Εορτασμός των 125 χρόνων της DSA

Την Δευτέρα 30 Μαΐου εόρτασε η Γερμανική Σχολή Αθηνών τα 125 χρόνια της με μια λαμπρή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι. Η γιορτή έγινε λόγω της πανδημίας με καθυστέρηση ενός έτους, όμως όλα ξεχάστηκαν μόλις όλοι μας πατήσαμε το πόδι μας στην αυλή.

dsa 125 2005 2022 a

Συγκινηθήκαμε με την ομιλία του “δικού μας” Τάκη Πικραμμένου, που μίλησε ως απόφοιτος, ή καλύτερα, ως μαθητής, και όχι ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Συγκινηθήκαμε με το καταπληκτκό video αφιέρωμα στην ιστορία της Σχολής με υλικό κυρίως από τις εκδηλώσεις των αποφοίτων που ετοίμασε η Χαρούλα Αντωνοπούλου.

Συγκινηθήκαμε με την δήλωση της Ντόρας, που το 2014 είχε ανέβει στην σκηνή της Aula και μπροστά στον τότε διευθυντή της Joachim Zeidler δήλωνε “την Di Lernia την φοβόμουνα πιό πολύ από την χούντα”.

Συγκινηθήκαμε με την εικόνα του Μανώλη Γλέζου, που και αυτός ως προσκεκλημένος μας, είχε παραμερίσει την ιστορία της σημαίας και είχε δηλώσει ότι ο Ευρωπαϊκος πολιτισμός στηρίζεται σε δύο πυλώνες: τον ελληνικό και τον γερμανικό.

Συγκινηθήκαμε με τα βιντεάκια που μας είχε στείλει ο Τάσος Κυπριανίδης από την τάξη του 1969 με τον Zeidler και τους άλλους καθηγητές, Έλληνες και Γερμανούς, νέους, σαν παιδάκια, πολύ νεώτερους από ότι είμαστε οι περισσότεροι από εμάς στο ακροατήριο σήμερα.

Συγκινηθήκαμε με τα πιτσικρίκια μας, που “έρχονται” από πίσω να μας αντικαταστήσουν και παίξαν άψογα και με πολύ κέφι Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και ροκ.

Συγκινηθήκαμε και με τους καθηγητές μουσικής που μας θύμισαν τους παλιούς που πάσχιζαν να μας μάθουν τις νότες και τους πειράζαμε.

Είχαμε και επισκέψεις έκπληξη, όπως αυτήν της Vicky Pryce από το Λονδίνο, του Σπύρου Αρταβάνη-Τσάκωνα από την Βοστώνη, του Dieter Klemm και του Νίκου Αποστολόπουλου από το Βερολίνο και άλλων.

Ήταν μία εξαιρετική, μία μοναδική βραδυά, καταπληκτικά οργανωμένη, που την επιτυχία της την οφείλει στην προσπάθεια της Χαρούλας Αντωνοπούλου, που φορτώθηκε την ευθύνη, το υλικό, την κούραση και εκτέλεσε το έργο άψογα.

Δείτε το video αφιέρωμα στα 125 χρόνια της DSA…

Σχετικά άρθρα:

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών έσβησε 125 κεράκια μαζί με τους απoφοίτους της…

Σχετικά με την εκδήλωση των 125 χρόνων…

Ενημέρωση για την εκδήλωση των 125 χρόνων ΓΣΑ…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας