Η Maria Moseke δίδαξε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία στην Αραχώβης από το 1937 έως το 1944, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Jens Godber Hansen, αλλά και στο κείμενο του Ευγένιου Σαντορίνη: “Αναμνήσεις από την προπολεμική Γ.Σ.Α.” στις χρονιές 1937-38 και 1938-39.
Γεννήθηκε στις 18.2.1905 στο Höxter a.d. Weser στην Βεστφαλία. Ο πατέρας της, Friedrich Moseke, ήταν έμπορος και η μητέρα της ήταν η Maria Habermeyer και την έστειλαν στο τοπικό σχολείο από το 6ο έως το 14ο έτος της και το 1919 την έστειλαν στο Münster προκειμένου να παρακολουθήσει προπαρασκευαστικά σεμίναρια για καθηγήτριες ώστε να ακολουθήσει κατεύθυνση εκπαιδευτικού. Έτσι το 1922 εισήλθε στην Σχολή της Annette von Droste-Ηülshof Schule και το 1926 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ακολούθως σπούδασε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και το 1932 παρακολούθησε τμήματα και απέκτησε την άδεια να διδάξει σε ανώτερα σχολεία.
Το 1937 ξεκίνησε να διδάσκει στην Γερμανική Σχολή Αθηνών στην Αραχώβης και η θητεία της επεκτάθηκε το 1940, όπως προκύπτει από την επιστολή, που της έστειλε ο Διευθυντής της Σχολής, Prf. Dr. Alfred Romain με ημερομηνία 31.3.1940.


Το όνομα της Maria Moseke περιλαμβάνεται και στον κατάλογο των μεών του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα:
Αρχεία των Μελών του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (ΝΑΖΙ) στην Ελλάδα
και το έγγραφο “αποναζιστικοποίησης“: