Τρεις ομιλίες στην Βιβλιοθήκη για το Bauhaus

Η Λίζα Γεωμπρέ ανοίγει πάλι τις πόρτες της Βιβλιοθήκης εγκαινιάζοντας την νέα χρονιά με τρεις ομιλίες παρουσιάζοντας τις Αρχές και το Όραμα στη Σχολή Εφαρμοσμένων & Καλών Τεχνών Bauhaus, που άκμασε από το 1919 έως το 1933 στη Βαϊμάρη, το Ντεσάου και το Βερολίνο. Οι προσκεκλημένοι της είναι ιδιαίτεροι:

– 27 Φεβρουαρίου: Δρ. Ευγενία Αλεξάκη “Οι αρχές και το όραμα του Bauhaus”

– 7 Μαρτίου: Βαγγέλης Παππάς “Η ζωγραφικότητα στο Bauhaus”

– 14 Μαρτίου: Σταύρος Μαρτίνος “Γιατί το Bauhaus δεν είναι αρχιτεκτονικό στυλ”

Την αφίσα επιμελήθηκε η Φάννυ Γεωμπρέ, απόφοιτος του 1966, αρχιτέκτων, εικαστικός και φωτογράφος.

bibliothiki bauhaus low 2019

Η Ευγενία Αλεξάκη σπούδασε Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Βερολίνο (Freie Universität Berlin) από όπου έλαβε διδακτορικό τίτλο στην Ιστορία της Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright διεξήγαγε, ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia, έρευνα πάνω σε ειδικά θέματα διδακτικής της ιστορίας της τέχνης. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Ιωαννίνων, Πατρών & Αθηνών και έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς. Διδάσκει Ιστορία των Τεχνών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εμπειρογνώμων.

Ο Βαγγέλης Παππάς γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά. Προτού εισέλθειως επιτυχών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Θεσσαλονίκη το1995, είχε ήδη σπουδάσει τέσσερα έτη Βυζαντινή Τέχνη κοντά στουςμεγαλύτερους εν ζωή δασκάλους. Από την Σχολή Καλών Τεχνώναποφοίτησε το 2002 και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τουθητείας δημιούργησε το περίφημο Μουσείο του Ρούπελ στο ΠετρίτσιΣερρών. Στην συνέχεια έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις καιμέχρι σήμερα έχει στήσει 9 ατομικές εκθέσεις, με έργα του σε Ελλάδα κιεξωτερικό, ενώ από το 2008 δημιούργησε το Εικαστικό Εργαστήριο τηςARTe, έναν πραγματικό χώρο πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας.Το2014 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο: Το συναξάρι τουΜεγαλομάρτυρα Αθανάσιου Διάκου, από τις εκδόσεις Παρρησία. ΤονΝοέμβριο του 2018 εκδόθηκε το νέο του βιβλίο, από τις εκδόσεις ΕνΠλω, Ο Αχμάκης, μια μυθιστορηματική βιογραφία του ΘεόφιλουΧατζημιχαήλ.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας