Επιχειρηματολογία – Αντιλογία

Το διήμερο 6-7 Απριλίου 2013 ήταν καταπληκτικό για την ομάδα Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας της ΓΣΑ. Πρωταγωνιστές: Αμαλία Χαλβατσιώτη (12a), Γιώργος Ευγενίδης (12a), Δάφνη Σιαμπλή (12b), Νάνα Μουζάκη (12a), Βασίλης Μποτώνης (12c), Νατάσα Μπέτσα (11b).

Το διήμερο 6-7 Απριλίου ήταν καταπληκτικό για την ομάδα Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας της ΓΣΑ. Πρωταγωνιστές: Αμαλία Χαλβατσιώτη (12a), Γιώργος Ευγενίδης (12a), Δάφνη Σιαμπλή (12b), Νάνα Μουζάκη (12a), Βασίλης Μποτώνης (12c), Νατάσα Μπέτσα (11b).

Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο Λύκειο Νέας Σμύρνης οι προημιτελικοί αγώνες (συμμετείχαν 16 σχολεία που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση των Αγώνων) από τους οποίους θα προέκυπταν οι 4 καλύτερες ομάδες που θα περνούσαν στην τελική φάση των αγώνων. Μετά από 2 νίκες και μια ήττα, η Ομάδα μας πανηγύρισε για άλλη μια φορά για την πρόκριση στους Ημιτελικούς –Τελικούς αγώνες.

Στις 7 Απριλίου, πια σε άλλο σκηνικό- όχι σχολικό αλλά στην Παλαιά Βουλή, η Ομάδα μας διαγωνίστηκε με το Λύκειο Αυγουλέα-Λιναρδάτου στον Ημιτελικό Αγώνα με θέμα: «Οι αρνητικές συνέπειες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης είναι περισσότερες από τις αρνητικές». Η Ομάδα μας απέσπασε τη νίκη και μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε η διαδικασία του Τελικού. Η παλαιά Βουλή κατάμεστη από μαθητές, γονείς, καθηγητές, επισήμους, φίλους της Επιχειρηματολογίας. Θέμα του Αγώνα: «Η δημοκρατία πρέπει να ανέχεται τους εχθρούς της». Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός . Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είχαμε την τιμή να απολαύσουμε τα λόγια της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ που αγκάλιασε τα παιδιά μας με τους επαίνους της και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την 1η θέση κατέλαβε το 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης και τη 2η θέση η Γερμανική Σχολή Αθηνών ανάμεσα σε 102 σχολεία της Ελλάδας.

Άλλη μια νίκη: Την 5η θέση στην κατάταξη των καλύτερων ομιλητών των φετινών Αγώνων κατέλαβε η μαθήτριά μας, Αμαλία Χαλβατσιώτη (12a), την 6η θέση, ο Γιώργος Ευγενίδης (12a), ενώ την 7η θέση, η Δάφνη Σιαμπλή (12b),

Για όλους εμάς η Επιχειρηματολογία – Αντιλογία είναι ένα αγώνισμα ψυχής, ηθικής, ομαδικότητας, δομημένης σκέψης, αγάπης για τη γλώσσα. Είναι ένα αγώνισμα που μαθαίνει σε όλους μας κάθε στιγμή να σεβόμαστε την πολυφωνία, να κοιτάμε κάθε γεγονός και ιδέα πολύπλευρα και να παλεύουμε να ακουστεί κάθε σκέψη. Αγώνισμα ιδανικής δημοκρατίας.

Είναι επίσης μια διαδρομή που μας προσφέρει την τρομερή συγκίνηση να καμαρώνουμε τους μαθητές μας, μετά από προσπάθεια χρόνων, σε τέτοιους ρόλους με όπλα το μυαλό , την ψυχή και την αγάπη τους για την Ομάδα. Το διήμερο 6-7 Απριλίου δεν ήταν απλώς καταπληκτικό. Ήταν στιγμές ειλικρινούς ευτυχίας.

Oι υπεύθυνοι καθηγητές: Χ. Οικονομόπουλος, Ι. Πλιάτσικα

debate 2013 3  debate 2013 1
 debate 2013 4  debate 2013 2

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας