Ο Σπύρος Ευάγγελος Βούλτεψης

Η Tina Voultepsis-Graf ζει στην Αμερική και είναι κόρη τουΣπύρου-Ευάγγελου Βούλτεψη, μαθητή της εποχής του Πολέμου, απόφοιτου του 1943, που έφυγε από τη ζωή το 2004. Ανακάλυψε μαζί με την αδελφή της μια σειρά από φωτογραφίες του πατέρα της από τα χρόνια της Γερμανικής στην Αραχώβης και μας τις έστειλε.

Η έκπληξή μας ήταν τεράστια διότι τέτοιο υλικό από την εποχή εκείνη δεν είχαμε ξαναδει, αλλά το πιό σημαντικό ήταν ότι το όνομα τουΣπύρου-Ευάγγελου Βούλτεψη δεν υπήρχε στα μαθητολόγια. Προφανώς κάποια μαθητολόγια έχουν χαθεί και πολλά από αυτά είναι του Γερμανικού Τμήματος, τα οποία υποθέτουμε ότι εξεφανίστηκαν λίγο μετά τον Πόλεμο για λόγους ασφαλείας. Έτσι ούτε το όνομα του Αλέκου Κυριακού, που “έφυγε” πρόσφατα (Απρίλιος 2019), ούτε και της Magda Bernau έχουμε εντοπίσει στα διαθέσιμα.

Εδώ θα παρουσιάζουμε σιγά-σιγά το υλικό που μας ήλθε από την Αμερική και θα το συμπληρώνουμε, όποτε έχουμε κάτι νεότερο. Θα προσπαθούμε όταν υπάχει πίσω όψη της φωτογραφίας με σχόλια να το έχουμε δίπλα της.

VoultepsisGraf Tina 1 VoultepsisGraf Tina 1 back
VoultepsisGraf Tina 2 VoultepsisGraf Tina 2 back
VoultepsisGraf Tina 3
VoultepsisGraf Tina 4 VoultepsisGraf Tina 4 back
VoultepsisGraf Tina 5
VoultepsisGraf Tina 6
VoultepsisGraf Tina 7
VoultepsisGraf Tina 8
VoultepsisGraf Tina 9

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας