“Έφυγε” ο Κωστής Βέρρος

verrosk“Έφυγε” το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, σε ηλικία 76 ετών ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος, απόφοιτος του 1965.

Γεννημένος στην Αθήναστις 15.4.1947 αποφοίτησε το 1965, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στην διαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού.

Με αφετηρία το Υπουργείο Εξωτερικών μεταπήδησε στη Γ.Γ. Τύπου και Πληροφοριών υπηρετώντας διαδοχικά στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και το 1981 στο Στρασβούργο, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο τέλος του 1982 παραιτήθηκε από την Γ.Γ.Τ.Π. για να εργαστεί σαν ανταποκριτής της Βραδυνής και Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες, ενώ απο τα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στο ραδιόφωνο και τηλεόραση του Antenna.

Συγχρόνως (1989-95) ασχολούμενος και με τα κοινά, διατέλεσε διαδοχικά Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο.

verros kostisΤο 1994 διέκοψε την ενεργό δημοσιογραφία και έως το 1999 έγινε μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνοντας υπέυθυνος για την Ενέργεια, τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και την Κοινωνική Οικονομία και συνυπεύθυνος για την Πολιτική του Περιβάλλοντος.

Παράλληλα με την συνεργασία του με τον Antenna το 2000 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων του Μακεδονία TV θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο 2012.

Περισσότερα από το δημοσίευμα του iefimerida.gr…

Ant1: ‘Εφυγε ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας Κωστής Βέρρος…

Από το επετειακό λεύκωμα των 100 χρόνων της DSA του 1996:

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία – Κωστής Βέρρος…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας