Science Moments Dr.rer. nat. Tobias Sommer-Blöchl

Η Φαίδρα Γρηγοριάδου, συντονίστρια του τομέα θετικών επιστημών (MINT Fachschaft) που διοργάνωσε την διαδικτυακή εκδήλωση: “Το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου” για τους μαθητές – και όχι μόνο – μας έστειλε το ακόλουθο κείμενο:

Μετά το πολύμηνο Lockdown πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου” στο πλάισιο της σειράς εκδηλώσεων φυσικών επιστημών Science Moments. Oι μαθητές της 10ης τάξης παρακολούθησαν την εκδήλωση στην Αula, ενώ οιμαθητές της 11ης και 12ης τάξης διαδικτυακά από τις αίθουσες διδασκαλίας.
Στην διάλεξή του ο Dr. rer. nat. Tobias Sommer-Blöchl επεσήμανετoν πολυδιάστατο χαρακτήρα του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου. Με πολλά παραδείγματα και αποτελέσματα ερευνών μας έδειξε πώς επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως τις διαδικασίες μάθησης για το σχολείο, τα συναισθήματα μας, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, από την επιλογή του συντρόφου μέχρι και τον εθισμό.Το θέμα άγγιξε τους μαθητές, οι οποίοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους με πολλές και διεισδυτικές ερωτήσεις.

Στομάθημα των καλλιτεχνικώντα παιδιά της10ης τάξης φιλοτέχνησαν έργαμε θέμα τον εγκέφαλο. Τα έργα συγκεντρώθηκαν σε ένα κολάζ, που δόθηκε ως δώρο στον ομιλητή.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας