“5ο Stammtisch – Logistics & Διεθνείς Μεταφορές “

stammtisch5 7Ο Werner Hermann, απόφοιτος 1970, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας διεθνών δια-μεταφορών INTERCONTOR ΑΕ, περιέγραψε τον τομέα των Logistics & Διεθνών Μεταφορών, ανέπτυξε τη σημασία των υποδομών και απάντησε σε γενικότερα ερωτήματα σχετικά με τη διαδρομή ενός εμπορεύματος από την παραγωγή έως και την ανακύκλωσή του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στην μπυραρία “Beer Academy” στο Χαλάνδρι όπου παρευρέθη και ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Wofgang Dold.

Παρόντες επίσης ήσαν και οι απόφοιτοι Νικόλαος Άντζακας (77, Πολιτικός Μηχανικός, υπεύθυνος Αρχιτεκτονικών Μελετών της εταιρείας Sunproducts), George Bluemlein (95, Logistics αλλά με σπουδές στην κοινωνιολογία), Αλεξάνδρα Βελέντζα (88, Δικηγόρος), Μιχάλης Αγρανιώτης (99, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Clean Energy), Corina Jessen (75, Δημοσιογράφος), Thomas Greve (76, Πολεοδόμος Plan OE, Αντιπρόεδρος ΔΣ Γερμανικής Σχολής), Πέτρος Πετρακόπουλος (72, Αρχιτέκτων, πρώην πρόεδρος ΣΑΓΣΑ), αλλά και Γρηγόρης Βαβανάτσος και Ντίνα Κάτσαρη (Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ). Από το ΔΣ του Συλλόγου, παρόντες ήταν οι Σοφία Χριστοφορίδου (80, Πρόεδρος), Μάκης Δριμαρόπουλος (73, Αντιπρόεδρος), Αταλάντη Παπουτσάνη (67, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) και Κώστας Γαλάνης (74, Υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων).

stammtisch5 2 stammtisch5 1
stammtisch5 5 stammtisch5 11
stammtisch5 8 stammtisch5 9

Η ομιλία του κ. Hermann περιελάμβανε:

Α. Υποδομές (Infrastuktur) μεταφορών.

Οι υποδομές αποτελούν ένα από τα κύρια παραδοσιακά μέσα της περιφερειακής πολιτικής, με αμείωτη αξία στη σύγχρονη εποχή. Ως μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες του είδους,

οι υποδομές μεταφορών κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας, στην άνοδο του επιπέδου ανάπτυξης και στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας στη Βαλκανική χερσόνησο. Με τη Βαλκανική να γίνεται μέλος της Ε.Ε. και με τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα της διακίνησης εμπορευμάτων (ελεύθεροι αποθηκευτικοί χώροι, logistics, ίδρυση ελληνικών δια-μεταφορικών εταιριών σε χώρες της Ε.Ε., κλπ.), η Ελλάδα παρουσιάζει μια ξεχωριστή δυναμική ανάπτυξης στο μεταφορικό χώρο διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιείται η INTERCONTOR.

Β. Διάφορα ερωτήματα όπως:

Θέλετε να στείλετε κάτι σε έναν φίλο? Θέλετε να μετακομίσετε στο εξωτερικό?

Έχετε σκοπό να ξεκινήσετε εξαγωγές/εισαγωγές από/προς την Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Μαρόκκο…..?

Θέλετε να αποθηκεύσετε αντικείμενα? Μικρά, μεγάλα?

Γνωρίζετε τους εμπορικούς κανόνες? Έχετε ακούσει πώς και πότε απαιτείται εκτελωνισμός, δασμοί και φόροι… Θα στείλετε το πακέτο με φορτηγό, αεροπλάνο, πλοίο? Και το κόστος?

Όλοι μας κάτι παράγουμε, αγοράζουμε, στέλνουμε και το πετάμε στα σκουπίδια.

LOGISTICS? = ο δρόμος ενός εμπορεύματος από την παραγωγή έως και την ανακύκλωση.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας