Η οικογένεια Ραγκούση

Ο Αντώνιος Ραγκούσης (1889 – 1972) ήταν Έλληνας δικαστής που διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων (1950 – 1951).Γεννήθηκε στην Μάρπησσα Πάρου και ήταν γιος του Λιπράνδρου Ραγκούση. Σπούδασε νομικά και το 1929, με την ίδρυση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διορίστηκε πάρεδρος σε αυτό. Το 1940 προήχθη σε Σύμβουλο Επικρατείας και το 1958 συνταξιοδοτήθηκε. Στις 21 Αυγούστου 1950 τοποθετήθηκε, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση της εποχής, Δήμαρχος Αθηναίων προκειμένου να διενεργήσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος τον δήμο σε εκλογές. Παρέμεινε σε αυτόν μέχρι τις 19 Μαΐου 1951. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αν και υπηρεσιακός, υπερασπίστηκε με σθένος τα συμφέροντα του δήμου.Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος του Θεραπευτηρίου “Ευαγγελισμός”.Απεβίωσε στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες.

Ο Αντώνιος Ραγκούσης δεν ήταν απόφοιτος μας. Διαβάζουμε στα Μαθητολόγια της Αραχώβης ότι τα δύο κορίτσια, η Μαρία Ραγκούση του Αντωνίου (στο 6-τάξιο) και η Χαρίκλεια (στο 8-τάξιο) αναφέρονται και μάλιστα στο επάγγελμα του πατρός αναγράφεται “Σύμβουλος Επικρατείας”.

Δείτε το βιογραφικό του…

Η Χαρίκλεια Ραγκούση-Ανδρεοπούλου αναφέρεται στον Επαγγελματικό Οδηγό των Μελων του Συλλόγου μας ως ξεναγός και απόφοιτος του 1944.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας