Το Διοικητικό Συμβούλιο της περιόδου 2022-2023

Κώστας Γαλάνης (’74)Πρόεδρος

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο. Το 1984 ίδρυσε την Galanis Sports Data με αντικείμενο την επεξεργασία αθλητικών δεδομένων.Την διετία 2012-2013 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων στου Συλλόγου και τις διετίες 2014-2015 και 2016-2017 πρόεδρος. Την διετία 2018-2019 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων και την διετία 2020-2021 Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καραδήμας (’88)Αντιπρόεδρος

Αποφοίτησε το 1988 από το Ελληνικό Τμήμα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (12Β). Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ με ειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά και στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration (MBA) με ειδίκευση το Marketing και την Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων από το Πανεπιστήμιο του Saarland στην Γερμανία. Για περισσότερο από 20 χρόνια, εργάζεται στον κλάδο της Πληροφορικής με αντικείμενο την Στρατηγική και το Marketing, έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ορισμένων από  τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Ελληνικής αγοράς. Από το Μάιο του 2021 εργάζεται ως Innovation Development Manager στην Protergia της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Έχει εκλεγεί στο ΔΣ του ΣΑΓΣΑ στη θέση του ταμία τις διετίες 2018-2019 & 2020-2021.

kovaios angelos Άγγελος Κωβαίος (’88)Γενικός Γραμματέας

Ο Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στο …

kavadellas tassos 1 Τάσος Καβαδέλλας (’71)Ταμίας

Αποφοίτησε από την Σχολή το 1971. Σπούδασε Βιοχημεία και Ιατρική στις ΗΠΑ, όπου κι εργάστηκε.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 1986 με ιατρική ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής.|

Νοσοκομείο Παίδων, Νοσοκομείο Ελπίς, Κλινική δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ), ιδιωτική άσκηση.

Έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Έχει σαν χόμπι την ορειβασία, την ιστιοπλοΐα και το διάβασμα.

Από το 2010 μοιράζεται με συν-απόφοιτους την αγάπη της φύσης με τα γνωστά Wandertage.

panteloukas panos Παναγιώτης Παντελούκας (’95)Ειδικός Γραμματέας – Υπεύθυνος Marketing

Ο Παναγιώτης Παντελούκας γεννήθηκε το 21.5.1977 αποφοίτησε από τη Σχολή το 1995. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο – Πανεπιστήμιο Βρέμης, Γερμανία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Έρασμος στο Πανεπιστήμιο του Graz, Αυστρίας. Είναι Δικηγόρος Αθηνών (μαχόμενη δικηγορία) και Νομικός Σύμβουλος εταιρειών. Οι τομείς πρακτικής του είναι: Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο και Διεθνές Οικογενειακό Δίκαιο, Διεθνής απαγωγή τέκνων, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Ακινήτων, Κατασκευαστικό Δίκαιο. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Πανελλήνιας Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου και του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (IBA). Έχει δημοσιεύσει στη γερμανική γλώσσα: «Menschenrechte» (Published by Ant.Sakkoulas Publishers, 9 November 2007) και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια Οικογενειακού Δικαίου (Στοκχόλμη – ΣΟΥΗΔΙΑ, Τρίερ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ) και εκτός από Ελληνικά μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι νυμφευμένος με την Tina Spinelli (Ιταλίδα) και πατέρας του Ιωάννη που γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

   Λίζα Γεωμπρέ (’73)Υπεύθυνη Πολιτιστικών

Είναι απόφοιτος του 1973. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Σχέδιο στην «Johannes Gutenberg Schule» στη Στουτγκάρδη. Στην Αθήνα παρακολούθησε το Ελεύθερο Εργαστήριο Ζωγραφικής «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» με δασκάλους τους περισσότερους κατοπινούς καθηγητές της ΑΣΚΤ Κοκκινίδη, Μπότσογλου, Δεκουλάκο, Βαλαβανίδη, Σόρογκα, κ.α. Παράλληλα σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σαν καθηγήτρια Γερμανικών εργάστηκε στα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» και στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή», από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2008. Είναι παντρεμένη με τον Διονύσιο Αναπολιτάνο και έχουν ένα γιο και μια κόρη απόφοιτους του 2008 και του 2012 αντίστοιχα.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις…στον κλάδο της Πληροφορικής με αντικείμενο το Στρατηγικό Marketing, έχοντας διατελέσει σε θέσεις διοικητικής ευθύνης ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Ελληνικής αγοράς. Σήμερα εργάζεται στον Όμιλο SingularLogic ως Strategic Marketing Director.

papadaki tenia1 Τένια Παπαδάκη (’67)Υπέυθυνη Δικτύωσης

Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1967. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήρε το πτυχίο της το 1972. Εργάστηκε για μια τριετία στην Siemens Hellas και ακολούθως στην Εθνική Τράπεζα (Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Υποδιεύθυνση Μεταφραστικού), από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Βοήθησε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου δικτυώνοντας παλαιότερους και νεώτερους και εισφέροντας  με φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες, που της έχουν δώσει απόφοιτοι ή έχει από τον πατέρα της Ιδομενέα Παπαδάκη, τέως Λυκειάρχη της Σχολής.

kostopoulos nikos 1 Νίκος Κωστόπουλος (’92)Μέλος

Ο Νίκος Κωστόπουλος (92) προέρχεται από τον χώρο των Επιχειρήσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet, Δ.Ε.Η. και Dialect Technologies.

Από τον Νοέμβριο 2019 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner – μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος της Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Αναπληρωματικά μέλη Το σώμα αποτελείται απο οκτώ (8) μέλη, αφού, βάσει του ισχύοντος Καταστατικού μέχρι την ημερομηνία των Εκλογών της 9.3.2022, η 9η θέση προβλέπετo να καταληφθεί από έναν Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων. Τέτοια όμως υποψηφιότητα δεν υπεβλήθη.Να σημειωθεί ότι από την ΓΣ της 1.12.2021 έχει ήδη ψηφιστεί νέο Καταστατικό, που δεν προβλέπει θέση μέλους από τον Σύλλογο Γονέων, το οποίο όμως δεν είχε εγκριθεί από το Πρωτοδικείο μέχρι την ημερομηνία διενέργειας των Εκλογών της 9.3.2022.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας