Wandertag #67: Κυριακή 9 Απριλίου 17 Ορειβατική: Κιθαιρώνας

Πρώτες μέρες της άνοιξης και τελευταίες του χειμώνα. Κάτω λέμε πουκαμισάκι με κοντά μανίκια φτάνει. Πάνω στα 1300μ. υψόμετρο βάλαμε ότι είχαμε, μέχρι και γάντια, παρά τον ήλιο. Ανεβαίνουμε με τ’αυτοκίνητα ως το καταφύγιο του ορειβατικού Μεγάρων. Από εκεί, μέσα στα έλατα, με φανερό σημαδεμένο μονοπάτι γρήγορα φτάνουμε σε γυμνό διάσελο. Ανατολικά η κορυφή είναι κοντά. Καθόμαστε στο απάγκιο και κολατσίζουμε μόλις μία ώρα μετά την εκκίνηση…Ε πως να γίνει κάνει κρύο. Από ‘κει η κορυφογραμμή του Κιθαιρώνα πάει δυτικά περίπου σε σταθερό ύψος.

Όλα πλυμένα και καθαρά από το χιόνι του χειμώνα. Ωραία χόρτα ανάμεσα στα βράχια. Έλατα. Λουλούδια υψομέτρου. Νότια, κάτω, λιβάδια, το βουνό Πατέρας και δεξιά απλώνεται ο Κορινθιακός πιάτο. Η πούντα που χωρίζει το Πόρτο Γερμενό από την Ψάθα, το Αλεποχώρι πιό κάτω τα Γεράνια.

Βόρεια, συννεφάκwtag67aια ρίχνουν σκιές στον κάμπο της Θήβας. Αεροπορικές απόψεις από Ερυθρές, Πλαταιές, Καπαρέλι. Πραγματικοί σιωπηλοί αεροπόροι, δύο αιωροπτεριστές, τυλιγμένοι σε στολή κατά της παγωνιάς, με το χρωματιστό τόξο του φτερού που τους σηκώνει, πάνω τους. Κάνουν κύκλους, ανυψώνονται και φεύγουν προς την Θήβα για να ξαναρχίσουν το παιχνίδι εκεί. Προχωράμε στην ράχη με αλλαγές στην θέα, πότε ήλιος πότε σύννεφο. Στο σημείο που φαίνεται το τελικό γυμνό τμήμα με τα κτίσματα κορυφής κάνουμε στάση και αναστρέφουμε πορεία.

Πίσω από τα ίδια. Το καταφύγιο κλειστό. Ζεσταινόμαστε στον ήλιο. Ψηφίζουμε για ταβέρνα στα Βίλια. Εκεί καθόμαστε έξω, στον ήλιο, με καπέλο η χωρίς. Αρχίζει η Έρη για ένα αγαπημένο ζευγάρι που ο φίλος σκότωσε την φίλη την έκανε κομματάκια και την …μαγείρεψε με μπιζελάκια- μερικά κομμάτια, όχι όλα. Στο σημείο αυτό με την συνταγή με μπιζελάκια έρχεται ο σερβιτόρος να πάρει παραγγελία. Αγωνιώ, μας άκουσε;

Προσπαθώ να μαζέψω την κατάσταση, μην διαδίδουμε και τέτοιες ιδέες-δεν είμαστε καλά. Έρχονται κοκορέτσια, κοτόπουλο, σαλάτες, χόρτα, παϊδάκια, λουκουμάδες με μέλι στο τέλος. Συγχρόνως είχε τσιμπούσι και η Άλμπα με διάφορα κρεατικά που της πηγαίναμε, έμεινε κατευχαριστημένη. Παρατηρούμε, όπως προχωρά η χρονιά, μια προοιούσα μαλθακότητα: Όλο ευκολότερες διαδρομές, όλο περισσότερα φαγιά.

Ο Γιάννης θα μάθει στην Άλμπα ότι η σημερινή μέρα λέγεται <<Κιθαιρώνας>>. Έτσι για να ξέρει τι θα πει καλοπέραση.

Συμμετείχαν κατ’αλφαβητική σειρά:

Αλεξάνδρα

Άλμπα με 4 πόδια και ουρά

Αντώνης

Βάσω, πάλι επίσημη φωτογράφος της εκδρομής

Γιάννης

Δανάη πρώτο κορίτσι στην κορυφή

Dieter

Ελιάννα

Έρη με πρωτότυπες συνταγές

Ορέστης πρώτο αγόρι στην κορυφή

Σίλια

Τάσος

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

wtag67c wtag67b
wtag67d wtag67e
wtag67f wtag67g
wtag67k wtag67i
wtag67j wtag67m
wtag67l wtag67h
wtag67o wtag67n
wtag67q wtag67p

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας