Ο πρέσβης Peter Limbourg με τον…

limbourg vater1Ο Peter Limbourg, πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα (1969-1972), πατέρας του Peter Limbourg, πρώην μαθητή της Σχολής και σημερινού γενικού διευθυντή της Deutsche Welle, μιλά για την Γερμανική Σχολή, τις αναμνήσεις του από την Αθήνα και την γνωριμία του με τον πρώην διευθυντή, Δρ. Joachim Zeidler.

Ο Άγγελος Κωβαίος «εντόπισε» τον Peter Limbourg στο σπίτι του στο Kevelaer, στα περίχωρα του Duisburg και «συνομίλησε» μαζί του μέσω φαξ, λίγες ημέρες προτού συμπληρώσει τα 99 του χρόνια.

Aνέφερε μεταξύ άλλων:

Για την φιλική του σχέση με τον Δρ. Zeidler

«Οι υποθέσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών ήταν καθ’ όλη της διάρκεια της πρεσβευτικής θητείας μου στην Ελλάδα, ένα από τα σημαντικότερα υπηρεσιακά μου καθήκοντα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερα στενή σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πρεσβεία και τον τότε διευθυντή της Σχολής, Δρ. Zeidler. Μία συνεργασία που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της θητείας μου στις Βρυξέλλες και ως την συνταξιοδότησή μου το 1980.

Ο Δρ. Zeidler είχε εντωμεταξύ αναλάβει νέα καθήκοντα, με αρμοδιότητες που αφορούσαν γενικότερα τα γερμανικά σχολεία στο εξωτερικό και ως εκ τούτου η δραστηριότητά του επεκτεινόταν και στο Βέλγιο.

Η επαφή με τον ίδιο και την σύζυγό του είναι συνεχής έως και σήμερα και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Το κατά πόσον θα μπορούσε να προκύψει ένα θέμα συζήτησης από την προηγούμενη κοινή εμπειρία μας δεν είμαι σε θέση να το κρίνω και σε ό,τι με αφορά δεν είμαι σε θέση να συμβάλλω σε αυτό, τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους ηλικίας.»

Για τους αποφοίτους του πολέμου

«Πιθανότατα να είχα συναντηθεί με κάποιους εξ αυτών κατά την παραμονή μου στην Αθήνα. Αλλά δυστυχώς, μετά την πάροδο της 40ετίας από την φυγή μου από την Ελλάδα, ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ αν υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες συναντήσεις και ποιες ήταν αυτές.»

limbourg vater2

Ο Peter Limbourg (δεξιά) με την οικογένειά του και φίλους στη Ελλάδα. Διακρίνεται αριστερά ο νεαρός (επίσης) Peter Limbourg, μαθητής τότε της Γερμανικής Σχολής και πιό πίσω αριστερά η μήτερα του Anne-Marie.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας