Το Διοικητικό Συμβούλιο της περιόδου 2020-2021

kovaios angelos

Άγγελος Κωβαίος (’88)

Πρόεδρος

Ο Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στο …

Λίζα Γεωμπρέ (’73)

Αντιπρόεδρος –Σύμβουλος Πολιτιστικών

Είναι απόφοιτος του 1973. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Σχέδιο στην «Johannes Gutenberg Schule» στη Στουτγκάρδη. Στην Αθήνα παρακολούθησε το Ελεύθερο Εργαστήριο Ζωγραφικής «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» με δασκάλους τους περισσότερους κατοπινούς καθηγητές της ΑΣΚΤ Κοκκινίδη, Μπότσογλου, Δεκουλάκο, Βαλαβανίδη, Σόρογκα, κ.α. Παράλληλα σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σαν καθηγήτρια Γερμανικών εργάστηκε στα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» και στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή», από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2008. Είναι παντρεμένη με τον Διονύσιο Αναπολιτάνο και έχουν ένα γιο και μια κόρη απόφοιτους του 2008 και του 2012 αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμεςομαδικές και ατομικές εκθέσεις…στον κλάδο της Πληροφορικής με αντικείμενο το Στρατηγικό Marketing, έχοντας διατελέσει σε θέσεις διοικητικής ευθύνης ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Ελληνικής αγοράς. Σήμερα εργάζεται στον Όμιλο SingularLogic ως Strategic Marketing Director.

papadaki tenia1

Τένια Παπαδάκη (’67)

Β’ Αντιπρόεδρος –Σύμβουλος Δικτύωσης

Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1967. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήρε το πτυχίο της το 1972. Εργάστηκε για μια τριετία στην Siemens Hellas και ακολούθως στην Εθνική Τράπεζα (Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Υποδιεύθυνση Μεταφραστικού), από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Βοήθησε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγουδικτυώνοντας παλαιότερους και νεώτερους και εισφέροντας με φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες, που της έχουν δώσει απόφοιτοι ή έχει από τον πατέρα τηςΙδομενέα Παπαδάκη, τέως Λυκειάρχη της Σχολής.

Κώστας Γαλάνης (’74)

Γενικός Γραμματέας

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο. Το 1984 ίδρυσε την Galanis Sports Data με αντικείμενο την επεξεργασία αθλητικών δεδομένων.

Την διετία 2012-2013 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων στου Συλλόγου και τις διετίες 2014-2015 και 2016-2017 πρόεδρος.

Την διετία 2018-2019 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων.

Δημήτρης Καραδήμας (’88)

Ταμίας

Αποφοίτησε το 1988 από το Ελληνικό Τμήμα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (12Β). Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ με ειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά και στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration (MBA) με ειδίκευση το Marketing και την Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων από το Πανεπιστήμιο του Saarland στην Γερμανία. Για περισσότερο από 20 χρόνια, εργάζεται στον κλάδο της Πληροφορικής με αντικείμενο την Στρατηγική και το Marketing, έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Ελληνικής αγοράς. Από το Μάιο του 2021 εργάζεται ως Innovation Development Manager στην Protergia της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Έχει εκλεγεί στο ΔΣ του ΣΑΓΣΑ στη θέση του ταμία τις διετίες 2018-2019 & 2020-2021.

spengos kostas

Κώστας Σπέγγος (’87)

Σύμβουλος Ελληνογερμανικών Σχέσεων

Ο Κωνσταντίνος Σπέγγος αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987 με άριστα. Σπούδασε Ιατρική στο Ruprecht Karls Universitat Heidelberg (1994) ένα χρόνο μετά υπέβαλε την διδακτορική του διατριβή που βαθμολογήθηκε με βαθμό cum laude (με έπαινο). Το 1996 απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ελλάδα και το 2000 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στην Νευρολογία.Περισσότερα…

bolla chryssa

Χρύσα Μπόλλα (’89)

Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Γεννήθηκεστην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αμβούργου, μέχρι την μόνιμη εγκατάσταση της οικογένειάςτης στην Αθήνα. Το 1989 αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδέςτης στην πανεπιστημιακή οδοντιατρική κλινική της Βόννης. Μετά τις βασικές σπουδές της οδοντιατρικής, έγινε Assistent στην κλινική της προσθετικής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια ήταν μέλος της Fachschaft, ενώ στα μεταπτυχιακά τηςμεεξελέγη Assistentensprecher.

Τον Οκτώβριο του 2000 έλαβε τον τίτλο Dr med dent με διατριβή στον τομέα της ορθοδοντικής. Από το 1998 εργάζεται στο ιατρείοτης στην Αθήνα πάνω στην προσθετική οδοντιατρική αποκατάσταση.

Στον ελεύθερότης χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική, το διάβασμα και την μουσική. Παίζει πιάνο και ηλεκτρική κιθάρα. Μιλάει εκτός από τις μητρικέςτης γλώσσες (ελληνικά-γερμανικά), αγγλικά και αραβικά.

karagiannis konstantinos

Κώστας Καραγιάννης (’89)

Ο Κώστας Καραγιάννης γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1972. Το 1983 τέλειωσε το Δημοτικό στην Εράσμειο και αποφοίτησε από την Σχολή το 1989.2001 Διδακτορικό Νομικής Σχολής Αθηνών. Το 1993 απέκτησε το Πτυχίο της Νομικής και το 1995 Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ποινικό δίκαιο και ένα χρόνο μετά το 1996 Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Αστικό δίκαιο. Από το 1995 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2006 είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ενασχόληση ιδίως με διαιτησίες, γνωμοδοτήσεις και αντιδικίες στον χώρο του αστικού και τραπεζικού δικαίου και του δικαίου της ενέργειας.

Το 2008 εξελέγη Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2017 Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερα…

Αναπληρωματικά μέλη

petrakopoulos

Πέτρος Πετρακόπουλος (’72)

Γεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1972. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ανόβερο (Τechnische Universität Hannover) από το 1972 έως το 1976, όπου έκανε και μεταπτυχιακά πάνω στη νοσοκομειολογία έως το 1979 με θέμα: “Ein neues Gesundheitssystem fuer Griechenland -das Gesundheitszentrum als Kern des Systems- Nachsorgekliniken” (Nέο σύστημα υγείας για την Ελλάδα -το Κέντρο Υγείας ως πυρήνας του νέου συστήματος- Κλινικές after-care).

Μετά από σύντομο πέρασμα από το Υπουργείο Υγείας, με συμμετοχή στο πρόγραμμα των Κέντρων Υγείας, ασχολήθηκε στο ελεύθερο επάγγελμα ως μελετητής αρχιτέκτονας, επικεφαλής της εταιρείας ΜΕΑΣ Ε.Π.Ε.

– παραιτήθηκε την 16.6.2020

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας