montags2

Από τα θρανία

Οδηγίες για σπουδές

120+1 Χρόνια

Στείλτε μας φωτογραφίες
από την τάξη σας και δείτε
τις στο Klassenzimmer
και στο Lehrerzimmer.
Στο Klassenbuch θα βρείτε
όλα τα ονόματα ανά χρονιά.

Φοιτητής στην Γερμανία;
1. πως θα βρεις σπίτι
2. πως θα συμπληρώσεις
    τα απαραίτητα έγγραφα
3. τι χρήματα θα πρέπει να
    προΰπολογίσεις;

hansen diafimisi
Φίλτρο
 • Falling Walls Lab Athens

  Γίνε μέλος του „Falling Walls" και παρουσίασε την πρωτοπόρα ιδέα σου σε μόλις 3 λεπτά!
  Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 οργανώνεται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα το „Falling Walls Lab Athens". Σκοπός της εκδήλωσης είναι νέοι επιστήμονες (προ- και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδάκτορες), νέοι επαγγελματίες, επιστήμονες ή επιχειρηματίες να παρουσιάσουν σε μόλις τρία λεπτά μία πρωτοπόρα έρευνα, μία επιχειρηματική ιδέα ή μία κοινωνική πρωτοβουλία που να είναι σχετική με το πνεύμα και τις ανάγκες του σημερινού κόσμου. Επιτροπή αποτελούμενη από επιστήμονες και επιχειρηματίες θα κρίνει την καλύτερη ιδέα.
  Ο νικητής/Η νικήτρια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2015 στο τελικό με περίπου άλλους 100 διαγωνιζόμενους απ' όλο τον κόσμο.
  Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD Αθήνας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Aegean Airlines.
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 11/9/2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.falling-walls.com/lab
  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο: lab@falling-walls.com ή info@daad.gr

 • Η Φρόσω Δημάκου υπουργός Παιδείας

  Η Φρόσω Δημάκου-Κιάου ορκίστηκε στις 28 Αυγούστου υπουργός Παιδείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης της πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, που θα διενεργήσει τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Πρόκειται για την δεύτερη θητεία της αποφοίτου μας στην θέση αυτή αφού είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας και στην κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012. 

 • Συγκίνησε ο Νίκος Θέμελης

  Σπουδαία ανταπόκριση είχε το μικρό αφιέρωμά μας στο Νίκο Θέμελη. Πολλοί συγκινήθηκαν με τη θύμηση του Νίκου. Πολλοί γέλασαν με τα "ανέκδοτα" από την τάξη. Να πούμε ότι η ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος το αναδημοσίευσε με μια πολύ ωραία φωτογραφία του Νίκου που θα τους την "κλέψουμε".

  Η Λόνη Τουφεξή-Καρύδη θυμήθηκε μία συγκέντρωση που έκανε στο σπίτι της δύο χρόνια πριν από τον θάνατο του Νίκου. Ήταν 21 Ιουνίου, θερινό ηλιαστάσιο και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής ζήτησε από το Νίκο Αθηναίο να παίξει στο πιάνο σε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες. Ο Νίκος Θέμελης ήρθε. Ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος, αλλά ήθελε να έχει αυτήν την επαφή με την τάξη του, ίσως διαισθανόταν ότι θα ήταν και η τελευταία. Είχε "εξαφανιστεί" γιά πολλά χρόνια λόγω της ενασχόλησής του με την πολιτική. Όμως η τάξη του, η τάξη του '64 ήταν πάντα δίπλα του και εκείνος την "κουβαλούσε" συνεχώς μαζί του.

  Ο Κώστας Μεσκούρης έστειλε από την Γερμανία ένα μήνυμα και μία καταπληκτική φωτογραφία ντοκουμέντο από την μαθητική παρέλαση της 24.3.1964 και την υποσημείωση: "Ειμαι ο σημαιοφόρος και η κοπέλα ακριβώς πίσω μου είναι η Δάφνη Λιποβάτς - άλλα ονόματα δυστυχώς δεν μου είναι γνωστά αν και θυμάμαι τα άτομα!" .

  meskouris parelasi 24031964

  Τώρα όσον αφορά την φωτογραφία που δημοσιεύσαμε από την εκδρομή ο Κώστας Μεσκούρης μας έγραψε:

  Hallo zusammen, als "1964er" habe ich mich sehr über das im letzten Rundbrief wiedergegebene Bild gefreut! Ich komme sehr gern der Aufforderung nach, noch unbekannte Mitschüler zu identifizieren, indem ich meinen Freund Nikos Christou und mich selbst (Kostas Meskouris) auf der beiiegenden Kopie hervorhebe. Ich möchte Ihnen übrigens zu dem sehr gelungenen Mitteilungsblatt gratulieren und mich für dessen Zusendung bestens bedanken! In diesem Sinne, mit besten Wünschen und Grüßen aus Aachen, Kostas Meskouris

  papadakis ekdromi

  Η Τένια Παπαδάκη έκανε, όπως πάντα, την απαραίτητη έρευνα, σκάλισε τα χαρτιά της και διασταύρωσε τις πληροφορίες με αυτά που θυμόταν από εκείνα τα χρόνια και έστειλε τις επισημάνσεις της:

  Διακρίνονται στο δεξιό μέρος της φωτογραφίας μαθητές της τάξης του '64. Πίσω από τον Χρ. Βασιλόπουλο στο κέντρο, οι Ελένη Γιοτσαλίτου, Λένα Μερίκα και Ρίκα Δολόγλου. Στην σειρά πίσω από τα τρία αυτά κορίτσια είναι, από κέντρο και προς δεξιά, οι: Χριστίνα Λυμπέρη, Μαρία Μακρυωνίτου, Φωτεινή Αδριανοπούλου, Νίκος Θέμελης, Μαίρη Ρέλλα και Τάκης Ξανθάκος. Μπροστά από αυτούς είναι οι δυο μαθήτριες της τάξης του '65, Ελεάνα Λούη και Κάτια Φωτεινοπούλου. Στην άκρη δεξιά η κ Καίτη Παπαδάκη.
  Αριστερά από τον Χρ. Βασιλόπουλο είναι, από την τάξη του '65, ο Άγης Αναργύρου και άλλες τέσσερις μαθήτριες: Μαίρη Γρηγοριάδου, Μαρία Χατζοπούλου, Μυρτώ Κωνσταντινίδου και Έλλη Μαλέα, καθώς και ο Γεώργιος Δημητράκος και ο γιος του Σταύρος. Αριστερά πίσω από τον Γ. Δημητράκο διακρίνονται ο Κώστας Μεσκούρης και ο Νίκος Χρήστου (από το τμήμα a του '64).
  Στο υπόλοιπο αριστερό μέρος της φωτογραφίας είναι προφανώς μέλη των τάξεων του '66 και του '65. Παρακαλώ και εγώ, αν κάποιος άλλος βλέπει τον εαυτό του, ή και άλλους που δεν έχουμε αναγνωρίσει, ας μας το πει.

   

   

 • Νίκος Θέμελης 1947-2011

  themelis afissa

  Την Πέμπτη 20 Αυγούστου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Θέμελη, απόφοιτου του 1964. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι, παράλληλα με ένα αφιέρωμα για το συγγραφικό του έργο, θα έπρεπε να αναζητήσουμε και τα άλλα πρόσωπα του Νίκου, αυτά του μαθητή, του φοιτητή, του φίλου.
  Ανατρέξαμε στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές του, που θυμήθηκαν μικρές ιστορίες μέσα κι έξω από την τάξη, μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο αλλά και αργότερα, όταν άρχισε να γράφει, μέχρι που ασχολήθηκε με την πολιτική, γιατί από εκείνη τη στιγμή και μετά «εξαφανίστηκε».
  Πριν μιλήσουμε με τους συμμαθητές του, θυμηθήκαμε μια εκδήλωση που είχε γίνει στο σχολείο, τον Μάρτιο του 2002 και συντόνισε η Andrea Schellinger, και στην οποία ο ίδιος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του "Η αναζήτηση".
  Δημοσιεύτηκαν συνολικά εννέα βιβλία του Νίκου, το τελευταίο μετά τον θάνατό του, ενώ κείμενά του εμφανίστηκαν σε συλλογικά έργα. Όποιος ενδιαφέρεται να δει μία αναλυτική παρουσίαση του έργου του, μπορεί να ανατρέξει στη biblionet.gr, όπου "κάτω" από τους τίτλους των βιβλίων υπάρχουν πολλές εξαιρετικές κριτικές.

  Μιλήσαμε με όσους μπορέσαμε να εντοπίσουμε στη μέση του Αυγούστου. Κάποιοι αναφέρθηκαν σε περιστατικά, κάποιοι μίλησαν γενικά:

  Λένα Μερίκα: Αναγεννησιακός, πολυτάλαντος, πρωτοπόρος του διαφωτισμού και του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, με πλατιά ευρωπαϊκή κουλτούρα, παρούσα στην πολιτική του δράση, στο έργο του αλλά και στην καθημερινή του ζωή, υπόδειγμα μοναδικής σεμνότητας και ευπρέπειας. Στα έργα του σκύβω ξανά με πάθος και με ζήλο, σαν που ταιριάζει με που αξιώθηκα έναν τέτοιο φίλο.

  Νίκος Αθηναίος: Ξαναβρεθήκαμε σχεδόν μια δεκαετία μετά το σχολείο στην Κολωνία στα μέσα της δεκαετίας του 70. Θυμάμαι ατέλειωτους περιπάτους στον Ρήνο, αξέχαστες βραδιές στα σπίτια μας, μια στο δικό του και μια στο δικό μου. Αγαπούσε πολύ τη μουσική και ήταν βαθύς γνώστης του Wagner, όμως οι σχέσεις του με την τέχνη δεν σταματούσαν εκεί. Ήταν εξαιρετικός ζωγράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και λάτρης του Κουν. Ξεχώριζε ήδη από τότε, αλλά τον χάσαμε όταν ανακατεύτηκε με την πολιτική.

  Δημήτρης Λούνδρας: Τον θυμόμουν από τα χρόνια του σχολείου αμυδρά, αφού ήμασταν σε άλλο τμήμα. Έτυχε και τον ξαναβρήκα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ως Διπλωματικός είχα κληθεί να διευθετήσω συνδικαλιστικά θέματα. «Βρε, εμείς δεν ήμασταν συμμαθητές?» με ρώτησε. Ξαφνικά ήταν σαν να μην είχε περάσει μια μέρα. Πάνω από τριάντα χρόνια είχαν διαρκέσει μια στιγμή.

  Νίκος Μπελλώνιας: Καθόμουν στο τελευταίο θρανίο μαζί με τον Δεπάστα. Μπροστά μου ο Σωτήρης Στέφου με τον Νίκο. Μάθημα Αρχαίων, απόλυτη ησυχία και ξαφνικά ακούγεται η φωνή του Νίκου «Ξερή!». Οι αθεόφοβοι έπαιζαν χαρτιά και είχαν απορροφηθεί. Ήμασταν πολύ δεμένοι. Χάσαμε έναν αδελφό μας.

  Χάρης Βαφειόπουλος: Θυμάμαι τη σοφίτα του Νίκου στην Κολωνία. Μετά τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε τυχαία εκεί για μεταπτυχιακά. Τον επισκεπτόμασταν με τη γυναίκα μου πολύ συχνά, αλλά το σπίτι του ήταν τόσο μικρό που βάζαμε το πορτ-μπεμπέ με το μωρό μέσα στη μπανιέρα, γιατί απλά δεν χωρούσε αλλού.  

  Ιφιγένεια Δανοπούλου: Ήμασταν σε άλλα τμήματα και από τα χρόνια του σχολείου τον θυμάμαι λίγο. Όμως θυμάμαι από τότε ήταν ιδιαίτερα ευγενής και σε έκανε να νιώθεις αμέσως πολύ κοντά του. Βρεθήκαμε σε συναντήσεις τάξεων πολλά χρόνια μετά, ήταν ακριβώς η ίδια αίσθηση.

  Γιάννης Μπελλώνιας: Τι να πρωτοθυμηθώ! Μιά μέρα μπαίνει στην τάξη με αλλαγμένο το χρώμα των μαλλιών του. "Τι έγινε βρε Νικόλα;". "Άστε τα ρε παιδιά. Αντι να πάρω την κολώνια πήρα κατά λάθος το μπουκάλι με το οξυζενέ!". Μιά άλλη φορά έχουμε κάνει κοπάνα στο Μουσείο. Πάμε σε ένα περίπτερο και ο Νίκος λέει στον περιπτερά: "Θα ήθελα ένα θεοδόλιχο!". Ο περιπτεράς στραβομουτσούνιασε απορημένος. Έψαξε από 'δω, έψαξε από 'κει, χάθηκε μέσα στο περίπτερο και αφού ζορίστηκε λέει του Νίκου: "Συγγνώμη μου τέλειωσε". 

  Φρόσω Δημάκου: Ήταν Σάββατο απόγευμα. Η λαϊκή της Καλλιδρομίου είχε τελειώσει και είχαν μαζέψει τους πάγκους. Η Αθήνα ήταν άδεια και τον είδα να περπατά στην Ιπποκράτους κοιτώντας τα παλιά σπίτια. Ήταν τόσο συγκεντρωμένος σαν να ήθελε να εμπνευστεί από τις ιστορίες που έκρυβαν. Τον θυμόμουν λίγο από το σχολείο. Μετά είχαμε βρεθεί μερικές φορές για πολύ λίγο. Στον Δικηγορικό Σύλλογο, τυχαία σε κάποια συγκέντρωση συμμαθητών και κάπου αλλού. Τη φορά αυτή όμως στα Εξάρχεια ανταλλάξαμε μια πολύ ζεστή ματιά και εκείνος συνέχισε την περιήγησή του. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα.

  Μπελίνα Καμπάνη: Ο Νίκος ήταν πολυτάλαντος. Είχε μεγάλη αγάπη για τη μουσική και είχε φτιάξει μια καταπληκτική δισκοθήκη. Ήταν εξαιρετικός ζωγράφος, όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων του είναι δικά του έργα. Ο αγαπημένος του καθηγητής ήταν ο Fritz Klemm, καθηγητής των καλλιτεχνικών. Θυμάμαι που του είχε πει «Θα γίνεις μεγάλος ζωγράφος» και ο Νίκος του απάντησε «Όχι εγώ, ο Ψυχοπαίδης». Σπούδασα Αρχιτεκτονική στη Βιέννη και χαθήκαμε, γιατί ο Νίκος ήταν Θεσσαλονίκη και μετά Γερμανία. Ξαναβρεθήκαμε τυχαία στο Ηρώδειο, στην παράσταση «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπρέχτ και από τότε είχαμε πολύ τακτική επαφή. Ο Νίκος είχε μεγάλη αγάπη στο θέατρο, έπαιζε και σκηνοθετούσε αλλά ήταν και εξαιρετικός μίμος. Κάποια μέρα στην τάξη ο Κίμων Τζαρατζούρης είχε κάνει κοπάνα και αποφασίσαμε να του κάνουμε πλάκα. Παίρνει λοιπόν ο Νίκος τηλέφωνο σπίτι και κάνοντας την αυστηρή φωνή της Di Lernia του ζητάει να μιλήσει με τον πατέρα του και επειδή αυτός έλειπε, απαίτησε να εμφανιστεί μαζί του στο γραφείο της την επόμενη μέρα, πράγμα που και έγινε προς μεγάλη έκπληξη του «Κέρβερου».

  Για το τέλος αφήσαμε μία φωτογραφία που μας έστειλε η Τένια Παπαδάκη από μία εκδρομή στην Πελοπόννησο την άνοιξη του 1964. Η εκδρομή έγινε για όπως κάθε χρόνο για τους τελειόφοιτους, όμως είχε και μαθητές από τις μικρότερες τάξεις, δηλαδή τους μελλοντικούς τελειόφοιτους του 1965 και του 1966. Ειδικά τη χρονιά αυτή λίγοι συμμετείχαν από τη τάξη του '64, όμως ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Νίκος, σε μια από τις σπάνιες φωτογραφίες του από το σχολείο. Πέραν του Δημητράκου και του Βασιλόπουλου που θεωρούμε ότι όλοι αναγνωρίζουμε, θα ζητούσαμε να μας βοηθήσετε να αναγνωρίσουμε και τους υπόλοιπους.

  papadakis ekdromi

 • Friedrich Schiller: "Οι ληστές"

  Ο Γιώργος Δεπάστας, απόφοιτος του 1963, μετέφρασε το έγρο του Friedrich Schiller "Οι ληστές", κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Νεφέλη. Περισσότερα στη biblionet.gr

 • Έρμαν Έσσε: "Ο λύκος της στέπας"

  Ο Γιώργος Δεπάστας, απόφοιτος του 1963, μετέφρασε τον "Λύκο της Στέπας", έργο του Hermann Hesse, που πέθανε το 1962, ένα χρόνο πριν ο Γιώργος αποφοιτήσει. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Μίνωας και είχε πρωτοεκδοθεί στη Γερμανία το 1927, ότον ο Hesse ήταν 50 ετών.

 • Ο Ντοστογέφσκι και η πατροκτονία

  Ο Γιάννης Καλιφατίδης, απόφοιτος του 1982, μετέφρασε μαζί με την επίσης απόφοιτο Ηλιάνα Αγγελή (1996) το έργο του Σίγκμουντ Φρόυντ "Ο Ντοστογέφσκι και η πατροκτονία" που κυκλοφόρησε το 2014 απο τις εκδόσεις Πατάκη.

 • Ε.Τ.Α. Χόφμαν: "Νυχτερινά"

  Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Σμίλη τα "Νυχτερινά" του Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822), σε μετάφραση των αποφοίτων Γιάννη Καλιφατίδη (1982) και  Ηλιάνας Αγγελή (1996).

 • Λένα Κιτσοπούλου: "Μεγάλοι Δρόμοι"

  Επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και κυκλοφορεί το βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου, αποφοίτου 1989,  "Μεγάλοι Δρόμοι", που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2011.

  "Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα. Οι άνθρωποι των μεγάλων δρόμων παλεύουν με τη μοναξιά τους, επουλώνουν τις πληγές τους, σκοτώνουν το παρελθόν μέχρι που αυτό ξανάρχεται και τους χτυπά την πόρτα. Αγριεύουν και ημερεύουν όπως τα σκυλιά, ανάλογα με τις ορέξεις τους, έρμαια του χαρακτήρα τους, αυτής της αβύσσου που δεν την επέλεξαν, δεν αποφασίζουν για ..."

  Ας ξαναθυμηθούμε τις κριτικές έτσι όπως παρουσιάζονται στην biblionet.gr

 • The Single Supervisory Mechanism

  Κυκλοφόρησε εφέτος από τις εκδόσεις "Νομική Βιβλιοθήκη" το βιβλίο του καθηγητή Δρ.Χρήστου Γκόρτσου. απόφοιτου του 1979. Αναδημοσιεύουμε ένα μικρό σχόλιο με το οποίο συνοδεύει την έκδοση το amazon.co.uk:

 • Βραβείο «Ελένη Βλάχου 2015»

  Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα απένειμε για έβδομη φορά το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου».

 • Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές

  Ο Παύλος Αγιαννίδης, απόφοιτος του 1979, παρουσίασε το νέο του βιβλίο.

 • Ο Werner Hermann εκθέτει

  Στις 30 Ιουλίου 2015, στη βεράντα των γραφείων του Ροταριανού Ομίλου  (Κονδύλη 13 & Σ.Λαζαρίδη-Γλυφάδα) ο Werner Herman (1970) εξέθεσε μερικά από τα έργα ζωγραφικής που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια.

   

 • Ήταν το ίνδαλμά μου

  Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου, απόφοιτου του 1985, με τίτλο: "Ήταν το ίνδαλμά μου", από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη σε εικονογράφηση Θανάση Πέτρου.

 • Αλεξάνδρα Νομίδου: Αίγινα-Σύρος

  Η απόφοιτός μας πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου εμφανίζεται:

  Την Τρίτη 12 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Αίγινας (Αυλή Ναού Σωτήρος), σε συναυλία με έργα μουσικής δωματίου.

  Την Κυριακή 17 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Κυκλάδων (Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη Σύρου), στο μουσικό αναλόγιο «Σεχραζάντ». 

 • "Η λευκή απεργία των ροζ φλαμίνγκο"

  Νέο βιβλίο από τον Βασίλη Παπαθεοδώρου: "Η λευκή απεργία των ροζ φλαμίνγκο" (Εκδόσεις Καστανιώτη).

 • "Mamma Santissima"

  Κυκλοφόρησε το νέο βιβλία της Μάιρας Παπαθανασοπούλου: "Mamma Santissima" από τις εκδόσεις Πατάκη.

 • Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

  Η Αγγελική Παπανδρέου, απόφοιτος του 1977 μας καλεί την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 στις 21:30 το βράδυ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή δηλώνοντας "ονειρευτήκαμε να πραγματοποιήσουμε εμείς, μία μεγάλη παρέα από Αθήνα και Αίγιο, μποέμ, καλλιτέχνες, μουσικοί αλλά ταυτόχρονα εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, μαζί με σας, μία μουσική μυσταγωγία κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου". Μαζί της η παληά παρέα του Άλεκτον του Κώστα Καρτελιά και οι καινούριοι φίλοι της σε μία παράσταση «του έρωτα και της διαμαρτυρίας».

 • Ιστορία Επιτυχίας - Ζωή Αικατερινίδη

  Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα εγκαινιάζει μία ενότητα όπου θα φιλοξενούνται τα προφίλ επιτυχημένων αποφοίτων της Γερμανικής Σχολή. Η Δρ. Ζωή Αικατερινίδη, απόφοιτος του 1959 είναι η πρώτη που παρουσιάζεται στο Επιτυχημένοι Απόφοιτοι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

 • Η τάξη του '63 μετά από 50 χρόνια

  Μετά από 50 χρόνια ξενακάθισαν πλάι - πλάι όλοι μαζί, αλλά αυτή τη φορά έβλεπαν το Μουσείο όχι από δίπλα αλλά από από πάνω, μιάς και η συνάντηση έγινε στο roof garden του St George Lycabettus Hotel. Ήρθαν πολλοί, οι περισσότεροι, και για του λόγου το αληθές παρόντες ήταν οι:

  περισσότερα...

   


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Werner Hermann γεννήθηκε στην Γερμανία το 1951 και ήρθε στην Ελλάδα το 1959. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970 (γερμανικό τμήμα) και συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη και το Linz,  [ ... ]