Christian Pauls (63)

pauls christianΟ Christian Pauls γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1944 στο Buckow, Brandenburg. Ο πατέρας του, Rolf Friedemann Pauls εργάστηκε στηνπρεσβεία ως επιτετραμμένος (Gesandter).και ο ίδιος αποφοίτησε το 1963 από την Σχολή, ενώ ο πατέρας του, υπηρέτησε μετά ως πρέσβης της Γερμανίας στις ΗΠΑ.

Σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια τουFreiburg, του Hamburg και του Montpellier και από το 1973 έως το 1975, εργάστηκε ως δικηγόρος στο Αμβούργο. Έγινε διπλωμάτης, υπηρέτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Βόννη και έπειτα ξεκίνησε με πρώτο πόστο στην Αθήνα από το 1978 μέχρι το 1981.

Από το 1996 έως το 1999 ήταν επικεφαλής ειδικής αποστολής για την υπόθεση του Κοσσόβου, αμέσως μετά επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ από το 2001 έως το 2005 ήταν πρέσβης στον Καναδά και ακολούθως στην Ιρλανδία.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2007 κατά την διάρκεια μία σύντομης ομιλίας στα γερμανικα σε μία ομάδα Γερμανών επενδυτών αναφέρθηκε απρεπώς για την Ιρλανδία, ως χώρα δύσκολη με νέους βουλευτές να κερδίζουν περισσότερα από τον Γερμανό Καγκελάριο, με χαοτικές λίστες στα νοσοκομεία και με την μεταναστευτική πολιτική της χώρας να μην έχει διδαχθεί τίποτε από την Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Αργότερα ισχυρίσθηκε ο ίδιος ότι τμήματα της ομιλίας του στο ZGV Group ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2009.

wikipedia…

wikiwand…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας