120+1 Χρόνια με επιτυχία

Με επιτυχία και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, γονέων, μαθητών και καθηγητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου η εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων για τα 120+1 χρόνια λειτουργίας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στην Aula βρέθηκαν, συζήτησαν και διηγήθηκαν τις δικές τους λιγότερο ή περισσότερο προσωπικές ιστορίες απόφοιτοι από τις δεκαετίες του 1930 έως και του 2010, παρουσιάζοντας την συνέχεια και κυρίως την συνέπεια στο πνεύμα που καθόρισε τον χαρακτήρα του Σχολείου.

Ειδικά για την εκδήλωση ήλθε από την Γερμανία ο γενικός διευθυντής της Deutsche Welle, Peter Limbourg ο οποίος φοίτησε στο Σχολείο τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970, όσο ο πατέρας του ήταν πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρέσβης Dr. Peter Schoof και η διευθύντρια της DSA Annette Brunke-Kullik, ενώ ένα συγκινητικό ηχογραφημένο μήνυμα έστειλε ο Απόστολος Πίτσος, απόφοιτος του ’36. Παρούσα ήταν Έβη Τουλούπα, διάσημη αρχαιολόγος και εκπρόσωπος της λεγόμενης γενιάς των «αποφοίτων του Πολέμου» μαζί με τον Βασίλη Μαυρίδη, που εκτός των άλλων διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου Philadelphia. Παρών και ο Βαγγέλης Αντώναρος, από την τελευταία τάξη, που αποφοίτησε από την Μετσόβου αλλά και η οικονομολόγος Vicky Pryce, απόφοιτος του 1969, η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα, αφού ήρθε από το Λονδίνο ειδικά για την εκδήλωση.

Ο Χρήστος Γκόρτσος, ο Θανάσης Απέργης, ο Κωστής Αντωνετσής και ο Γιώργος Μανωλόπουλος μίλησαν και απάντησαν στις ερωτήσεις του Άγγελου Κωβαίου και της Ήρας Καλιαμπέτσου.

Ο Κώστας Παπαηλιού μίλησε δύο φορές: μία για τα χρόνια στη Μετσόβου και μία για το βιβλίο του Hansen, για το οποίο, τόσον αυτός όσον και η σύζυγός του, ιδιοκτήτρια των Εκδόσεων Παιρισιάνου, αφιέρωσαν πολύ χρόνο στη φροντίδα της έκδοσης.

Ο Πέτρος Πετρακόπουλος παρουσιάσε το video της εκδήλωσης ων 100 χρόνων της Σχολής (από το 1997), όπου φαίνονται και μιλούν: ο Jens Godber Hansen, συγγραφέας του βιβλίου και καθηγητής των χρόνων στη Μετσόβου, ο Werner Hoyer και άλλοι.

Δείτε το video της εκδήλωσης…

Δείτε φωτογραφίες από την Άφιξη…

Δείτε φωτογραφίες από την Έκθεση…

Δείτε φωτογραφίες από την Aula…

Δείτε φωτογραφίες με ένα Ποτό…

Ακούστε το μήνυμα του Απόστολου Πίτσου…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας