“Έφυγε” ο Τζο (Γιώργος) Ιωαννίδης απόφοιτος 1962

O Θανάσης Απέργης μας έστειλε την θλιβερή είδηση: “Απεβίωσε στις 05.07.19, ο Τζο (Γιώργος) Ιωαννίδης απόφοιτος 1962.Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 14:00 στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών” και συμπλήρωσε:

ioannidis tzokos gorgos

Ο Τζό ή “Τζόκος” (Γιώργος) Ιωαννίδης (ΓΣΑ 1962) σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Braunschweig και στο ΕΜΠ. Εργάστηκε στην οικογενειακή τεχνική εταιρεία του, εκτελώντας μεγάλα έργα στην Μέση Ανατολή, και διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες. Ήταν παντρεμένος με την Μελίνα Καραϊωσηφίδου (ΓΣΑ 1966) και είχε αποκτήσει δυο παιδιά τον Φρίξο και την Ελένη.

Ο Σταύρος Σαββίδης έστειλε:

“Ο Τζόκος ήταν συμμαθητής μου αλλά δεν είμασταν στο ίδιο τμήμα.Μετά το απολυτήριο έχασα τα ίχνη του (σπούδασε στη Γερμανία) και ξανασυναντηθήκαμε τον Απρίλιο του 2016 στα πλαίσια μιας συνάντησης που είχα οργανώσει, των αποφοίτων του Δημοτικού.Με το Τζόκο είμασταν συμμαθητές (Νεοσμυρνιώτες και οι δυό μας) για 6 χρόνια (1950-1956)στο Δημοτικό Σχολείο: „Σχολή Ξενοπούλου“, Νέα Σμύρνη. Ήταν πολύ καλός στα Μαθηματικά και συναγωνιζόμασταν.

Ζωή σε μας, να τον θυμόμαστε.”

Ο Κώστας Παπαηλιού έστειλε ένα μικρό κείμενο μία φωτογραφία και ένα βιογραφικό:

“Το Σάββατο 6 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο καλός μου φίλος και συμφοιτητής μου απο το TU Braunschweig Γιώργος Ιωαννίδης, απόφοιτος της ιστορικής τάξης του ’62.”

Ο Γιώργος Ιωαννιδης, ο Τζόκος όπως όλοι τον φωνάζαμε, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1944. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1962, ήταν δηλαδή στην ιστορική τάξη του ’62, την πρώτη τάξη με πλήρη εξαετή φοίτηση στην Γερμανική όταν ξανάνοιξε μετά τον πόλεμο. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός μέχρι το προδίπλωμα στο ΤU Braunschweig και τελείωσε μετά το ΕΜΠ. Ασχολήθηκε κατ´αρχήν με την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του, επίσης πολιτικού μηχανικού, και μετά ανέλαβε μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άριστος εργοταξιάρχης και εξαιρετικός πρακτικός μηχανικός έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και όλοι τον εκτιμούσαν. Παντρεύτηκε την επίσης απόφοιτο (1966) της Γερμανικής Μελίνα Καραιωσηφίδου, η οποία δυστυχώς απεβίωσε το 1999. Του χάρισε δύο παιδιά , τον Φρίξο και την Ελένη, και από αυτά απέκτησε τρία εγγόνια που υπεραγαπούσε. Ένας σπάνιος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 6 Ιουlίου. Θα μας λείψει πολύ και δεν θα τον ξεχάσουμε.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας