Ο Peter Limbourg με απόφοιτους στην “Μεγάλη Βρεταννία”

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών υποδέχθηκε τον General Manager της Deutsche Welle, Peter Limbourg, συμμαθητή μας από τα πέτρινα χρόνια της Δικτατορίας.

Η “συνάντηση συμμαθητών” ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας της DW στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την εκπομπή του Ελληνικού Προγράμματος της DW. Την εκδήλωση χορήγησε ο Θανάσης Λασκαρίδης, συναπόφοιτός μας του 1970, και είχε πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία.

Την αποστολή της DW, εκτός του Peter Limbourg, πλαισίωναν: ο Christoph Jumpelt, Επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων της DW, ο Σπύρος Μοσκόβου, Διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος, η Adelheid Feilcke, Διευθύντρια Ευρωπαϊκής Σύνταξης, η Δήμητρα Κυρανούδη, ανταποκρίτρια στο Βερολίνο, η Irem Özgökceler, υπεύθυνη διανομής στην Ευρώπη και ο Στέφανος Γεωργακόπουλος συντάκτης στο Βερολίνο.

Προσκεκλημένοι μας ήσαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων, τα μέλη του Vorstand της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, μέλη της Διοίκησης της Σχολής, απόφοιτοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, απόφοιτοι του τραπεζικού και επιχειρηματικού χώρου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην κυρία Αλεξάνδρα Βοβολίνη για την αρωγή της σε ότι αφορά την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η “Μεγάλη Βρεταννία”, που εφέτος εορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας της , αφού άνοιξε τις πόρτες της το 1874 αποτελεί ξενοδοχείο ορόσημο για την ιστορία του τόπου.

Η φιλοξενία, σε μια συνάντηση συμμαθητών, που αποπνέει ιστορία, έλαβε χώρα στο Royal Room του ξενοδοχείου και υποστηρίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους ανθρώπους της Grande Bretagne.

Δυό “σταγόνες” ιστορίας

Ο ρόλος της DW στην ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης στην επταετία της λογοκρισίας ήταν καθοριστικός μιας και αποτέλεσε έναν φάρο αντίστασης με το ελληνικό πρόγραμμα.

Η ιστορία της οικογένειας Limbourg περιλαμβάνει τη διάσωση του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη, τον οποίον φυγάδεψε ο πατέρας Limbourg το 1972 ως υπεράνω υποψίας πρέσβης της Δυτικής Γερμανίας στην Ελλάδα.

Αυτήν την ιστορία τιμήσαμε και συζητήσαμε στην εκδήλωσή μας αναλύοντας στα πηγαδάκια μας τον καταλυτικό ρόλο της ελεύθερης σκέψης, της αδέσμευτης ενημέρωσης.

Γιώργος Ευγενίδης, Ronald Meinardus, Peter Limbourg

Ξανθίππη Τοκμακίδου, Peter Limbourg, Σοφία Χριστοφορίδου

Peter Limbourg, Κώστας Γαλάνης, Δημήτρης Μάρακας

Βασίλης Χαρισόπουλος, Ξανθίππη Τοκμακίδου, Peter Limbourg

Peter Limbourg, Πάνος Αλεξανδρής

Ronald Meinardus με την κα Annedor Dierker και τον σύζυγό της

Ξανθίππη Τοκμακίδου, Adelheid Feilcke από την DW, Γιάννης Κουτρουμπής

Γιώργος Πασσάς, Ξανθίππη Τοκμακίδου

Ronald Meinardus, Adelheid Feilcke

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Thomas Greve, Δημήτρης Μάρακας

Peter Limbourg, Marcus Bremer, Aris Liakopoulos

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Σοφία Χριστοφορίδου, Thomas Greve

Δημήτρης Τζανακόπουλος, Peter Limbourg, Έφη Αχτσιόγλου, Σοφία Χριστοφορίδου, Σπύρος Μοσκόβου

Δημήτρης Τζανακόπουλος, Peter Limbourg, Έφη Αχτσιόγλου, Σοφία Χριστοφορίδου, Σπύρος Μοσκόβου

Γιώργςο Ευγενίδης, Στέφανος Γεωργακόπουλος, Σπύρος Μοσκόβου, Γιώργος Πασσάς, Adelheid Feilcke, Δήμητρα Κυρανούδη

Γιώργος Πασσάς, Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου, Στέφανος Γεωργακόπουλος, Κώστας Καραγιάννης

Christoph Jumpelt, Peter Limbourg, Κώστας Γαλάνης

Peter Limbourg, Κώστας Γαλάνης, Δημήτρης Μάρακας, Βασίλης Χαρισόπουλος

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας