Το Διοικητικό Συμβούλιο της περιόδου 2014-2015

galanis kostas1

Κώστας Γαλάνης

Πρόεδρος

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο. Το 1984 ίδρυσε την Galanis Sports Data με αντικείμενο την επεξεργασία αθλητικών δεδομένων. Την διετία 2012-2013 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων στου Συλλόγου

Jeombre-1 Λίζα Γεωμπρέ

Αντιπρόεδρος

Είναι απόφοιτος του 1973. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Σχέδιο στην «Johannes Gutenberg Schule» στη Στουτγκάρδη. Στην Αθήνα παρακολούθησε το Ελεύθερο Εργαστήριο Ζωγραφικής «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» με δασκάλους τους περισσότερους κατοπινούς καθηγητές της ΑΣΚΤ Κοκκινίδη, Μπότσογλου, Δεκουλάκο, Βαλαβανίδη, Σόρογκα, κ.α. Παράλληλα σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σαν καθηγήτρια Γερμανικών εργάστηκε στα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» και στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή», από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2008. Είναι παντρεμένη με τον Διονύσιο Αναπολιτάνο και έχουν ένα γιο και μια κόρη απόφοιτους του 2008 και του 2012 αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις…

petrakopoulos

Πέτρος Πετρακόπουλος

Γενικός Γραμματέας

Γεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1972. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ανόβερο (Τechnische Universität Hannover) από το 1972 έως το 1976, όπου έκανε και μεταπτυχιακά πάνω στη νοσοκομειολογία έως το 1979 με θέμα: “Ein neues Gesundheitssystem fuer Griechenland -das Gesundheitszentrum als Kern des Systems- Nachsorgekliniken” (Nέο σύστημα υγείας για την Ελλάδα -το Κέντρο Υγείας ως πυρήνας του νέου συστήματος- Κλινικές after-care).

Μετά από σύντομο πέρασμα από το Υπουργείο Υγείας, με συμμετοχή στο πρόγραμμα των Κέντρων Υγείας, ασχολήθηκε στο ελεύθερο επάγγελμα ως μελετητής αρχιτέκτονας, επικεφαλής της εταιρείας ΜΕΑΣ Ε.Π.Ε. Γνωστότερα έργα του είναι το …

papadaki tenia Τένια Παπαδάκη

Ταμίας

Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1967. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήρε το πτυχίο της το 1972. Εργάστηκε για μια τριετία στην Siemens Hellas και ακολούθως στην Εθνική Τράπεζα (Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Υποδιεύθυνση Μεταφραστικού), από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Βοήθησε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγουδικτυώνοντας παλαιότερους και νεώτερους και εισφέροντας με φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες, που της έχουν δώσει απόφοιτοι ή έχει από τον πατέρα της Ιδομενέα Παπαδάκη, τέως Λυκειάρχη της Σχολής.

kovaios angelos

Άγγελος Κωβαίος

Αντιπρόεδρος

Ο Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στο …

papoutsani atalanti

Αταλάντη Παπουτσάνη-Κατσαράκη

Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Είναι απόφοιτος του 1967, μέρος μιας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης, αφού τόσο οι δυο αδελφές της όσο κι ο σύζυγος και ο γιός της είναι απόφοιτοι της ΓΣΑ. Σπούδασε διερμηνεία και μετάφραση στο Μόναχο. Στο ΔΣ του ΣΑΓΣΑ ανέλαβε επί τέσσερις διετίες τις Δημόσιες Σχέσεις, δυο διετίες (2002- 2006) την Προεδρία και τελευταία και πάλι τις Δημόσιες Σχέσεις.

aravosis

Κωνσταντίνος Αραβώσης

Υπεύθυνος Επιστημονικών και Επιχειρηματικών Θεμάτων

Γεννήθηκε το 1963 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1981. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Aachen και πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού το 1986. Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε αρχικά στο Λονδίνο, όπου απέκτησε Msc in Management Science στο Imperial College το 1987 και στη συνέχεια το 1992 απέκτησε PhD στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής «Σχεδιασμού Διαχείρισης και Αξιολόγησης Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων στο ΕΜΠ και καθηγητής στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) (1997 έως σήμερα). Είναι συντονιστής της …

harisopoulos vas Βασίλης Χαρισόπουλος

Υπεύθυνος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Γεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή το 1973. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα πήρε το δίπλωμα Οberstufe της γερμανικής γλώσσας από το GOETHE INSTITUT και το DIPLOME D’ETUDES SUPERIEURS από την Γαλλική Ακαδημία. Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από το 1975 στις Διευθύνσεις του Dealing Room και του Private Banking μέχρι το 2012 που συνταξιοδοτήθηκα. Ασχολήθηκε με την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Λύκειο των Ελληνίδων στην αρχή σαν μέλος της χορευτικής ομάδας, στην συνέχεια σαν δάσκαλος και μετά σαν υπεύθυνος της ανδρικής Ιματιοθήκης. Στο παρελθόν είχε αναλάβει εθελοντικά τη χορευτική διδασκαλία των Debütant στις Χοροεσπερίδες του ΣΑΓΣΑ. Αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τον Σύλλογο Αποφοίτων για να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού και σε άλλα μέλη του σε διάφορες δραστηριότητες, έχοντας λάβει ο ίδιος μέρος ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στα Special Olympics.

antonetsis kostis

Κωστής Αντωνετσής

Μέλος

Είναι απόφοιτος του 1991. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να εργαστεί και να επεκτείνειε την εκπαίδευσή μου, εργάστηκε στο χώρο της πληροφορικής. Απέκτησε MBA στο πανεπιστήμιο L.N. Stern School of Business του NYU. Στη διάρκεια της θητείας του στην αεροπορία μπόρεσε να ξεκινήσει μία δική του ιδέα για τη δημιουργία ενός προτύπου πληροφοριακού κέντρου στην Τρίπολη. Μετά από μία σύντομη διαδρομή ως οικονομικός αναλυτής στην ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, εργάστηκε για 2 χρόνια ως εσωτερικός σύμβουλος στη Mercedes-Benz Hellas. Από τον Ιούνιο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2009 εργάστηκε ως Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών συστημάτων. Από το 2009 εργάζεται στην INTRALOT ως Financial Proposals and Contracts Executive. Ήταν μέλος του Δ.Σ. των αποφοίτων από το 2002 έως και το 2011 και συγκεκριμένα Ταμίας το διάστημα 2004-2008, Αντιπρόεδρος τη διετία 2008-2009 και Σύμβουλος Ελληνογερμανικών Σχέσεων τη διετία 2009-2011.

Χρήστος Ταρασίδης

Αναπληρωματικό Μέλος

Γεννήθηκε το 1971 στην Γερμανία και μεγάλωσε δίγλωσσος. Επισκέφθηκε την Γερμανική Σχολή Αθηνών από το 1983 έως το 1987, όπου η οικογένειά του έφυγε πάλι στην Γερμανία. Ακολούθησαν σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και ιατρική ειδίκευση σε πανεπιστημιακές κλινικές και εκπαιδευτικά νοσοκομεία του ίδιου πανεπιστημίου, με εμπεριστατωμένη εκπαίδευση και επιστημονική συμμετοχή σε διάφορους τομείς της ιατρικής, ιδιαίτερα στους τομείς της Ιατρικής Πληροφορικής, Νευροχειρουργικής, Θωρακοχειρουργικής, Νευρολογίας και της τελικής του ειδίκευσης στην Ψυχιατρική / Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων. Στο τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αττικής, με την μοναδική Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων στη νότια Ελλάδα, πέραν της πρόσθετης ειδίκευσης στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων, συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και εξοπλισμό της και τη δημιουργία ενός μοντέρνου και σε ανώτερα ευρωπαϊκά στάνταρντ βασισμένου χώρου ψυχικής υγείας για νέους.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2007 δραστηριοποιήθηκε στον Σύλλογο Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και από το 2008 έως το 2012 διετέλεσε μέλος του ΔΣ, τα δυο τελευταία έτη δε ως ταμίας.

kalfopoulos

Κώστας Καλφόπουλος

Αναπληρωματικό Μέλος

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1974. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (MA).

Από το 1996 ασχολείται στον χώρο των εκδόσεων και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Είναι ανταποκριτής για τα αθλητικά θέματα στη Neue Zürcher Zeitung και συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή» στα πολιτιστικά θέματα.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων της ΓΣΑ το διάστημα 2004-2006.

Το ίδιο διάστημα εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αργότερα στο Υπουργείο Επικρατείας.

Είναι μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Έργα του: Tilt! Δοκίμιο για το φλίππερ (2005), far from raf. 30 χρόνια από το “γερμανικό φθινόπωρο” (2007), Καφέ Λούκατς. Budapest Noir (2008), Ένα παράξενο καλοκαίρι (2011) κ.α.

παραιτήθηκαν

fatsea maria elena

Μαριλένα Φατσέα

Η Μαριλένα Φατσέα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ καθώς και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ταυτόχρονα Διαφήμιση και Τεχνικές Πωλήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, του οποίου υπήρξε υπότροφος και από το οποίο πήρε και Διδακτορικό Δίπλωμα Φιλοσοφίας.

Ξεκίνησε την καρίερα της το 1984 ως Στέλεχος Marketing σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως BDF Hellas και Kraft Foods Hellas, για να μεταπηδήσει το 1995 στην εταιρεία PANAFON (μετέπειτα VODAFONE), στην οποία εργάσθηκε ως Διευθυντής Επικοινωνίας επί 4,5 χρόνια.

Μετά από …

christoforidou

Σοφία Χριστοφορίδου-Φωτιάδου

Αποφοίτησε το 1980 και είναι πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας Αθηνών. Εργάστηκε 10 χρόνια ως Διευθύντρια Γερμανικών στον εκπαιδευτικό οργανισμό Ελληνικής-Γερμανικής. Από το 1994 εργάζεται ως Καθηγήτρια Γερμανικών στην “Ελληνογερμανική Αγωγή”. Έχει συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Γερμανία και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων. Στο παρελθόν χρημάτισε Πρόεδρος (2010-2013), Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ.

drimar

Γεράσιμος Δριμαρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Darmstadt Γερμανίας. Απόφοιτος του τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών στην Φρανκφούρτη, (Staedelschule) , στον τομέα του Conceptional Design. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Βούλα με την ονομασία M&M architects. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της ΓΣΑ καθώς επίσης και μέλος του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ για πολλά χρόνια, εκ των οποίων 4 ως Πρόεδρος. Παντρεμένος με την Μόνικα Γκραφ, έχει δυο παιδιά που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία.

το προηγούμενο ΔΣ της περιόδου 2012-2103…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας