Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Aula

Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ, ήρθε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στη Γερμανική Σχολή, και συμμετείχε σε συζήτηση με τις μαθήτριες και τους μαθητές για το κοινό μέλλον της Ευρώπης.

Θα θυμίσουμε ότι ο Σύλλογός μας είχε προσκαλέσει το 2016 την καγκελάριο, της οποίας το γραφείο είχε άμεσα απαντήσει, αναφέροντας ότι σε επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα θα λάμβανε υπ’ όψιν της την πρότασή μας.

merkel aula 11012019 low

Η Δανάη Ζολώτα, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του ελληνικού τμήματος (12a), κόρη του απόφοιτου Γιώργου Ζολώτα, συντόνισε με μοναδική μαεστρία την συζήτηση εντυπωσιάζοντας όχι μόνον όλους εμάς, αλλά και την επίσημη προσκεκλημένη. Μαζί της στο πάνελ ο Νικόλας Παπαδημητρίου (12c), ο Άγγελος Πέτροβας (12a), η Θεοδώρα Σφακιανάκη (12a), η Ναταλία Τσάσελ (γερμανικό τμήμα 12d), ο Γιώργος Καγιούλης (γερμανικό τμήμα 12d), η Νεφέλη-Άννα Τάτση (γερμανικό τμήμα 12d), ο Θεόδωρος Φαμέλης  (γερμανικό τμήμα 12e) και ο Δημήτρης Ανδρίτσος από την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Από τον Σύλλογο ήσαν εκεί ο Πρόεδρος ‘Αγγελος Κωβαίος, ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Πετρακόπουλος, ο Ταμίας Δημήτρης Καραδήμας και ο Υπεύθυνος των Ε/Γ Σχέσεων Κώστας Γαλάνης, ενώ στην κερκίδα του Τύπου ήταν και η Έλενα Χατζηιωάννου, που εργάζεται στον Αθήνα 984 και σχολίασε στο facebook:

«Η Δανάη ήταν η συντονίστρια της 45λεπτης συζήτησης των μαθητών της Γερμανικής Σχολής Αθηνών με την Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. Ως δημοσιογράφος τη ζήλεψα. Ένα κορίτσι με απίστευτη συγκρότηση, ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένη, γνώριζε πολύ καλά τα θέματα, ελάχιστα κοίταξε τις σημειώσεις της και ήξερε πότε και πώς θα δώσει το λόγο στους συμμαθητές της. Οι ερωτήσεις των μαθητών ήταν εύστοχες και αμφιβάλλω αν κάποιες από αυτές θα τις έθεταν δημοσιογράφοι σε αντίστοιχη περίπτωση.

Τη θαύμασα τη Δανάη και μετά την αποχώρηση της κ. Μέρκελ την αναζήτησα για να μου μιλήσει γι αυτή την εμπειρία της. Τη ρώτησα για τα σχέδια της μετά το σχολείο. Μιλήσαμε αρκετά. καθώς την αποχαιρετούσα ρώτησα ποιό είναι το επώνυμό της. Ζολώτα, μου απάντησε. Αιφνιδιάστηκα! Αυτό το γλυκύτατο και τόσο συγκροτημένο κορίτσι, που μόλις γνώρισα, είναι η κόρη του αγαπημένου μας συμμαθητή, Γιώργου Ζολώτα. Ένιωσα απίστευτη συγκίνηση και περηφάνια για την κόρη του φίλου μου και σκεφτόμουν ότι η Ελλάδα έχει μέλλον με τέτοια παιδιά!»

Τα δημοσιεύματα πολλά και οι φωτογραφίες ακόμη περισσότερες αξίζει να τα δείτε:

Αθήνα 9.84…

iefimerida.gr…

capital.gr…

Δείτε και το video της livemedia…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας