Αντώνης Κουτσώνας (01)

koutsonas antonisΟ χειρούργος οφθαλμίατρος Αντώνιος Λ. Κουτσώνας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2001 και σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Άαχεν στη Γερμανία.

Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Άαχεν υπό τον καθηγητή Peter Walter (2008-2013).

Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2011 με θέμα την επίδραση της πήξης στον αυτοφθορισμό του μελαγχρόου επιθηλίου σε in vitro μελέτη σε κύτταρα ARPE19.

Συμμετείχε με επιτυχία στις ευρωπαϊκές εξετάσεις Οφθαλμολογίας και έλαβε τον ευρωπαικό τίτλο της Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology- FEBO) το 2021.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε οφθαλμολογικά επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου φήμης και έχει ενεργό συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.

Εξειδικεύτηκε στην χειρουργική του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς καθώς και στην αντιμετώπιση του καταρράκτη και κατείχε επί σειρά ετών θέση Επιμελητή στο Τμήμα Παθήσεων του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Άαχεν (2014-2022).

Συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του, Λάμπρου Α. Κουτσώνα, ως δεύτερης γενιάς οφθαλμίατρος και διατηρεί ιατρείο στην Κηφισιά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας