Η τάξη του ’61 την Ισημερία 21.3.2013

Κάθε ισημερία και ηλιοστάσιο, τέσσερεις φορές δηλαδή κάθε χρόνο οι απόφοιτοι της Τάξης του 61 συναντώνται. Έτσι και εφέτος την Εαρινή Ισημερία, στις 21 Μαρτίου βρέθηκαν όλοι στο Tennis Club του Χαλανδρίου. Και όχι μόνον αυτοί που αποφοίτησαν. Ήταν και αυτοί που για διάφορους λόγους δεν ήταν στην τελευταία τάξη, ήταν και οι σύζυγοι, ήταν όλοι. Έχουν και χιούμορ, έχουν και όνομα: Gruppe 61, και δεν βρίσκονταν πάντα. Ξύπνησαν όταν πρωτοσυναντήθηκαν στο reunion των 50 χρόνων, το 2011 και από τότε τηρούν τα τέσσερα ετήσια ραντεβού.

Από τα κορίτσια ήταν η Ρέα Αργυριάδου (καθηγήτρια για πολλά χρόνια στη Γερμανική, ενώ αργότερα ήρθε και ο Γιάννης Μυλωνάς, ο συζυγός της επίσης καθηγητής στη Σχολή), η Μαρίνα Γαβριηλίδου (νομικός – οικονομολόγος), η Άννα Γκανά (καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας), η Ούρσουλα Τρύφωνος (αρχιτέκτων). Από τα αγόρια ο Νίκος Αβράσογλου (μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος, που συνοδευόταν από τη συζυγό του Τζένη), ο Γιώργος Βιδάλης (μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος ΕΜΠ), ο Μάρκος Γουζέλης (πολιτικός μηχανικός), ο Γιώργος Κορφιάτης (αρχιτέκτων ΕΜΠ), ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (χημικός, που συνοδευόταν από τη συζυγό του Πλάμενα), ο Βασίλης Σαλαπάτας (μηχανολόγος, ο οποίος συνοδευόταν και από τη γυναίκα του Εύα, καθηγήτρια στη Γερμανική Σχολή), ο Σπύρος Τσερώνης (ιατρός χειρουργός), ο Βάλτερ Φισάμπερ (οικονομολόγος), ο Χέρμπερτ Χαν (φυσικός), ο Γιώργος Χριστόπουλος – Γερουλάνος (ιατρός παιδίατρος χειρουργός) και όπως είπαμε και πιό πάνω οι Γιώργος Καβάλης (Ασφαλειομεσίτης στη Ναυτιλία, που συνοδευόταν από τη συζυγό του Ιωάννα) και Γιάννης Καρελλάς (Σύμβουλος Επιχειρήσεων), που δεν αποφοίτησαν.

Η Αλίκη Ορφανού δεν μπόρεσε νάρθει, ο Αντώνης Κοκκίνης (μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος ΕΜΠ), η Ανθούλα Πολίτου (καθηγητρια γερμανικών), ο Αντώνης Γεωργιάδης (πολιτικός μηχανικός, που είναι εγκατεστημένος στην Τήνο), ο Γιάννης Γεωργακάκης (ηλεκτρολόγος μηχανικός, που βρισκόταν εκτός Ελλάδος). Την επόμενη φορά.

Ήταν και η Τένια Παπαδάκη (απόφοιτος 67, κόρη του Ιδομενέα Παπαδάκη, καθηγητή της Γερμανικής Σχολής)

reunion 61 21032-13 1 reunion 61 21032-13 2 reunion 61 21032-13 3

Στις πρώτες συναντήσεις των 50 χρόνων τους είχαν φωτογραφηθεί όλοι μαζί

apofoitoi1961 50years

από αριστερά: ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ Γιώργος (έξω από τα τραπέζια), ΚΑΡΕΛΛΑΣ Γιάννης, ΦΙΣΣΑΜΠΕΡ Βάλτερ, ΟΡΦΑΝΟΥ-ΣΤΑΪΚΟΥ Αλίκη, ΒΙΔΑΛΗΣ Γιώργος, ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ Βασίλης, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Γιώργος (ακουμπισμένος στα τραπέζια), ΓΚΑΝΑ-ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗ Άννα, ΤΡΥΦΩΝ Κατερίνα, ΤΣΕΡΩΝΗΣ Σπύρος, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ-ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ Μαρίνα, ΑΡΓΥΡΙΑΔΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ Ρέα, ΓΟΥΖΕΛΗΣ Μάρκος, ΧΑΝ Χέρμπερτ, ΠΟΛΙΤΟΥ Μαριάνθη, ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ Γιάννης

(μπροστά φωτισμένη από άγνωστο φως η τούρτα του “Μισού Αιώνα”)

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας