montags2

Από τα θρανία

Οδηγίες για σπουδές

120+1 Χρόνια

Στείλτε μας φωτογραφίες
από την τάξη σας και δείτε
τις στο Klassenzimmer
και στο Lehrerzimmer.
Στο Klassenbuch θα βρείτε
όλα τα ονόματα ανά χρονιά.

Φοιτητής στην Γερμανία;
1. πώς θα βρεις σπίτι
2. πώς θα συμπληρώσεις
τα απαραίτητα έγγραφα
3. τι χρήματα θα πρέπει να
προϋπολογίσεις;

hansen diafimisi

"Έφυγε" ο Κώστας Καλφόπουλος

"Έφυγε" ξαφνικά την Τετάρτη 5.7.2023 σε ηλικία 67 ετών ο Κώστας Καλφόπουλος, απόφοιτος του '74, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1974. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (MA).
Από το 1996 ασχολήθηκε με τον χώρο των εκδόσεων και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Ήταν ανταποκριτής για τα αθλητικά θέματα στη Neue Zürcher Zeitung και συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή» στα πολιτιστικά θέματα. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων της ΓΣΑ το διάστημα 2004-2006 και εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αργότερα στο Υπουργείο Επικρατείας. Το 2014-15 επανήλθε στα διοικητικά του Συλλόγου αναλαμβάνοντας  την ευθύνη των Ιστορικών Εκδόσεων του Συλλόγου και ξεκινώντας με την ιδέα της επανέκδοσης του βιβλίου "Το Γυμνάσιο Dörpfeld στην Αθήνα", που είχε πρωτοκλυκλοφορήσει το 1970 και από το 2016 προσφέρεται ως δώρο του Συλλόγου Αποφοίτων στους τελειόφοιτους.
Ήταν μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
Έργα του: Tilt! Δοκίμιο για το φλίππερ (2005), far from raf. 30 χρόνια από το "γερμανικό φθινόπωρο" (2007), Καφέ Λούκατς. Budapest Noir (2008), Ένα παράξενο καλοκαίρι (2011) κ.α.
Από το σχολείο είχαμε την "τύχη" να συναντήσουμε και τα πέντε πρόσωπα του Κώστα: του συμμαθητή στην τάξη, του αμυντικού στην μπάλα, του δημοσιογράφου, του συγγραφέα, του κριτικού λογοτεχνίας.

kalfopouloskalfopoulos kostas 1kalfopoulos kostas 2

Η Ξένια Κουναλάκη τον αποχαιρέτησε με ένα tweet:

Ο Κωστάκης μου. Με φρόντισε στο Αμβούργο όταν είχα τις μαύρες μου μέσα στα χιόνια, μου έμαθε να διαβάζω Μπρεχτ πέρα από τα κλισέ, με έλεγε "Κουναλάκη" και έπαιρνε την Τάντε Ελένη πιό συχνά από εμένα κι ας μην ήταν Τάντε του. Ruhe sanfta μου έγραψε (προφητικά;) στο τελευταίο του μήνυμα.

και ο Τάσος Κυπριανίδης πρόσθεσε στο facebook:

Πως να αποχαιρετήσεις έναν εξαιρετικό φίλο; Έναν άνθρωπο που πέρα από τη φιλία του μας έχει δώσει τόση χαρά με τα βιβλία του, τις αστυνομικές ιστορίες που τόσο αγαπούσε, το αγαπημένο Πολαρ, τις κουβεντες και τους καφέδες που δεν θα ξανα μοιραστουμε. Μικρό εγκώμιο για έναν σπουδαίο άνθρωπο. Κώστας Καλφοπουλος. Και αυτός θα μας επισκέπτεται στα όνειρα μας...

Ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στους οικείους του. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 11.00 στο Α' Νεκροταφείο.

Η Καθημερινή : "Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Θ. Καλφόπουλος"...

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ...

Εκδόσεις Αλεξάνδρεια : "Κώστας Καλφόπουλος"...

the book's journal...

Βιβλιονέτ : "Κώστας Θ. Καλφόπουλος"...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κυριακή Γονή (00)

Η Κυριακή Γονή είναι εικαστικός. Η καλλιτεχνική της πρακτική συνδυάζεται με την έρευνα και εστιάζει στις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις τεχνολογίας και κοινων [ ... ]