Ο Βασίλης Κρίντας για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, τον Τιμολέοντα Δημόπουλο και την τάξη του ’62

Ο Βασίλης Κρίντας, απόφοιτος του 1962, έστειλε ένα μήνυμα με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Παπαδόπουλου και θυμήθηκε μία εξομολόγηση του Τιμολέοντα Δημόπουλου:

Θα ήθελα και εγώ να εκφρασω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον οποίο εκτός του σχολείου είμασταν και συνάδελφοι στον ΟΤΕ.

Δεν θα ξεχάσω το σχόλιο που είχαμε κάνει, όταν σε μία απο τις τελευταίες εκπαιδευτικές εξορμήσεις με τον αείμνηστο καθηγητή μας Τιμολέοντα Δημόπουλο στην περιοχή της Λαυρεωτικής και μετά από την ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο του Θορικού, μας αποκάλυψε οτι σε εκείνο ακριβως τον χώρο πήρε τη μεγάλη απόφαση να θέσει τέλος στην πιο σοβαρή σχέση που είχε με μια κοπέλα, επειδή σε σχετικό διάλογο του εδήλωσε αδυναμία – απροθυμία να τον ακολουθεί στον ελεύθερο χρόνο και στις διακοπές σε εξορμήσεις και ταξίδια σε προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που είχαν σχεδόν αποκλειστικό στόχο επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία μοναστήρια κλπ. Έτσι πήρε και την απόφαση να κάνει μόνος του το ταξίδι της ζωής του εκπληρώνοντας ανεμπόδιστα τους στόχους και τα όνειρα του.

Αυτα ξαναθυμηθήκαμε με τον Γιάννη σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις μας στα πλαίσια μιας γενικής συνέλευσης των μηχανικών του ΟΤΕ.

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω ότι και η δική μας τάξη 62 Β υπήρξε και εξακολουθεί να είναι πολύ δεμένη, αλλά επειδή δεν είχαμε συμμετοχή στα δρώμενα του Συλλόγου των Αποφοίτων δεν εγινε γνωστό.

Πληροφοριακά αναφέρω ότι αποφοιτήσαμε 22 (16 αγόρια+6 κορίτσια). Από τους συμμαθητές -για τις συμμαθήτριες δεν έχω πληρόφορηση- 12 σπουδάσαμε στο εξωτερικό (10 Γερμανία,1 Ελβετία,1 ΗΠΑ) και 4 εδώ.

Επί σειρά ετών ένας πυρήνας 7-9 συμμαθητών, εμπλουτιζόμενος και από 3-4 του αδελφού τμήματος 62 C (Σαμαράς, Βαλσαμάκης, Αδάμης, Εξαρχόπουλος) βρισκόμασταν τουλάχιστον μιά φορά το μήνα στην Πλατεία ΑγίαςΣοφίας στο Νέο Ψυχικό, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και κάνοντας ενίοτε αναφορές στα σχολικά και φοιτητικά μας χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια με την απώλεια 4 συμμαθητών του πυρήνα (Δεμαθάς, Αγγελίδης, Ιωαννίδης και πρόσφατα Γερόλυμπος), οι συναντήσεις μας αραίωσαν κάπως, παρ όλα αυτά οι εναπομείναντες (Κούσης, Κρεμέζης, Νικολαΐδης, Κωνσταντόπουλος, Κρίντας) με τη νοερή συμμετοχή των Γιαννίτση, Οικονόμου Κοντογιαννόπουλου και Κυριακόγγονα, βρισκόμαστε τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο σε ταβερνάκι της ίδιας περιοχής και τα λέμε. 

Φιλικότατα Βασίλης Κρίντας

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας