Ερρίκος (Ρένος) Μπαχάουερ (33*) (1916-1998)

Ο Ερρίκος (Ρένος) Μπαχάουερ γεννήθηκε το 1916 και εμφανίζεται στα Μαθητολόγια της Αραχώβης από το έτος 1926-27 στην Α’ Ελληνικού Σχολείου (8-ταξίου, που συνέχιζε ως γυμνάσιο στην Γ’ τάξη) και παραμένει έως το έτος 1930-31 στην Δ’ Γυμνασίου, ενώ αν συνέχιζε, θα αποφοιτούσε το 1933.

Ήταν το τρίτο από τα παιδιά του μηχανικού και εμπόρου Ιωάννη Μπαχαόυερ, ο οποίος, διατηρούσε συνεργείο στην οδό Ιπποκράτους. Η αδελφή του, Τζίνα Μπαχάουερ, ήταν γνωστή διεθνούς φήμης πιανίστα και ο αδελφός του Αντώνης, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κατοχή ήταν επίσης μαθητής της Γερμανικής στην Αραχώβης.

Σπούδασε Μηχανολόγος και εργάστηκε στην σουηδική εταιρεία Altas Copco, η οποία αντιπροσώπευε στην Ελλάδα συστήματα πεπιεσμένου αέρα – αεροσυμπιεστές, γεννήτριες αερίων κλπ.

Νυμφεύθηκε την Σπάρτη Κριεζή, κόρη της Άννας Κριεζή-Παπαδάκη και απέκτησε μία κόρη την Ερσίλια Μπαχάουερ, η οποία με την σειρά της απέκτησε μία κόρη την Τίνα.

Απεβίωσε το 1998 σε ηλικία 82 ετών.

Η Ερσίλια Μπαχάουερ με τον πατέρα της Ερρίκο (Ρένο) Μπαχάουερ το 1958 πηγή: Ερσίλια Μπαχάουερ

Σπάρτη Κριεζή – Ρένος Μπαχάουερ στην Γερμανία ( ή στην Αυστρία) στην δεκαετία του ’40 και στην Αθήνα το 1966 (πηγή: Ερσίλια Μπαχάουερ)

Ο Ρένος Μπαχάουερ  με τα στελέχη της Atlas Copco to 1966, πηγή: Ερσίλια Μπαχάουερ

Οικογένεια Μπαχάουερ

Η Σπάρτη Κριεζή, σύζυγος του Ρένου, είναι κόρη του Αδριανού Κριεζή και της Ευγενίας Ματθιοπούλου. Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από το βιβλίο της Χριστίνας Φίλιππα: «Οδωνύμια Φιλοθέης, η ιστορία καθ΄οδόν», που εκδόθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού το 2016.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας