“Παραμύθι χωρίς όνομα” τον Μάιο του 1977

Μέσα στον τεράστιο και σπάνιο υλικό αναμνήσεων που αναρτάται στη σελίδα fb με την πρωτοβουλία του Λαέρτη Χρήστου “Μαθητές/Καθηγητές της DSA” (όπως πρόσφατα μετονομάσθηκε η σελίδα “Φίλοι της Deutsche Schule Athen“) βρήκαμε και τη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, παράσταση “Παραμύθι Χωρίς Όνομα“ την οποία είχε αναλάβει και επιμεληθεί ο φιλόλογος καθηγητής κ. Γιάννης Μυλωνάς.

Ανήρτησαν σχόλια και φωτογραφίες οι ηθοποιοί της παράστασης απόφοιτοί μας από το ’78 Ηλέκτρα Μανουσάκη, Ιωάννα (Τζένη) Μαρίνου, Μίνα Ιωάννου και από το ’77 ο Αχιλλέας Κουρέπης, ενώ στα σχόλια έλαβαν μέρος και άλλοι που θυμόντουσαν το γεγονός, με το να συμπληρώνει ο ένας τις αναμνήσεις του άλλου.

Η θεατρική αυτή ομάδα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών της 11 και 12 του 1977 και ανέβασε την παράσταση τον Μάιο του 1977. Με δική τους παράκληση προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ο κ. Μυλωνάς, ενώ μόνοι τους βρήκαν και τον σκηνοθέτη Προυτζόπουλο. Σαν συνέχεια αυτής της πολύ επιτυχημένης προσπάθειας έγινε μετά η ομάδα του Στέλιου Παπαπέτρου η οποία στα κατοπινά χρόνια ακολούθησε τη δική της, γνωστή σε όλους μας, πορεία. Ακολούθησε την επόμενη σχολική χρονιά μια ακόμη παράσταση στην οποία επιμελήθηκε το ανέβασμα και τη σκηνοθεσία ο κ. Μυλωνάς, η “Θαυμαστή Μπαλωματού“ του Λόρκα. Στο τέλος της παράστασης, χρησιμοποιώντας την περίφημη φράση από το έργο, – ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ- , πήγανε να το γλεντήσουνε όλοι μαζί και με τον κ. Μυλωνά σε ταβέρνα!

Τα παιδιά εύχονται, ίσως με την ευκαιρία που ξαναβρεθήκαμε , έστω και μέσω fb, να κανονίζαμε μετά τον κορωνοϊό, να βρεθούμε και ζωντανά…. Να ‘μαστε όλοι καλά και να ανταμώσουμε!

Δείτε φωτογραφίες και το πρόγραμμα από το έργο, καθώς και την έξοδο στην ταβέρνα, στα συνημμένα. Επίσης τα παιδιά θυμήθηκαν και την επταήμερη εκδρομή τους στη Βόρειο Ελλάδα, δείτε στα συνημμένα το πρόγραμμα.

paramythi aula 1977b paramythi aula 1977a
paramythi aula 1977c paramythi aula 1977e
paramythi aula 1977f paramythi aula 1977g
paramythi aula 1977h paramythi aula 1977i
paramythi aula 1977j

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας