Το Διοικητικό Συμβούλιο της περιόδου 2018-2019

kovaios angelos

Άγγελος Κωβαίος

Πρόεδρος

Ο Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» καιστο …

Barlou Maria

Μαρία Μπάρλου (97)

Αντιπρόεδρος

Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1997. Απέκτησε πτυχίο Ιστορικού από το Παν/μιο Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό από το Παν/μιο της Βόννης και διδακτορικό από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας

Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Έχει απασχοληθεί στο αντικείμενό της στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Ως μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Γ.Σ.Α. (2004-2014) έχει χρηματίσει Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Σύμβουλος Εκδόσεων & Ενημέρωσης και Γενική Γραμματέας. Τις τελευταίες δύο διετίες (2014-2017) υπηρέτησε τον Σύλλογο Αποφοίτων ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

papadaki tenia1

Τένια Παπαδάκη

Β’ Αντιπρόεδρος

Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1967. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήρε το πτυχίο της το 1972. Εργάστηκε για μια τριετία στην Siemens Hellas και ακολούθως στην Εθνική Τράπεζα (Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Υποδιεύθυνση Μεταφραστικού), από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Βοήθησε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγουδικτυώνοντας παλαιότερους και νεώτερους και εισφέροντας με φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες, που της έχουν δώσει απόφοιτοι ή έχει από τον πατέρα τηςΙδομενέα Παπαδάκη, τέως Λυκειάρχη της Σχολής.

petrakopoulos

Πέτρος Πετρακόπουλος

Γενικός Γραμματέας

Γεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1972. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ανόβερο (Τechnische Universität Hannover) από το 1972 έως το 1976, όπου έκανε και μεταπτυχιακά πάνω στη νοσοκομειολογία έως το 1979 με θέμα: “Ein neues Gesundheitssystem fuer Griechenland -das Gesundheitszentrum als Kern des Systems- Nachsorgekliniken” (Nέο σύστημα υγείας για την Ελλάδα -το Κέντρο Υγείας ως πυρήνας του νέου συστήματος- Κλινικές after-care).

Μετά από σύντομο πέρασμα από το Υπουργείο Υγείας, με συμμετοχή στο πρόγραμμα των Κέντρων Υγείας, ασχολήθηκε στο ελεύθερο επάγγελμα ως μελετητής αρχιτέκτονας, επικεφαλής της εταιρείας ΜΕΑΣ Ε.Π.Ε. Γνωστότερα έργα του είναι το …

Dimitris Karadimas Photo 2

Δημήτρης Καραδήμας (88)

Ταμίας

Αποφοίτησε το 1988 από το Ελληνικό Τμήμα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (12Β). Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ με ειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά και στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration (MBA) με ειδίκευση το Marketing και την Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων από το Πανεπιστήμιο του Saarland στην Γερμανία. Για περισσότερο από 20 χρόνια, εργάζεται στον κλάδο της Πληροφορικής με αντικείμενο το Στρατηγικό Marketing, έχοντας διατελέσει σε θέσεις διοικητικής ευθύνης ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Ελληνικής αγοράς. Σήμερα εργάζεται στον Όμιλο SingularLogic ως Strategic Marketing Director.

mavroeidi vanessa

Βανέσσα Μαυροειδή (97)

Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ καθώς και κάτοχος του ΜΒΑ του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών-ΑΣΟΕΕ. Έχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών καθώς και στο Athener Schule. Για 3 συνεχόμενες διετίες έχει εκλεγεί στο Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής, έχοντας τις θέσεις της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και της Αντιπροέδρου, ενώ από το 2014 είναι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων. Έχει ένα γιο, τον Δημήτρη, μαθητή στο νηπιαγωγείο της DSA.

papakosta riza dimitra

Δήμητρα Ριζά (96)

Σύμβουλος Επαγγελματικής Δικτύωσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και είναι απόφοιτος του 1996. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και μετά στο ETH στη Ζυρίχη. Έζησα και δούλεψα στη Γερμανία στο Αμβούργο για το γραφείο των Herzog and de Meuron στην ανέγερση του κτιρίου της Φιλαρμονικής, Elbphilharmonie. Από το 2013 ζει στην Ελλάδα, έχει δικό της γραφείο και δουλεύει παράλληλα σε έργα αναβάθμισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ο σύζυγός τηςΔημήτρης Παπακώστας είναι επίσης απόφοιτος του 1996 και τα δύο παιδιά τους Ευθυμία και Σπύρος μαθητές του σχολείου στο Δημοτικό και τον Παιδικό Σταθμό αντίστοιχα.

Jeombre-1

Λίζα Γεωμπρέ (73)

Σύμβουλος Πολιτιστικών

Είναι απόφοιτος του 1973. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Σχέδιο στην «Johannes Gutenberg Schule» στη Στουτγκάρδη. Στην Αθήνα παρακολούθησε το Ελεύθερο Εργαστήριο Ζωγραφικής «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» με δασκάλους τους περισσότερους κατοπινούς καθηγητές της ΑΣΚΤ Κοκκινίδη, Μπότσογλου, Δεκουλάκο, Βαλαβανίδη, Σόρογκα, κ.α. Παράλληλα σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σαν καθηγήτρια Γερμανικών εργάστηκε στα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» και στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή», από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2008. Είναι παντρεμένη με τον Διονύσιο Αναπολιτάνο και έχουν ένα γιο και μια κόρη απόφοιτους του 2008 και του 2012 αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμεςομαδικές και ατομικές εκθέσεις…

galanis kostas1

Κώστας Γαλάνης (74)

Σύμβουλος Ελληνογερμανικών Σχέσεων

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο. Το 1984 ίδρυσε την Galanis Sports Data με αντικείμενο την επεξεργασία αθλητικών δεδομένων. Την διετία 2012-2013 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων στου Συλλόγου και τις διετίες 2014-2015 και 2016-2017 πρόεδρος

Αναπληρωματικά μέλη

Κωστάντζα Μπριλλάκη (78)

Γεννήθηκε στα Χανιά, όπου και έζησε μέχρι την ηλικία των 7 ετών. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1978 και από το Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1984. Εργάζεται ως Τοπογράφος Μηχανικός – Ελεύθερος Επαγγελματίας σε Μελέτες Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων. Είναι μητέρα μαθήτριας της Β΄Λυκείου στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

papoutsani atalanti

Αταλάντη Παπουτσάνη-Κατσαράκη (67)

Είναι απόφοιτος του 1967, μέρος μιας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης, αφού τόσο οι δυο αδελφές της όσο κι ο σύζυγος και ο γιός της είναι απόφοιτοι της ΓΣΑ.

Σπούδασε διερμηνεία και μετάφραση στο Μόναχο.

Στο ΔΣ του ΣΑΓΣΑ ανέλαβε επί τέσσερις διετίες τις Δημόσιες Σχέσεις, δυο διετίες (2002- 2006) την Προεδρία και τελευταία και πάλι τις Δημόσιες Σχέσεις.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας