“‘Εφυγε” ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης

negrepontis fotiadis fokion 2“Έφυγε” την 8η Αυγούσου 2022 σε ηλικία 94 ετών ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης, απόφοιτος των χρόνων της Αραχώβης, Αντιπτέραρχος ε.α. και στενός φίλος του Συλλόγου και της Σχολής, όπως και ο γιός του, που αποφοίτησε το 1971.

Στον Φωκίωνα οφείλουμε ένα χειρόγραφο κατάλογο των συμμαθητών του, με τους οποίους είχε κρατήσει στενή επαφή, όπως τον Μιχάλη Μολοκότο, που έφυγε τον Μάιο του 2022 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ιδρυτή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, η οποία έκτισε τα κτίρια της Σχολής στο Μαρούσι.

Είχε βοηθήσει την έρευνα που ξεκίνησε η Σχολή με τίτλο “DSA erinnert” όπου έδωσε συνέντευξη στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Βιβλιοθήκη μιλώντας για τα χρόνια του Πολέμου και μας είχε προμηθεύσει με πολύτιμο υλικό από τα χρόνια εκείνα. Το βιογραφικό του είναι στην ενότητα “Απόφοιτοι / Στρατός”.

Η φωτογραφία είναι από το “tops” στο Κολωνάκι, το “γραφείο” του όπως το αποκαλούσε χαϊδευτικά, στο οποίο πήγαινε περπατώντας κάθε μέρα από το σπίτι του στην οδό Ασκληπιού, ακριβώς απέναντι από τα κτίρια της Αραχώβης, και συναντούσε τους φίλους του από τότε που συνταξιοδοτήθηκε.

Δύο ντοκουμέντα από τον Φωκίωνα Φωτιάδη-Νεγρεπόντη…

Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης (47*)…

Ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης στην Σχολή…

Σχετικές αναφορές:

Έφυγε από τη ζωή ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Φωκίων Φωτιάδης Νεγρεπόντης, της 22ας Σειράς Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, τάξεως 1950…

Πέταξε για πάντα ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης…

Αναμνήσεις από το Spitfire. †Απτχος (Ι) Φωκίων Φωτιάδης Νεγρεπόντης…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας