Συγκλίσεις – Convergences στην Αθήνα

Όσοι ήρθαν στο Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας» την 1η Απριλίου σίγουρα αισθάνθηκαν πολύ τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να παρακουθήσουν από κοντά ορίσμενους σημαντικούς πρωτοπόρους. Ανάμεσα σ΄αυτούς, αλλά και συντονίστρια της εκδήλωσης, η δική μας Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, που στον πρόλογό της τόνισε:

“…τον πλανήτη δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας,τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας..”

Η Αλεξάνδρα παρουσίασε τους πέντε κορυφαίους ομιλητές, που με την σειρά τους περιέγραψαν το όραμά τους για έναν κόσμο «γεμάτο μηδενικά»!

Μηδέν Αποκλεισμός – Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα – Μηδέν Φτώχεια

syngliseis 04042019b

επί σκηνής από αριστερά: Αλεξάνδρα Μητσοτάκη,Muhammad Yunus, Hans Joachim Schellnhuber,Don Mullan,Σταύρος Μπένος,Gina Belafonte και Αντρίκος Παπανδρέου

Μίλησαν:

O Pr. Hans Joachim Schellnhuber, Ιδρυτής του Potsdam Institute for Climate Impact Research, βασικός σύμβουλος σε θέματα κλιματικής αλλαγής της Άγκελα Μέρκελ και του Πάπα Φραγκίσκου, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μία ομιλία που θα εμπνεύσει και θα αφήσει εποχή!

Ο Muhammad Yunus, Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Οικονομολόγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και Ιδρυτής της GrameenBank, που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικροχρηματοδότησης, ως βασικό «εργαλείο» για να ξεφύγουν, οι άνθρωποι από τη φτώχεια,

Ο Σταύρος Μπένος, Πρωτοπόρος των συγκλίσεων στην Ελλάδα μέσα από τη σύνδεση του συνόλου των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, ιδρυτής και πρόεδρος της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ»,

Ο Don Mullan, Διακεκριμένος Ιρλανδός συγγραφέας, παραγωγός ταινιών, φωτογράφος και ανθρωπιστής. Το βιβλίο του «EyewitnessBloodySunday» υπήρξε καταλυτικό για να ξεκινήσει νέος γύρος κυβερνητικών ερευνών για τη «Ματωμένη Κυριακή»,

Η Gina Belafonte, Συνδιευθύντρια της οργάνωσης για την κοινωνική δικαιοσύνη Sankofa, που ίδρυσε ο πατέρας της Harry Belafonte.

Η αίθουσα και τα θεωρεία ήταν γεμάτα. Ανάμεσά τους πολλοί από τους αποφοίτους: επώνυμοι και λιγότερο επώνυμι. Η οικογένεια της Αλεξάνδρας παρούσα. Οι αδελφές της Ντόρα και Κατερίνα (απόφοιτοι και οι δύο) και βεβαίως ο Κυριάκος. Ο Τάκης Πικραμμένος, επίσης απόφοιτος, Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο αδελφός του Αντρίκος, η Νάνα Μούσχουρη και πολλοί άλλοι.

syngliseis 04042019a

Gina Belafonte, Hans Joachim Schellnbrunner και όρθιος ο Muhammad Yunus, που μίλησε για την Τράπεζα των Φτωχών. Με άξονα την καταγγελία “Οι τράπεζες είναι σχεδιασμένες για τους πλούσιους” μίλησε για την πρωτοβουλία του. Η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσίευσε το Σάββατο 6/4/2019 μία συνένετυξή του.

syngliseis 04042019c

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

syngliseis 04042019d

Ο Prof. Hans Joachim Schellnhuber μπροστά στον χάρτη με τις κλιματικές αλλαγές. Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός επιμένοντας ότι πρέπει να πάρουμε θέση. Κατάφερε να επιβάλλει στο ακροατήριο να μετρήσει από το 1 έως το 30 παρομοιάζοντας το διάστημα αυτό ως το διάστημα κατά το οποίο ο καπετάνιος του Τιτανικού απλώς κοιτούσε το παγόβουνο να έρχεται κατά πάνω του χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε, μέχρι που συνέβη το μοιραίο.

Συμπτωματικά η Αλεξάνδρα είχε και τα γενέθλιά της. Το Word Forum, που με πρωτοβουλία της οργάνωσε το Συνέδριο στους Δελφούς, της έφτιαξε μία τούρτα και η Αλεξάνδρα απλώς έσβησε τα 3 κεριά των χρόνων του Forum.

syngliseis 04042019 e

Δείτε το άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας