“Ball der Dörpfeldianer 1999”

Μουσική – Χορός και εκπλήξεις στις αίθουσες του Intercontinental.

Δεν είναι μόνο δική μας η εκτίμηση ότι ο φετινός Χορός των Αποφοίτων, ο παραδοσιακός πια “Ball der Doerpfeldianer”, ήταν ο λαμπρότερος και πιο επιτυχημένος στην μακρά ιστορία των χοροεσπερίδων του Συλλόγου μας. Απόφοιτοι, καθηγητές, φίλοι και επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά πάνω απ΄ όλα ο αθηναϊκός τύπος είχαν μόνο θερμά και επαινετικά λόγια να πουν και να γράψουν για την εκδήλωσή μας αυτή.

Για τον ευγενή αυτό σκοπό δεν ήταν λίγοι εκείνοι, απόφοιτοι και φίλοι του συλλόγου και της Γερμανικής Σχολής, που προσφέρθηκαν να μας ενισχύσουν, τόσο με απευθείας χορηγίες, όσο και με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη λαχειοφόρο αγορά της βραδιάς.

Ήδη πολύ πριν αρχίσει η χοροεσπερίδα, εκατοντάδες προσκεκλημένοι κατέκλυσαν το κάτω φουαγιέ του Ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη του γνωστού οίκου κοσμημάτων TIFANNY. Οι αντιπρόσωποι του TIFANNY’S NEW YORK στην Αθήνα και τη Βόννη Γ. Τραμπακόποιυλος και Ι. Βασιλείου έφεραν ειδικά από τη Νέα Υόρκη την νέα τους collection, για να την παρουσιάσουν αποκλειστικά στους προσκεκλημένους μας. Δύο πολύτιμα κοσμήματα του TIFANNY, αξίας άνω των 2 εκατομ. δραχμών συγκαταλέγονταν στα μεγάλα δώρα της λαχειοφόρου. Υπό τους ήχους μουσικής τζαζ του πιανίστα-αποφοίτου Γιάννη Κιτσόπουλου, μπορούσε κανείς επίσης να θαυμάσει στο φουαγιέ του Intercontinental και τα καινούργια σπορ μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας mazda, προσφορά του γενικού χορηγού μας και αποφοίτου Μιχαήλ Κορτέση, Γενικού Αντιπροσώπου της ιαπωνικής εταιρείας.

Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής ήταν οι πρέσβεις της Αυστρίας και της Ελβετίας Dr.Hans Sabatisch και Bernard de Riedmatten, ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Χρίστος Βερελής (απόφοιτος 1968), η πρώην υπουργός και πρώην μαθήτρια της ΓΣΑ Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και δημοσιογράφος Πάνος Λουκάκος (απόφοιτος 1967), ο Επιτετραμμένος και ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας κ.κ. Julius Bobinger και Hans-Werner Bussmann, Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Θεόδωρος Σαραντόπουλος, η Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και απόφοιτος της ΓΣΑ κα Νίκη Γουλανδρή, ο Διευθυντής του Ινστιτούτο Γκαίτε κ. Gunter Coenen, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών, δημοσιογράφος Ευάγγελος Αντώναρος (απόφοιτος 1968), ο Πρόεδρος του Ιδρύματος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών κ. Goetz Funck και ο εκδότης της εφημερίδας Athener Zeitung κ. Κώστας Τσατσαρώνης.

Ξεχωριστή θέση στην τιμητική επιτροπή κατείχαν τρεις γνωστοί επιχειρηματίες-απόφοιτοι και χορηγοί της βραδιάς, οι Μιχαήλ Κορτέσης (διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών ΕΛΜΑ), Αθανάσιος Λαβίδας ( Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών LAVIPHARM), και Δρ.Μιχαήλ Χριστοφοράκος (Γενικός Διευθυντής της SIEMENS HELLAS SA).

Μετά την προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου των Αποφοίτων Παντελή Μ.Παντελούρη και την αντιφώνηση του πρέσβη της Γερμανίας Dr. Friedrich Reiche, οι ανοιξιάτικα διακοσμημένες μεγάλες αίθουσες του Intercontinental πλημμύρισαν από μουσική, χορό και τραγούδι μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Το μουσικό πρόγραμμα άρχισε η δημοφιλής τραγουδίστρια Λία Βίσση, που τραγούδησε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, με τη συνοδεία του γνωστού πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη. Έκπληξη αποτέλεσε, για Γερμανούς και ‘Ελληνες, η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαριάννας (Ευστρατίου),που με την υπέροχη φωνή και το ευρύ ρεπερτόριο της απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Η Μαριάννα, απόφοιτος ή ίδια της ΓΣΑ, που εκπροσώπησε δυο φορές την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της EUROVISION, παρουσίασε με την ορχήστρα της ένα πρόγραμμα εδικά προετοιμασμένο για το χορό των Αποφοίτων.

Κορύφωση της παρουσίας της τη βραδιά του χορού αποτέλεσε η εμφάνιση από κοινού με τον μεγάλο τραγουδιστή Γιάννη Κούτρα, με τον οποίο τραγούδησε μεταξύ άλλων το τραγούδι της Ολυμπιάδας της Βαρκελώνης “Amigos para siempre”. Τα θερμά χειροκροτήματα του Γερμανού πρέσβη έδρεψε η γλυκιά Μαριάννα, όταν του αφιέρωσε ρομαντικά γερμανικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Τριάντα μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, με ένα μπουκέτο ανοιξιάτικων λουλουδιών στα χέρια, χόρεψαν το πρώτο τους βαλς στον παραδοσιακό “Χορό των Ντεμπυτάντ”, προσφέροντας ένα δροσερό, νεανικό τόνο στην όλη εκδήλωση, συμπαρασύροντας στην πίστα, υπό τις μελωδίες του Γιόχαν Στράους, τον Γερμανό Πρέσβη και τους λοιπούς προσκεκλημένους.

Ελληνικές και ξένες προσωπικότητες, αλλά και επώνυμοι απόφοιτοι της ΓΣΑ, αποτέλεσαν την τιμητική επιτροπή του “Ball der Doerpfeldianer 99”, την προεδρία της οποίας είχε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr.Friedrich Reiche.

Έντονα ελληνογερμανική η παρουσία των επισήμων, τους οποίους υποδέχονταν ο πρόεδρος των Αποφοίτων κ. Παντελής Παντελούρης, η πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής κα Σοφία Χριστοφορίδου-Φωτιάδου και η Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κα Αταλάντη Παπουτσάνη-Κατσαράκη. Εκτός από τον Γερμανό πρέσβη κ. Φρίντριχ Ράιχε, στο τραπέζι των επισήμων διακρίναμε τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Θόδωρο Σαραντόπουλο και τη σύζυγο του, τον πρέσβη κ. Μπουρλογιάννη-Τσαγγαρίδη, πρώην πρέσβη της Ελλάδος στη Βόννη, την μεγάλη κυρία της Ευρώπης Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρο του Μουσείου Γουλανδρή, την εκπρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων και Δημοτική Σύμβουλο κα Κατερίνα Κατσαμπέ-Μαρνέρη, τον Δ/ντή του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε και την κα Κένεν, τον Πρόεδρο της ‘Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών και την κα Αντώναρου, τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Γερμανικής Πρεσβείας και την κα Βέρνερ Μπούσμαν, τον Ακόλουθο Τύπου κ. Γκρόμαν, τον Δ/ντή Διεθνών Οργανισμών του ΥΠΕΞ πρέσβη κ. Λευτέρη Δανέλλη, τον δημοσιογράφο κ. Τάσσο Τέλλογλου, τον εμπειρογνώμονα της Κομμισσιόν κ. Γιώργο Παπαπαύλου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων της Γερμανικής Σχολής αρχιτέκτονα κ. Πέτρο Πετρακόπουλο, τον καθηγητή Θεατρολογίας των Παν/μίων Αθηνών και Βιέννης κ.Βάλτερ Πούχνερ, τον Γενικό Διευθυντή της Mercedes Benz Hellas κ. Struck, τους χορηγούς της χοροεσπερίδας και αποφοίτους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών κ. Μιχάλη Κορτέση, τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο Γενικό Δ/ντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της SIEMENS, τον Δ/ντή τηλεπικοινωνιών της SIEMENS κ. Αλέξανδρο Αθανασιάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BATES Hellas κ. Γιάννη Παπαγιαννακόπουλο, κ.α

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας