Βούλη Λαμπροπούλου (82)

lambropoulou vouliΗ Σταυρούλα Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1982. Σπούδασε για τρία εξάμηνα αρχαία ελληνικά και γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Albert Ludwigs Universität στο Freiburg (έως 1984), εν συνεχεία δε μετεγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ruprecht Karls Universität

στη Χαϊδελβέργη, στην οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της.

Μετά την επιστροφή της στην Αθήνα (1989) άσκησε δικηγορία για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών. Εν συνεχεία, προετοιμάσθηκε για τον εισαγωγικό διαγωνισμό για δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας, και, μετά την ματαίωση του εν λόγω συστήματος διαγωνιστικής διαδικασίας και, εν τω μεταξύ, ιδρύσεως της Εθνικής Σχολής Δικαστών στη Θεσσαλονίκη, συμμετέσχε στον εισαγωγικό διαγωνισμό για την Σχολή Δικαστών και, ειδικότερα, για τον κλάδο της Διοικητικής Δικαιοσύνης. Κατόπιν επιτυχίας και διορισμού (1997) στη Σχολή, πέτυχε στις εξετάσεις αποφοίτησης από την Σχολή Δικαστών, κατατασσόμενη στους εισαχθέντες δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας (1998).

Υπηρέτησε στο βαθμό του Εισηγητού του Συμβουλίου της Επικρατείας έως το έτος 2007. Κατά το εν λόγω έτος προήχθη σε Πάρεδρο, βαθμό στον οποίο υπηρετεί έως και σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας