“Ball der Dörpfeldianer 2001”

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2001 έγινε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL ο Χορός του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΑ, για τον οποίο έγινε και εκτενής αναφορά στις τηλεοπτικές ειδήσεις. Ο Χορός αυτός, που τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Πρέσβη της Ο.Δ. Γερμανίας στην Αθήνα, έχει καθιερωθεί σαν ένα κοσμικό γεγονός για την Αθήνα, αλλά και για την ελληνογερμανική κοινωνία της. Ο φετινός μάλιστα ήταν ο πρώτος της νέας χιλιετίας και την εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο.

Ήταν ο με απόσταση καλύτερος χορός (μαζί μ’ εκείνον του Ιωβηλαίου), που οργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων. Πάνω από 650 άτομα, που μαζεύτηκαν στις 10 Μαρτίου το βράδυ στο Athenaeum Intercontinental, κλάση μεγάλη, ζωντάνια, καλή μουσική, πολλά δώρα και πάνω απ’ όλα πολύ, πάρα πολύ κέφι. Επίσημοι, με πρώτον τον απόφοιτο της ΓΣΑ Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Βερελή, σημαίνουσες προσωπικότητες της γερμανικής κοινωνίας στην Αθήνα, δημοσιογράφοι (μέχρι κι η τηλεόραση της ΕΡΤ ήταν εκεί, η οποία αφιέρωσε την επομένη πέντε ολόκληρα λεπτά στο βραδυνό της δελτίο, όπως και πολλές εφημερίδες στα δευτεριάτικα φύλλα τους), επώνυμοι Αθηναίοι, οι αρχές της Σχολής, πολλοί απόφοιτοι, επώνυμοι και μη, νέοι και… λιγότερο νέοι, και πολλοί φίλοι της Σχολής, ήταν όλοι εκεί.

Εσκεμμένα δεν αναφερθήκαμε σε δύο κατηγορίες: στους καθηγητές και στους γονείς και συγγενείς των μαθητών. Οι πρώτοι έδωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ένα τέτοιο βροντερό (και ιδιαίτερα κεφάτο) παρόν. Αλλά εκείνοι που υπερέβαλλαν κάθε άλλης φοράς ήταν οι γονείς. Πάνω από το ένα τρίτο της κατάμεστης αίθουσας ήταν γονείς και συγγενείς των μαθητών της ΓΣΑ. Ο λόγος της μεγάλης τους προσέλευσης είναι βέβαια πια γνωστός, αφού παραδοσιακά ο χορός ανοίγει επίσημα με το “Χορό των Ντεμπυτάντ”, των μαθητών των τελευταίων τάξεων, των παιδιών μας, του ζωντανού μέλλοντος της Σχολής και του Συλλόγου Αποφοίτων!

Η εκδήλωση ήταν άψογα οργανωμένη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πάνω από κάθε προσδοκία. Η βραδιά ξεκίνησε με “welcome drink”, υπό τους ήχους ορχήστρας τζαζ με επικεφαλής τον απόφοιτο της ΓΣΑ Ι. Κιτσόπουλο, στο φουαγιέ, όπου είχε οργανωθεί και έκθεση προϊόντων από πολλούς χορηγούς της εκδήλωσης.

Το φαγητό ήταν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ξεχωριστό για εκδηλώσεις αυτού του είδους, ο στολισμός της αίθουσας και των τραπεζιών θαυμάσιος, ενώ το μουσικό πρόγραμμα ανταποκρινόταν απόλυτα στο επίπεδο των προσκεκλημένων.

Στο ξεκίνημα γυρίσαμε μερικά χρόνια πίσω χάρις στον Δάκη, που τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του, συνοδευόμενος από την ορχήστρα “Wave”. Στη συνέχεια η ορχήστρα με επικεφαλής τον απόφοιτο Μάκη Τσιγάντε, και η τραγουδίστριά της συνόδευσαν τους καλεσμένους σε όλη τη διάρκεια του δείπνου, με κορύφωση την εμφάνιση της μοναδικής ελληνίδας που έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στο φεστιβάλ της Eurovision, της Μαριάννας (Ευστρατίου). Με την υπέροχη φωνή της και τη μοναδική της σκηνική παρουσία τραγούδησε μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, με αποκορύφωμα το ντουέτο της με τον Μάκη Τσιγάντε. Η ερμηνεία της ήταν ανεπανάληπτη κι αποτέλεσε το καλύτερο προεόρτιο για το “Χορό των Ντεμπυτάντ” που ακολούθησε.

Κι εκεί γύρω στα μεσάνυχτα ήρθε η στιγμή που όλοι, μα ιδιαίτερα οι γονείς, περίμεναν. 32 ολόφρεσκα ζευγάρια μαθητών, τα κορίτσια με λευκά φορέματα και τα αγόρια με σμόκιν, λικνίστηκαν στους ήχους της πόλκας και του βαλς, σε χορογραφία του απόφοιτου Βασίλη Χαρισόπουλου.

Κι αμέσως μετά η πίστα γέμισε σε δευτερόλεπτα από αποφοίτους, γονείς, μαθητές κι επισήμους. Το κέφι έμεινε για πολύ χρόνο αμείωτο, χάρις στην ορχήστρα και τον άψογο DJ, κι αφού περάσαμε από τα βάλς και τα ταγκό στα μπλούζ και τα σέϊκ, για να ακολουθήσουν τα ντίσκο και τα λάτιν και στο τέλος ελληνικό πρόγραμμα, η πίστα άδειασε τις… δεύτερες πρωϊνές ώρες.

Ειδική μνεία αξίζει για την πλουσιότατη λαχειοφόρο του Χορού, με δώρα μεγάλης αξίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους αποφοίτους της ΓΣΑ, που με τα έσοδα του Χορού συντηρούν το “Ταμείο Υποτροφιών & Αλληλοβοηθείας” των Αποφοίτων της ΓΣΑ. Και σ’ αυτό έσπευσαν και φέτος να τους συνδράμουν πολλοί απόφοιτοι επιχειρηματίες, όπως ο κ. Μ. Χριστοφοράκος (SIEMENS), ο κ. Ι. Παπαγιαννακόπουλος (BATES HELLAS), ο κ. Μ. Κορτέσης (ΕΛΜΑ-MAZDA), κ. Α. Λαβίδας (LAVIPHARM), κ.α., καθώς και μεγάλες γερμανικές κι ελληνικές εταιρίες, όπως η ALLIANZ, η C.A.P., η GERLING κ.λ.π. Η συγκινητικότερη όμως προσφορά χορηγείας ήταν αυτή της επί πολλά χρόνια Διευθύντριας του Λυκείου της ΓΣΑ κ. Αλίκης Μεϊντάνη-Ροχόντζη, η οποία απέδειξε έμπρακτα, ότι οι απόφοιτοι της ΓΣΑ είναι τα παιδιά της.

Η παρουσία πολλών επισήμων όπως ο Μορφωτικός Ακόλουθος κ. Nadolski, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μπαλαφούτας, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κατσαμπέ, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, απόφοιτος, κ. Νικήτας Παπαδόπουλος κ.α., πλαισιώθηκε από πολλούς έλληνες και γερμανούς διπλωμάτες, μέλη της διοίκησης και διεύθυνσης της ΓΣΑ, παλιούς και εν ενεργεία καθηγητές, πολλούς μαθητές, αποφοίτους κ.λ.π.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας