Τι μου πρόσφερε η Γερμανική Σχολή – Ντόρα Μπακογιάννη

Η επιλογή να εγγραφώ στη Γερμανική Σχολή των Αθηνών ήταν μία απόφαση που σημάδεψε με το δικό της τρόπο την υπόλοιπη ζωή μου. Η αντίληψη της πειθαρχίας, της μεθοδικότητας και της οργάνωσης που κυριαρχούσε σ· ένα ολόκληρο τρόπο σκέψης και ζωής ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν στη Γερμανική Σχολή. Μία επιλογή που αποδείχθηκε σωτήρια λίγα χρόνια αργότερα, όταν οι ειδικές πολιτικές συνθήκες, η δικτατορία, αναγκάζουν την οικογένειά μου να ακολουθήσει το σκληρό δρόμο της εξορίας, για να συναντήσει τον πατέρα μου στο Παρίσι, ο οποίος είχε ήδη φυγαδευθεί.

Στο Παρίσι, μέσα σε μια ξένη χώρα με διαφορετική κουλτούρα, αντιλήψεις και νοοτροπίες, βρίσκομαι στην εκεί Γερμανική Σχολή. Οι άγραφοι κώδικες που συνδέουν το κοινό πνεύμα λειτουργίας, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης είναι ο ισχυρός συνδετικός κρίκος με το παρελθόν μου, στα χρόνια της εφηβείας μου. Το πνεύμα λειτουργίας της Γερμανικής Σχολής των Αθηνών και η οικογένειά μου είναι για μένα εκείνα τα χρόνια το δικό μου καταφύγιο.

Από αυτήν την οπτική η Γερμανική Σχολή έχει μία ειδική σημασία στη ζωή μου. Στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις βάσεις που έχω πάρει από τη Γερμανική Σχολή οφείλεται και η συνέχεια των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου μέχρι την ημέρα που επιστρέφω στην Ελλάδα.

Ντόρα Μπακογιάννη

Βουλευτής Ευρυτανίας

τ. Υπουργός Πολιτισμού

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας