“Wandertag #8: 12 Οκτωβρίου 2013 – Υμηττός”

Καλό φθινόπωρο και καλή πεζοπορική σαιζόν! Σήμερα είπαμε εύκολα και γρήγορα αλλά δεν προέκυψε ούτε το ένα ούτε το άλλο.. Αρχίσαμε εννέα ορειβάτες νεοπροσήλυτοι αλλά και παλιοί σύντροφοι στο βουνό.

Αρχίζουμε στο δάσος μέσα στην ρεματιά του Ηριδανού. Παρακάμπτουμε το αναψυκτήριο της Καλοπούλας και πιάνουμε το μονοπάτι για το διάσελο του ΟΤΕ. Στάση στον Καταλανικό πύργο τής Ανθούσας. Κοιτάζοντας τους τοίχους του ερειπίου διαβάζουμε την ιστορία. Ποιοί είμαστε τέλος πάντων!

Πάρα πάνω όμως κουράζονται τρεις. Μας χαιρετάνε και παίρνουν την άσφαλτο για γυρισμό.

Απτόητοι φτάνουμε σύντομα στην Μονή Αστερίου. Με μικρή έκπληξη βλέπουμε την πόρτα του περιβόλου ανοικτή. Σημάδια ανακαίνισης παντού. Χρόνια ήταν κλειστό. Σύντομη επίσκεψη στο καθολικό και την τραπεζαρία, του 10ου αιώνα παρακαλώ.

Με νέες εικόνες στο μυαλό, συνεχίζουμε, στην άσφαλτο τώρα, στην σκιά του δάσους. Κάτω η Αθήνα απλώνεται από τα Φάληρα, Ακρόπολη, Λυκαβηττό ως την Εκάλη την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Ασπριδερό στρώμα πολυκατοικιών με μπεζ νέφος από πάνω.

Στο διάσελο, κάτω απ΄τις κεραίες του ΟΤΕ, σε μια πεζούλα, καθόμαστε στη σκιά.

Από την μια τα Μεσόγεια με το αεροδρόμιο, από την άλλη η Αθήνα. Μπροστά μας οι κορυφές του Υμηττού.

Γυρίσαμε ευχαριστημένοι, κουρασμένοι με εικόνες αρκετές για μια βδομάδα.

Πάντως είχε λιακάδα και ήταν όμορφα.

πεζοπορικά Τάσος Καβαδέλλας

wandertag12102013 1 wandertag12102013 2 wandertag12102013 3

Να θυμηθούμε και το κάλεσμά μας:

Αγαπητοί πεζοπόροι καλό φθινόπωρο! Πρόταση για πεζοπορία το Σάββατο 12 ΟΚΤ 2013.

Διαδρομή: Υμηττός από το ξύλινο σπιτάκι στις γέφυρες της Κατεχάκη, Πύργος Ανθούσας (200 μέτρα ψηλότερα), Μονή Αστερίου (80 μέτρα ψηλότερα), Διάσελο ΟΤΕ (άλλα 90 μέτρα ψηλότερα.

Καθαρή διάρκεια πορείας 3 ώρες περίπου.

Μέχρι 300 μέτρα ανάβαση μπορούν όλοι. Αυτό είναι λίγο παραπάνω.

Πάντως όποιος θέλει, μας περιμένει χαμηλότερα στην σκιά των δέντρων με την θέα της Αθήνας στα πόδια του και τον παίρνουμε στον γυρισμό.

Μετά, όσοι θέλουμε, πάμε στη Γερμανική για καμιά μπύρα!

Χρόνος: Σάββατο 12ΟΚΤ2013, ώρα 10:00 (αντί 11:30 !!)

Τόπος: Λεωφ.Βασ.Αλεξάνδρου, στάση λεωφορείου <<ΚΑΡΑΒΕΛ>>.

Ερχόμενοι από ΧΙΛΤΟΝ η μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, 50 μέτρα πριν το ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, από την ίδια πλευρά με το ΚΑΡΑΒΕΛ. Υπάρχει παρκάκι. Απέναντι είναι το νοσοκομείο Συγγρού.

Εναλλακτικός Τόπος 20λεπτά αργότερα: Ώρα 10:20 (αντί 11:50 !!)

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή 100μέτρα προς το βουνό μετά τις γέφυρες της Κατεχάκη που περνά πάνω από την Εθν.Αντιστάσεως, στο ξύλινο δασικό σπιτάκι αριστερά.

Από βόρεια: Ερχόμενοι από περιφερειακή Υμηττού ΑΜΕΣΩΣ μετά την συμβολή με Κατεχάκη (200μ.) πρώτη έξοδος: μετά την ράμπα στροφή αριστερά κάτω από τις γέφυρες και φτάσατε.

Από νότια: Ερχόμενοι από Κατεχάκη ( Βύρωνα, Ηλιούπολη κλπ), μετά τον Καρέα, ΑΡΙΣΤΕΡΟ φανάρι για Καισαριανή, στο νεκροταφείο Καισαριανής ΔΕΞΙΑ επάνω έχοντας το νεκροταφείο δεξιά μας, λίγο μετά τις γέφυρες φτάσατε.

Έχετε το τηλ/μου μαζί σας Τάσος Καβαδέλλας(DSA’ 71) 6944 34 25 45

Παρακαλώ αν έρθετε, δηλώστε το σ’αυτό το e-mail μαζί με το τηλέφωνό σας και σημειώστε αν έρχεστε με τις συγκοινωνίες η αν προσφέρετε αυτοκίνητο καθώς και πόσες ελεύθερες θέσεις παρέχετε.

AΝ έρθετε χωρίς να το έχετε δηλώσει, πάρτε ένα τηλέφωνο μήπως και ανεβλήθη το Wandertag η μήπως άλλαξε ο τόπος/χρόνος συνάντησης.

Όλοι έρχονται με δική τους ευθύνη για την υγεία τους και για όποιο ατύχημα.

ΦΕΡΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ! Φέρτε μπαστούνι καπέλο

Ex-DSA: Ελένη παρακαλώ στείλε το στους απόφοιτους

Ευχαριστώ όλους!!

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας