Ο Νίκος Μπεχράκης διαδικτυακά στην Aula

dsa bexrakis 2020Μεγάλη επιτυχία είχε η διαδικτυακή συζήτηση των μαθητών του σχολέιου με τον καθηγητή Οφθαλμολογίας Νίκο Μπεχράκη, απόφοιτό μας και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Οφθαλμολογίας του Έσσεν, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «(Εν)όραση και ηγεσία» παρουσία των μαθητών/μαθητριών της 11ης τάξης, ενώ οι μαθητές της 10ης και 12ης τάξης παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο συμμαθητής μας τόνισε την σημασία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας της ομαδας και βεβαίως δέχθηκε  στο τέλος ρωτήσεις από το κοινό.

Να δώσουμε πολλά μπράβο στο σχολείο συνολικά μιάς και η προετοιμασία της εκδήλωσης αποτέλεσε ένα πρότζεκτ στο οποίο ενεπλάκησαν πολλά τμήματα του σχολείου:

– Ο τομέας της βιολογίας προσκάλεσε τους μαθητές της 11ης τάξης να ερευνήσουν τη λειτουργία του ματιού. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η μαθήτρια Μάρθα Ζόμπολα παρουσίασε στην εκδήλωση την εργασία της.

– Οι φιλόλογοι των τμημάτων της 11ης τάξης διοργάνωσαν διαγωνισμό ανάμεσα στους μαθητές και μαθήτριες και επέλεξαν το λογοτεχνικό κείμενο που παρουσίασε ο Αλέξης Κάλος.

– Η υπεύθυνη του ομίλου επιχειρηματολογίας προετοίμασε την ομάδα των παιδιών που διοργάνωσαν τη συζήτηση.

Στο μάθημα των καλλιτεχνικών της 11ης τάξης τα παιδιά φιλοτέχνησαν έργα με θέμα το μάτι. Τα έργα συγκεντρώθηκαν σε ένα κολάζ που δόθηκε ως δώρο, που βλέπουμε στην εικόνα και εδώ να αναφέρουμε την συμβολή μιάς άλλης αποφοίτου, της Charlotte Enzmann, που χρόνια τώρα κάνει σπουδαία δουλειά στα καλλιτεχνικά.

Για το τέλος, μια ξεχωριστή μνεία στο τμήμα Public Relations & Kommunikation και βέβαια στην Φαίδρα Γρηγοριάδου, που ήταν ο κινητήριος μοχλός όλης της προσπάθειας.

behrakisaula2020

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας