“Λες και ήταν χθες…” 1963-2023, μετά από 60 χρόνια

Όντως σαν χθες, η τάξη του ’63 σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, συγκεντρώθηκε μετά από 60 χρόνια μετρώντας 51 παρουσίες. Αυτά τα παιδιά πρωτοσυναντήθηκαν το 1957 (!) όταν μπήκαν στην Γερμανική της Μετσόβου, που μόλις ένα χρόνο πριν είχε ξεκινήσει την μεταπολεμική της πορεία και σήμερα συμπλήρωσαν 66 χρόνια γνωριμίας και ήταν σαν να μην πέρασε μιά μέρα: “λες και ήταν χθες”, όπως λέει το τραγούδι των Κώστα Γιαννίδη και Αλέκου Σακελλάριου, που πρωτοερμήνευσε ο Νίκος Γούναρης το 1938, μόλις οκτώ χρόνια πριν γεννηθούν τα περισσότερα παιδιά της τάξης.

Ο Κώστας Παπαηλιού με τον Νίκο Παπαϊωάννου προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο την συνάντηση αυτή. Η Μαργαρίτα Παρισιάνου, σύζυγος του Κώστα, φρόντισε όλα τα άλλα: τις εκτυπώσεις, τις φωτογραφίες, τα video, τα φαγητά, τα ποτά. Σε ένα ζεστό σαλόνι στο  εντευκτήριο του ΕΚΠΑ “Κωστής Παλαμάς”, σαν σε σπίτι κάποιου από όλους, κάθισαν όλοι γύρω γύρω στους καναπέδες, σαν σε παιδικό πάρτι, λίγο αμήχανοι, λίγο συγκινημένοι και περίμεναν κάποιος να κάνει την αρχή.

1963 reunion 2023 1

Ο Κώστας Παπαηλιού έλαβε τον λόγο και κάλεσε τον Νίκο Κουτρουμπά να τραγουδήσει: “Λες και ήταν χθες..”. Και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Κώστας έδειξε τις ομαδικές φωτογραφίες από τα τμήματα “ψάχνοντας” να ταιριάξει τα τότε κεφαλάκια με τα σημερινά πρόσωπα και μνημόνευσε όλους όσοι “έφυγαν”. Μίλησε σε όλους πειράζοντας το ακροατήριο με ειδικές αναφορές στον Τάκη Πικραμμένο, στον Νίκο Παπαΐωάννου, στον Γιάννη Αντωνιάδη (που ήρθε από την Γερμανία ειδικά για την εκδήλωση), τον Μάρκο Μποναζούντα, τον Κώστα Καρασούλα και όλους γενικά.

Ήρθαν όλοι: η Ελένη Καλλιγά, η Αγγέλα Βορεάδου, η Μαριάνα Καναβαριώτου, ο Παντελής Παντελούρης (ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων), ο Λεωνίδας Καμαρινόπουλος, ο Θόδωρος Σπαθόπουλος, ο Δημήτρης Μιχαλακόπουλος, ο Γιώργος Δεπάστας, ο Γιάννης Ρόκας, η Εύη Ζαχαρακοπούλου, η Κατερίνα Μοιρασλίδου, η Λίλιαν Ντούνη, η Δέσπω Κωβαίου, η Ιόλη Στοφοροπούλου, η Λούλα Βρετού, ο Κώστας Δάσιος, ο Μιχάλης Καρύδης, η Ειρήνη Κηλαϊδίτη, η Σκαρδάση, η Ασπασία Ορφανού, η Άννα Φιλίνη, ο Δημήτρης Παπακυριακόπουλος, η Νέλη Βαφειάδου, η Ερατώ Αβραμίδου, και αν ξεχάσαμε κάποιον, συμπαθάτε μας.

1963 reunion 2023 2 1963 reunion 2023 3
1963 reunion 2023 5 1963 reunion 2023 4

Η παρέα είχε και “μεταγραφές” από το ’62: τον Ντίνο Σαμαρά, τον Βασίλη Κρίντα και τον Μηνά Φύτο της τάξης του ’68, αλλά και “επισκέπτες” όπως ο Thomas Greve, ως γιός του Bernhard Greve, του μαθηματικού, που δίδαξε Kopfrechnen τον Παπαηλιού, η Τένια Παπαδάκη, κόρη του Ιδομενέα Παπαδάκη και ο Κώστας Γαλάνης, ως Πρόεδρος του Συλλόγου.

Η βραδιά συνεχίστηκε στην διπλανή αίθουσα που είχε στρωμένο έναν πλούσιο μπουφέ με κρασί και ποτά, αλλά το εύρημα ήταν ότι όλοι κλήθηκαν να κάνουν δηλώσεις μπροστά στην κάμερα για την τάξη, τα παιδιά και την εκδήλωση.

1963 reunion 2023 0

1963_les_kai_htan_xthes

Η υποδοχή…

Η ομιλία του Κώστα Παπαηλιού…

Οι συνεντέυξεις…

https://drive.google.com/drive/folders/1uAmEUOYdlzx8xXzqzm2-hqTyjUPL1QAT

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας