Επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

arachovis bakogiannis apantisiΣτις 9 Ιανουαρίου 2023  ο Σύλλογος Αποφοίτων από κοινού με τον Σύλλογο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών έστειλαν μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη διατυπώνοντας δύο αιτήματα σχετικά με τα παλαιά κτίρια της Σχολής, τα οποία βρίσκονται στην γωνία των οδών Αραχώβης και Ασκληπιού και που σήμερα ανακαινίζονται με σκοπό να στεγαστεί εκεί το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αθήνας:

1. Την ανάρτηση αναμνηστικής επιγραφής στην εξωτερική είσοδο του κτιρίου της Αραχώβης με την ένδειξη:
"Εδώ λειτούργησε η Γερμανική Σχολή Αθηνών από το 1898 έως το 1944", και

2. Την ονοματοδότηση μίας αίθουσας προς τιμήν του Wilhelm Dörpfeld, ιδρυτή της Γερμανικής Σχολής αλλά και αρχαιολόγου με εκτεταμένη ανασκαφική δραστηριότητα στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Λευκάδα, όπου απεβίωσε στις 25 Απριλίου 1940 και ετάφη.

Ακολουθεί επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος απαντά θετικά και στα δύο αιτήματά μας:

arachovis bakogiannis apantisi

Η επιστολή μας προς τον Δήμαρχο:

arachovis bakogiannis aitima

22 Μαρτίου 1898: "Εγκαίνια της Αραχώβης"...

Ελίζα Παπαδάκη (67)

Η Ελίζα Παπαδάκη γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία (πτυχ [ ... ]