Τρεις και μία φωτογραφίες της τάξης του 1963

1963 vraona 1958 pikrammenosΜε αφορμή τον εορτασμό των 125 χρόνων στην Σχολή η εφημερίδα “Καθημερινή” δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στην εκδήλωση που το είχαμε προβάλλει λίγες ημέρες μετά. Μέσα στο αφιέρωμα αυτό υπήρχε και μία φωτογραφία από τα χρόνια του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Η μία φωτογραφία λέει στην λεζάντα: “Βραώνα 1958“. Στην Γερμανική είχαμε μάθει να την λέμε “Βραώνα”, σήμερα ο κόσμος την αποκαλεί“Βραυρώνα”. Στην πραγματικότητα Βραώνα λέγεται η νησίδα, το νησάκι, απέναντι από την Βραυρώνα, που είναι διάσημη για τον αρχαιολογικό της χώρο. Τότε ήταν προσφιλήςπροορισμός μονοήμερης εκδρομής για τους μαθητές που ξεφάντωναν παίζοντας μπάλλα και άλλα. Είμαστε στο 1958. Ο δεκατριάχρονος Τάκης Πικραμμένος διακρίνεται δεύτερος από αριστερά και κρατάει με το αριστερό του χέρι μία μπάλλα. Η πηγή όμως της διαρροής των πληροφοριών είναι ο Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μας έστειλε άλλες δύο φωτογραφίες από την εκδρομή εκείνη και όχι μόνον. Μας έστειλε και μία από την αυλή της Μετσόβου.

1963 vraona 1958 pikrammenos

Βραώνα 1958, πηγή: Νίκος Παπαιωάννου

από αριστερά: Παναγιώτης Καραμολέγκος, Τάκης Πικραμμένος, Νίκος Παπαϊωάννου, Γιάννης Αντωνιάδης, Κάρολος-Γιώργος Μπάλλιαν, Άλκης Χριστοφέλλης, Νίνα Ζάχου,Γιούλη Δελή, Λίλα Πίππα, Ελβίρα Μπουκουβάλα

1963 papaioannou vraona 2

Βραώνα 1958, πηγή: Νίκος Παπαιωάννου

από αριστερά: Λεωνίδας Καμαρινόπουλος,

1963 papaioannou vraona 3

Βραώνα 1958, πηγή: Νίκος Παπαιωάννου

όρθιοι: από αριστερά: Τάκης Πικραμμένος, Λεωνίδας Καμαρινόπουλος,

καθιστοί:

1963 metsovou 1962 pikrammenos

1962. Αυλή της Μετσόβου με τον φοίνικα λίγο πιό δίπλα. 5η Γυμνασίου, πηγή: Νίκος Παπαιωάννου

Από αριστερά: Θόδωρος Βιδάλης, Ηλίας Κροντήρης (+) Τάκης Πικραμμένος, Γιάννης Αντωνιάδης, Κάρολος-Γιώργος Μπάλλιαν, Μύρων Δρακόπουλος, Αλέκος Πολυχρονιάδης, ενώ με την πλάτη στο φακό είναι ο Νίκος Παπαϊωάννου. Όλοι 17χρονοι.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας