Χάσαμε και τον Αλέκο Κυριακό

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Αλέκος Κυριακός, απόφοιτος του 1941. Ο Αλέκος μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση του 2013 “Τιμητική βραδιά για τους Απόφοιτους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, αλλά και στο γεύμα που παρέθεσε ο Γερμανός πρέσβης κ. Wolfgang Dold στην οικία του λίγες ημέρες μετά, ενώ διατήρησε την επαφή με τον Σύλλογο.

Την είδηση του θανάτου του Αλέκου μας μας την έδωσε η Μαρία Παπαδημητρίου, απόφοιτος του 1988, που συνδέεται με την οικογένειά του, και μας ανέφερε ότι η υγεία του, τα τελευταία χρόνια που τον είχαμε “χάσει”, ήταν κλονισμένη.

apof vr27

Εδώ με τον Τάσο Κυπριανίδη κατά την στιγμή της βράβευσής του στην εκδήλωση“Τιμητική βραδιά για τους Απόφοιτους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”

Ο Αλέκος Κυριακός γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1922, όπου και τέλειωσε το Δημοτικό. Το 1936 ο πατέρας του, που εργαζόταν σε μία γερμανική εταιρεία, μετατέθηκε στην Ελλάδα γεγονός, που το δέχθηκε με ανακούφιση αφού ήταν ο μοναδικός μαθητής στο σχολείο του που αρνιόταν να ενταχθεί στη νεολαία του Χίτλερ. Στην Αθήνα πήγε αρχικά σε ελληνικό σχολείο και ένα χρόνο μετά το 1938 πήγε στη Γερμανική Σχολή, όταν διαπίστωσε την ύπαρξη της.

Το 1941, όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Αθήνα τα μαθήματα λιγόστεψαν και ανάλαβε ο Βύρων Θεοδωρόπουλος να διδάξει, και μάλιστα στο σπίτι του Πέτρου Μόρντο, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να πάρουν το Abitur (ανάμεσα σ’ αυτούς δε ήταν και ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Θέμις Πάνος, ο Kurt Goldberg κ.α.). Περισσότερα…

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος / ΕΕΤΕ ενημέρωσε για τον θάνατό του…

Πέθανε ο διεθνούς φήμης γλύπτης Αλέκος Κυριακός…

Έσβησε στα 97 του χρόνια ο διεθνούς φήμης γλύπτης Αλέκος Κυριακός…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας