Δημοσιεύματα για την Φιλελληνική Εκδήλωση

Πολλά δημοσιεύματα για την Φιλλεληνική Εκδήλωση στο Goethe βλέπουμε κάθε λίγο.

Στο CNN.gr:200 χρόνια της Μάχης του Πέτα και Γερμανικός Φιλελληνισμός: Η επετειακή βραδιά στο Γκαίτε

cnn.grΜια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση για τον γερμανικό φιλελληνισμό και τα 200 χρόνια από τη Μάχη του Πέτα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χορωδιακά έργα των Έλστερ, Μπετόβεν, Μύλλερ που ερμήνευσε η «Φιλελληνική Χορωδία» από τη Δρέσδη της Γερμανίας σε μουσική διεύθυνση Ματίας Μπρέτσναϊντερ.

Ο διευθυντής της «Φιλελληνικής Χορωδίας» Ματίας Μπρέτσναϊντερ, με μεγάλη εμπειρία στη χορωδιακή μουσική και βαθύς γνώστης του Ντάνιελ Έλστερ, είχε ετοιμάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, με χαρακτηριστικά τραγούδια της εποχής, μεταξύ άλλων του Μπετόβεν και του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή Βίλχελμ Μύλλερ, γνωστού ως «Griechen-Müller».

Δείτε το άρθρο…

και στο Πρώτο Θέμα:Η μάχη του Πέτα και οι φιλέλληνες

protothemaΌσα γράφει ο Γερμανός γιατρός και μουσικός Johann–Daniel Elster που πήρε μέρος στη μάχη του Πέτα για την εκστρατεία της Ηπείρου και την καταστροφή στο Πέτα (4/16 Ιουλίου 1822) – Για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τα ονόματα όλων των φιλελλήνων που πολέμησαν στο Πέτα – Πόσοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στη φονική μάχη;

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη μάχη του Πέτα, της καταστροφικότερης για τους Έλληνες, του Αγώνα για την ανεξαρτησία. Στη μάχη αυτή εκτός, από τα ελληνικά στρατεύματα πήραν μέρος και πολλοί φιλέλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά.

Δείτε το άρθρο…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας