Άγγελος Κωβαίος: “Ελληνική Νομαρχία – Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον «ανώνυμο» συγγραφέα”

kovaios angelosΟ «Μεγάλος Ανορθόγραφος» ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την επιβεβαίωση της ταυτότητας του «Ανονίμου του Έλληνος». Δύο νέα ευρήματα του ιστορικού Παναγιώτη Πασπαλιάρη οδηγούν ακόμη πιο κοντά στην λύση του γρίφου και πιθανώς με οριστικό τρόπο, που θα οδηγήσει και σε σημαντικές αναθεωρήσεις.

Μια νέα μελέτη με θέμα την επιβεβαίωση της ταυτότητας του «ανώνυμου» Έλληνα συγγραφέα της «Ελληνικής Νομαρχίας», του σπουδαιότερου βιβλίου της προεπαναστατικής Ελλάδας (1806), φαίνεται πως οδηγεί πολύ κοντά στη λύση του γρίφου που απασχολεί γενιές και γενιές ιστορικών και φιλολόγων. Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα της πολυετούς έρευνας του ιστορικού Παναγιώτη Πασπαλιάρη, σε συνέχεια και προς συμπλήρωση της περυσινής έκδοσης, με τίτλο «Ο Μεγάλος Ανορθόγραφος».

Δείτε το άρθρο του Άγγελου Κωβαίου στο protagon.gr..

Να σημειώσουμε εδώ ότι το άρθρο αποτελεί συνέχεια ενός προηγούμενου άρθρου του Άγγελου Κωβαίου που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2021, πάλι στο protagon.gr, και είχε τίτλο: “Μία κοσμογονική αποκάλυψη για τον Καποδίστρια”. Δείτε και αυτό το άρθρο…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας