Λάμπρος Γιαννίκος (68)

Ο Λάμπρος Γιαννίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι υιός του γυναικολόγου Κωνσταντίνου Γιαννίκου. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1968 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με τιμητικό τίτλο Υποτρόφου.

Στη συνέχεια εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και περαιτέρω μετέβη στην τότε Δυτική Γερμανία όπου παρέμεινε επί 7 χρόνια σαν νοσοκομειακός ιατρός στη Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Koln Holweide” (Κολωνία).

Κατά το διάστημα αυτό ολοκλήρωσε την ειδικότητά του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου και στη συνέχεια εργάστηκε ως Επιμελητής (Oberarzt) για δύο χρόνια στο ίδιο Νοσοκομείο. Εκ παραλλήλου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τη «Λαπαροσκόπηση».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε καθήκοντα επιμελητή στη Γυναικολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, από 1986 έως το 1993.

Το 1994 ανέλαβε Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών απ’ όπου και παραιτήθηκε, το Νοέμβριο του 2001, για να συνεχίσει την πορεία του στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», όπου εργάζεται μέχρι σήμερα – ως Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής.

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής του σταδιοδρομίας εμφανίζει ερευνητικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο όπως προκύπτει από τη Διεθνή και Ελληνική βιβλιογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας