Το 1903 Αντώνης Στάγγεσερ θα παντρευτεί την Σοφία Δαπόλα μια κοπέλα με καταγωγή από την Ερμούπολη της Σύρου, η οποία ήταν από την αριστοκρατική οικογένεια του Ερρίκου Σκάσση και Δαπόλα οικογένεια Καπουτσίνων και καθολικών, που ήρθε στο νησί στα μέσα του 1600 από την Ιταλία. Το προξενιό μάλλον δεν έγινε τυχαία καθώς η πρώτη ξαδέλφη της Σοφίας ήταν η Υακύνθη Σκάσση, που παντρεύτηκε τον Κάρολο Φιξ, οικογενειακό φίλο των Στάγγεσερ.
Ο Αντώνης και η Σοφία θα αποκτήσουν δυο κόρες την Μαρίκα και την Ρόζα Στάγγεσερ.
Η ιστορία της οικογενείας είναι μεγάλη. Όλα ξεκινάνε από τον πρώτο Βασιλιά της Ελλάδος Όθωνα από το1836 στην Αθήνα και τελειώνουν το 1925-1952 στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Αντώνης Στάγγεσερ όπως και ο πατέρας του Βαλεντίνος και ο παππούς του Μαρτίνος, ο ιδρυτής του εργοστασίου επιπλοποιίας τους, που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας στην Χρυσοσπηλιώτισσα, στην οδό Μιλτιάδου αριθμός 9, είχαν σχεδιάσει και κατασκευάσει όλα τα έπιπλα για την τότε Βασιλική οικογένεια του Κωνσταντίνου του πρώτου και της Βασίλισσας Σοφίας, που διατηρούσαν εξαιρετικά καλές επαφές μέχρι την εξορία της και τον θάνατο της και διατέλεσε και σύμβουλος της Βασίλισσας Σοφίας καθώς και εκτιμητής αγορών έργων τέχνης του παλατιού σε δημοπρασίες
Το 1925 με την συνταξιοδότηση του Αντώνη από το κράτος θα μπουν τίτλοι τέλους για το Βασιλικό επιπλοποιείο ύστερα από 89 χρόνια λειτουργίας. Τότε πούλησε το σπίτι με το εργοστάσιο στην Αθήνα για να εγκατασταθεί με την οικογένεια του στο νεόκτιστο Νεοκλασικό σπίτι του σε κεντρικό δρόμο στο Παλαιό Φάληρο.
(πηγή: η ιστορία της οικογενείας από την Αντωνία Κανελλοπούλου (εγγονή του Αντώνιου και της Σοφίας Στάγγεσερ) και από τον τρισέγγονο της – Μάνο Στάγγεσερ Διαμαντή)