είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Βιρτζίνια Ο'Χάνλον και στο πιο πολυδιαβασμένο άρθρο εφημερίδας παγκοσμίως, που ενέπνευσε πλήθος βιβλίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, θεατρικών έργων. Πρόκειται για μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που εκτυλίσσεται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70. Όλα αρχίζουν το 1897, όταν το οκτάχρονο κοριτσάκι στέλνει ένα γράμμα στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα Σαν, την πιο αξιόπιστη της εποχής, ρωτώντας για την ύπαρξη του Αϊ-Βασίλη. Οι συντάκτες της εφημερίδας, έπειτα από πολλή σκέψη, αποφασίζουν να απαντήσουν στο ερώτημα που βασανίζει όλα τα παιδιά. Το γράμμα της Βιρτζίνια, αλλά και η απάντηση της εφημερίδας, μέσω του αρχισυντάκτη της Φράνσις Τσερτς, γίνονται ύμνος στην ξεγνοιασιά και την παιδικότητα που αποπνέουν τα Χριστούγεννα.

 • Η Αγγελική Παπανδρέου τραγουδά

  Η Αγγελική Παπανδρέου, απόφοιτος του '77, παίζει και τραγουδά στο Φάληρο:
   
  Η όπερα της  κάλπη… κης  πεντάρας

  Για υποψιασμένους... αλλά και ονειροπόλους ψηφοφόρους!
  Παρασκευή ,23 Μαίου 2014, ώρα 22.30
  στο μουσικό  μεζεδοπωλείο « Αλκυόνες » ,
  Ζησιμοπούλου 5, Π. Φάληρο, Αθήνα (δίπλα στο μαιευτήριο Ρέα)
   
  Μία ακόμα περπατησιά σε γνωστά μουσικά μονοπάτια για να  ανασύρουμε… μνήμες  και  να αποσύρουμε… έστω για μία νύχτα… τα μνημόνια.
   
  Πιάνο και τραγούδι : Γκαραμπέτ
  Μπουζούκι : Κώστας Ζαριδάκης
  Βιολί: Μιχάλης Δανιάς
  Ηλεκτρικό μπάσο : Γιώργος Πολίτης
  Κρουστά : Βλαδίμηρος Πέτσας
   
  Καλλιτεχνική  επιμέλεια,  κιθάρα και τραγούδι :
  Αγγελική Παπανδρέου

   
  Τηλέφωνα κρατήσεων: 6939511311,6972224301, 210 - 9428489  Εμείς οι σκηνοθέτες της τελευταίας αυτής παράστασης που αφήνει πίσω της έναν ακόμα μακρύ και δύσκολο χειμώνα , για να  καλοσωρίσει το φως της άνοιξης και το γαλάζιο της θάλασσας και τ΄ ουρανού,  σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τις στιγμές που μοιραστήκαμε σ αυτούς " τους μικρούς εσπερινούς" και ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι.

 • Η ΕΦΑ τίμησε την Έβη Τουλούπα

  akropolis filoiΗ "Ένωση Φίλων της Ακρόπολης" (ΕΦΑ) τίμησε την Έβη Τουλούπα, απόφοιτό μας του '42, για την προσφορά και το έργο της. Η Έβη Τουλούπα, ιδρύτρια της ΕΦΑ, που εφέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, ήταν έφορος στο πρώτο ΔΣ την περίοδο 1989-1992, όταν πρόεδρος ήταν ο Θέμης Κουρουσόπουλος, αντιπρόεδρος ο Μανώλης Ανδρόνικος, ταμίας ο Αθανάσιος Τζάρτζανος κ.α.

  Η ΕΦΑ τιμώντας την Έβη Τουλούπα της αφιέρωσε και το 24ο τεύχος του Ενημερωτικού της Δελτίου, που έχει τίτλο "Ανθέμιον" και εκδίδεται από το 1995. Το ανθέμιον, όρος προερχόμενος από το άνθος, είναι σχηματοποιημένο άνθος που χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό θέμα και ο συνηθέστερος τύπος αρχαιοελληνικού ανθέμιου προσομοιάζει στα άνθη του αγιοκλήματος, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως και ο τύπος που προσομοιάζει στα φύλλα του φοίνικα. Το εξώφυλλο του επετειακού αυτού τεύχους παρατάσσει 25 ανθέμια τιμώντας τα 25 χρόνια της ΕΦΑ.

   

 • Ανοιξιάτικη Συναυλία στις 14 Μαΐου

  Την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 στις 19:00΄η Ανοιξιάτικη Συναυλία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών θα σας χαρίσει θεική μουσική.
  Ο Όμιλος της ΓΣΑ «Musical» παρουσιάζει το Musical «Η Ολυμπιάδα των θεών». Οι θεοί μαλώνουν για το ποιος είναι ο καλύτερος ή η καλύτερη. Άραγε θα υπάρξει νικητής σε αυτή την ιδιαίτερα ξεχωριστή Ολυμπιάδα;
  Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας μαθητές διαφόρων τάξεων θα εκτελέσουν προετοιμασμένα στο μάθημα ποπ και ροκ τραγούδια σε ονειρεμένες εκδοχές.
  Η βραδιά κλείνει με τον όμιλο εργασίας ροκ μουσικής και το τελευταίο τραγούδι «Fly away» οπότε όλοι θα πρέπει να επιστρέψουμε σπίτι μας.
  Ευχόμαστε να απολαύσετε μια ονειρεμένη βραδιά υπό την διεύθυνση των: Dr. Marianne Danner, Anke Spiegel και Markus Gieske στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

 • «Κοκκινοσκουφίτσα, το πρώτο αίμα»

  Η Λένα Κιτσοπούλου, απόφοιτος του '89, σκηνοθετεί την παράστραση «Κοκκινοσκουφίτσα, το πρώτο αίμα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από 14 έως 25 Μαΐου 2014. Ερμηνεύουν: Γ. Κότσιφας, Ι. Μαυρέα, Γ. Περλέγκας, Έμ. Κολιανδρή, Ν. Μαϊστράλη. Σκην.: Έλ. Παπαγεωργακοπούλου. Κοστ.: Μ. Αυγερινού. Μουσ.: Ν. Κυπουργός. Λεωφ. Συγγρού 107-109,Νέος Κόσμος, Τηλ: 2109005800
  Πληροφορίες : Τετ.-Κυρ. 9 μ.μ. Εκτός Κυρ. 18/5, Τιμη : € 18, 10, 5.

  Στο μεταξύ η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά ρεμπέτικα. Πρίν μερικές μέρες τράγούδησε στην Αγία Φιάλη, και τις Τρίτες στα Μπριζολάκια, Ευελπίδων 47, απέναντι από το Πεδίο του Άρεως.

 • Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης στο Μέγαρο

  Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης σε συνεργασία με 14 πρώην μαθητές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, οι οποίοι σήμερα πλέον έχουν αποφοιτήσει "ενορχήστρωσε" μία συνομιλία με το μύθο του "ποιητή των εικόνων", τον παιδικό του φίλο Θεόδωρο Αγγελόπουλο, που έφυγε τον Ιανουάριο του 2012. Η έκθεση "Το μετέωρο βήμα των εικόνων" έχει έργα που δουλεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο πάνω σε μοτίβα ταινιών του Αγγελόπουλου, ενώ οι "μαθητές" επέλεξαν από μόνοι τους το έργο με το οποίο θα συνομιλούσαν. Η έκθεση ου γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής ξεκινά στις 30 Μαίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου.

 • Πήγαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης

  Την Κυριακή 26 Μαΐου πήγαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν πήγαμε έτσι απλά, μας ξενάγησαν οι απόφοιτοί μας του 1973 και αρχαιολόγοι Μαρία Πασσά και Λίλυ Άντζακα. Βγάλαμε και φωτογραφίες από τις οποίες λείπει η Μάρω Κακριδή που ήταν πίσω από τον φακό.

 • Ο καμπαρετίστας Alfred Dorfer

  Dorfer AlfredΜετά τις επιτυχημένες βραδιές γερμανικού καμπαρέ με τον Urban Priol και τον Frank Fischer, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2013 και ώρα 20.00΄ στην επόμενη „καμπαρετοθεραπεία": ο Βιεννέζος καμπαρετίστας και ηθοποιός Alfred Dorfer εμφανίζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών με το έκτο σόλο πρόγραμμά του με τίτλο »bisjetzt - solo« („μέχριτώρα - σόλο").

  Ο Alfred Dorfer με το πρόγραμμά του δεν κάνει απλώς μια ανασκόπηση στα 25 χρόνια του πάνω στη σκηνή, αλλά αντιμετωπίζει με αυτοειρωνεία τη δικιά του βιογραφία. Παράλληλα αναθεωρεί δυναμικά τη σύγχρονη ιστορία, θυμάται κομβικά ιστορικά σημεία της αυστριακής και γερμανικής ιστορίας και σερβίρει κάμποση κοινωνική κριτική σε μικρά αλλά πικρά μεζεδάκια, γαρνιρισμένα με τσουχτερούς υπαινιγμούς και καρφιά για τον homo oeconomicus της εποχής μας.

  περισότερα ...

   

 • «Ο πότης» του Hans Fallada

  Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πότης» του Hans Fallada σε μετάφραση της αποφοίτου Έμης Βαϊκούση (1976)
  στο βιβλιοπωλείο IANOS την Πέμπτη 16 Μαίου στις 20:00

     hans fallada ianos

 • Cocktail Party του Συλλόγου των Aποφοίτων

  Ο Σύλλογος μας διοργανώνει εφέτος υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Ο.Δ. Γερμανίας κ. Wolfgang Dold ένα Cocktail party στο πλαίσιο της καθιερωμένης ανά διετία επίσημης συνάντησης των αποφοίτων. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Roof Garden του Royal Olympic (οδός Αθανασίου Διάκου 28-34, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός απέναντι από την Ακρόπολη) με είσοδο 30 ευρώ που περιλαμβάνει welcome drink, finger food, κρασί, μπύρα, αναψυκτικά και live μουσική.
  Σας καλούμε όλους να στηρίξετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας αυτή, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε, να διασκεδάσουμε, να μιλήσουμε με διακεκριμένους συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της διπλωματίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της επιστήμης και των τεχνών.
  Με τα έσοδά της επιθυμούμε να ενισχύσουμε το συνεχώς αυξανόμενο έργο του Συλλόγου μας, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ίδρυμα "Κιβωτός του Κόσμου".
  Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καθώς και για κάθε σχετική πληροφορία επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας στο τηλέφωνο 210.61.06.589 (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.30-13.30) ή μέσω e-mail: ex-dsa@otenet.gr καθώς και με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Αταλάντη Παπουτσάνη στο τηλ 6944-381061.

 • Οι Backtrackin' παίζουν Pink Floyd

  backtrackingΟ απόφοιτος Γιάννης Παπαδαντωνάκης (1982) και το συγκρότημά του Backtrackin' παρουσιάζει το τελευταίο "κλειστό" της σαιζόν live αφιέρωμα στους Pink Floyd, την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 11 το βράδυ στο Lazy Club, Λ. Πεντέλης 1 απέναντι από το κλειστό Γυμν. Χαλανδρίου στα Βριλήσσια... (210-6895535)
  Και αυτή τη φορά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κομμάτια απ΄ όλη την πορεία του supergroup, καθώς και όλο το "Dark side of the moon"!!!

   

 • Ο Ηλίας Δελλόγλου (74) εκθέτει

  Ο Ηλίας Δελλόγλου (74) μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7.30μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στην οδό Ι.Κοκκώνη 15,στο Ψυχικό. Ο σύγχρονος Έλληνας εικαστικός, που είναι ευρύτερα γνωστός μέσα από τα σκίτσα του στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», τα οποία υπογράφει ως Ηλίας Μακρής, δημιουργεί θεατρικά σκηνικά με ποιητικό ρεαλισμό που αναδύουν την μοναξιά, τον ερωτισμό, την φθορά, την αποσύνθεση, την εγκατάλειψη.
  Οι μορφές του δεν ποζάρουν στατικά. Η ηθελημένη ασάφεια των περιγραμμάτων και η χειραφέτηση από την σχολαστική απεικόνιση αποδομεί την πραγματικότητα.
  Οι φιγούρες του υπάρχουν χωρίς να αντιγράφουν αυτό που βλέπει ο ζωγράφος αλλά αναπλάθονται σε έναν κόσμο προσωπικό και συνάμα αναγνωρίσιμο. δημιουργεί θεατρικά σκηνικά με ποιητικό ρεαλισμό που αναδύουν την μοναξιά, τον ερωτισμό, την φθορά, την αποσύνθεση, την εγκατάλειψη.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άννα Γουλανδρή (40) (1921-1988)

Η Άννα Γουλανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921και  ήταν κόρη του εφοπλιστή Νικόλα Γουλανδρή (γιου του Ιωάννη Γουλανδρή, ιδιοκτήτη  ιστιοφόρων και γενάρχη του εφο [ ... ]