Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Σχολή

Την προηγούμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ήρθε στη Σχολή ο Βασίλης Μαυρίδης, απόφοιτος της περιόδου του Πολέμου, και μίλησε για τα χρόνια του στην Αραχώβης κατά την περίοδο της Κατοχής. Ήταν μία συνέντευξη “ποταμός” σε μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της 10ης και 11ης τάξης, όπου τις ερωτήσεις υπέβαλαν οι μαθήτριες της 11ης: Αλίκη Πορτοσάλτε, κόρη του δημοσιογράφου Άρη Πορτσάλτε και η Ηλέκτρα Μαυρίδη, η οποία, παρόλη την συνωνυμία, δεν είναι συγγενής με τον “εξεταζόμενο”.

Η συνένευξη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, βιντεοσκοπήθηκε απόδύο επίσης μαθητές της 11ης, που είχαν και την τεχνική υποστήριξη: τον Αλέξη Τσακαλάκο και τον Γιάννη Τόλια, γιό του υποδιευθυντή της Σχολής και της Marianne Danner. Στον ήχο την επιμέλεια είχε ο Johannes Müller, υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης της Σχολής και θερμός υποστηρικτής όλων των εκδηλώσεων στην Βιβλιοθήκη και την Aula, ενώ την σκηνοθεσία είχε αναλάβει η Κατερίνα Ευαγγελάκου, μητέρα του μαθητή Αντώνη Αργυροηλιόπουλου. Τέλος όλη αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας AG της Σχολής με τίτλο “Erinnern für die Gegenwart” και είναι η πρώτη μιάς σειράς συνεντεύξεων με αποφοίτους της Αραχώβης και την συντονίζουν οι καθηγήτριες: Έλενα Κουμεντάκου, Regina Wiesinger και Katharina Strutynski.

Ο Βασίλης, γεννημένος το 1928, είναι σήμερα 91 ετών και ήρθε στη Σχολή, όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο τα παιδιά. Περπάτησε από την πύλη μέχρι το αίθριο όπου συνάντησε την Διευθύντρια κ. Annette Brunke-Kullik, ο υποδιευθυντής Βασίλης Τόλιας, η υπέυθυνη Δημοσίων Σχέσεων Χαρούλα Αντωνοπούλου και βεβαίως οι καθηγήτριες και τα παιδιά της 10ης και 11ης τάξης.

dsa erinnern 2019 mavridis a dsa erinnern 2019 mavridis ad
Ο Βασίλης Μαυρίδης στο αίθριο της Σχολής περιτριγυρισμένος από τους μαθητές και τις μαθήτριες της 10ης και 11ης τάξης Κάτω, από αριστερά προς τα δεξιά: Αλίκη Πορτοσάλτε, Ηλέκτρα Μαυρίδη, Βασίλης Μαυρίδης και Έλενα Κουμεντάκου.
dsa erinnern 2019 mavridis b dsa erinnern 2019 mavridis c

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας