Εκδόσεις

Η τακτική έκδοση του Συλλόγου από το καλοκαίρι του 2015 είναι το “montags”, που αποστέλλεται ηλεκτρονικά κάθε Δευτέρα. Το “montags” ήρθε σε συνδυασμό με το site, που ενημερώνεται καθημερινά να αντικαταστήσει τις παλαιότερες εκδόσεις του ΣΑΓΣΑ, δηλαδή το «Γράμμα από το Μαρούσι», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 με δύο τεύχη το χρόνο, «Der Dörpfeldianer”, που είναι ο πρόγονος του «Γράμματος» και πρωτοκυκλοφόρησε το 1991 επίσης με δύο τεύχη το χρόνο, αλλά σταμάτησε στο 13ο τεύχος το 1997, τις «Επετειακές», όπως το «Ημερολόγιο 2004» (επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου παρουσιάζονται οι Γερμανικές Σχολές σε όλες τις πόλεις που έγιναν αγώνες, και τους δύο «καταλόγους», το «Klassenbuch» (ο κατάλογος ανά έτος), ο «Επαγγελματικός Οδηγός» και ο «Κατάλογος ανά Τόπο Σπουδών».

Στην ενότητα των εκδόσεων έχουμε προσθέσει και τις εκδόσεις της Γερμανικής Σχολής, όπως για παράδειγμα τα «30 Χρόνια Θέατρο», τα «15 Χρόνια Μαζί» και τους ετήσιους οδηγούς, που είναι στα «Jahrbücher». Επίσης στην ενότητα «Εκδηλώσεις» υπάρχει η έκδοση «Ball der Dörpfeldianer», με απολογισμούς των χορών.

Οι «Ιστορίες» είναι μικρά κείμενα – μαρτυρίες, που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε έντυπα της Σχολής, ενώ το «Lehrerzimmer» και το «Klassenzimmer»είναι σκόρπια στιγμιότυπα από διάφορες χρονιές. Τέλος, οι «Εκδρομές» είναι φωτογραφίες και κείμενα από τις σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα (κυρίως το Πάσχα), αλλά και το εξωτερικό (ως επί το πλείστον στη Γερμανία).

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας