“2ο Stammtisch – Παθητικό Κτίριο”

Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, έλαβε χώρα το δεύτερο Stammtisch με τη συμμετοχή 12 Αποφοίτων.

Ο Στέφανος Παλλαντζάς, με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού και ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Project15 (www.passive.gr) και Πρόεδρος του πρόσφατα ιδρυθέντος Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου (www.eipak.org), μίλησε για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια μέσω του προτύπου του παθητικού κτιρίου.

Συγκεκριμένα, ανάλυσε τους τρόπους μετατροπής ενός κτιρίου σε παθητικό και διαχώρισε το παθητικό κτίριο από άλλα πρότυπα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια. Επιπλέον, έδωσε στους παρευρισκόμενους σαφή παραδείγματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα και τόνισε πως, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, η μετατροπή ενός κτιρίου σε παθητικό δεν αυξάνει απαραίτητα τον προϋπολογισμό κατασκευής, ενώ επιτυγχάνει τη μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά σημαντικό ποσοστό.

Οι συμμετέχοντες, ορμώμενοι από την επαγγελματική τους ιδιότητα, αλλά και το προσωπικό τους ενδιαφέρον, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια επιτόπια μελέτη του πρώτου παθητικού σπιτιού στην Ελλάδα, την ανέγερση του οποίου ολοκλήρωσε πρόσφατα ο κ. Παλλαντζάς στην περιοχή της Πεντέλης.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας