Ο Ronald Meinardus στον ΣΚΑΪ την 2.9.2022

meinardus ronaldΟ Ρόναλντ Μαϊνάρντους αναλύει στον ΣΚΑΪ, στην Σία Κοσιώνη και στην Μαρία Τσιλινίκου, στις 2.9.2022, που οφείλεται η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ερντογάν. Μίλησε για τις πιέσεις από την Δύση, την οικονομική ασφυξία και το προσφυγικό.

Ξεκίνησε εξηγώντας ότι έχουμε πέραν της κλιμάκωσης της ρητορικής της Άγκυρας, έχουμε και μία νέα διάσταση, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.

Απαντώντας στο ερώτημα για το πως βλέπει το Νεοοθωμανικό όραμα του Ερντογάν για μία μεγάλη Τουρκία, εξηγεί ότι η ριζοσπαστικοποίηση σχετίζετια και με τις εκλογές, αφού ο ίδιος αλλά καιη ομάδα του, φοβούνται την ήττα στις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το επόμενο καλοκαίρι. Συμπλήρωσε ότι η επιθετική αυτή στάση απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι πολύ δημοφιλής στην Δύση, αλλά θα συνεχίζεται έως την ημερομηνία των εκλογών και ελπίζει ότι κλιμάκωση αυτή θα μείνει μόνον στα λόγια.

Στο θέμα της οικονομίας τόνισε ότι η στάση του Τούρκου ηγέτη εξηγείται μέσα από την προσπάθεια του να σκεπάσει τα προβλήματα της οικονομίας προσπαθώντας ναυιοθετήσει ένα ρόλο ηγέτη με διεθενίς πρωτοβουλίες, τείνοντας χείρα φιλίας προς τους Άραβες κλπ, όμως στο τέλος ο τούρκικος λαός θα κρίνει με βάση τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

“Θα ήταν χαζός να κάνει πρόωρες εκλογές” ήταν η απάντησή του στο ερώτημα της ρεπόρτερ, εξηγώντας ότι πρέπει πρώτα να λύσει το θέμα της οικονομίας, αλλά και το θέμα των Συρίων προσφύγων που ξεπερνούν πλέον τα 4 εκατομμύρια και δεν είναι πιά καλοδεχούμενοι στην χώρα του. Κλείνοντας ανέφερε ότι μία αλλαγή στην πολιτική έναντι της Συρίας, δηλαδή να ανοίξει την πόρτα και να υποχρεώει του Σύριους να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, θα μπορούσε να του δώσει ένα επι πλέον ποσοστό της τάξεως του 3%-4%.

Δείτε το video…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας